Spontánní potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
459
25.10.14 22:00

Zdravím po dlouhé době v tomto strachuplném tématu. Když jsem minulé léto potratila, pročítala jsem diskuse a hltala informace o tom, co se stalo, jak to dopadlo a co bude dál. Proto bych teď - s odstupem 16 měsíců - ostatním v takové situaci napsala, že to všechno může dopadnout dobře a že na to nemusí dlouho čekat. Minulý rok jsem 10.7. potratila a za 13 dní jsme počali znovu. Doktorka mi tenkrát říkala, jak musím 5 měsíců počkat a že mi napíše antikoncepci. Já už jsem ale měla nastudováno, že po spontánním potratu bez revize dělohy čekat nemusím, že se s tělem vlastně nic moc drastického nestalo. Změnila jsem doktorku, která mi tuto informaci jen potvrdila, a tak jsme po skončení krvácení začali zase vyrábět miminko. Říká se, že tělo je po tratu hormonálně pohnojené a asi na tom něci bude :) Teď mi v postýlce spinká sedmiměsíční Petříček a já jsem absolutně šťastná. Snad vás ten náš šťastný konec povzudí v těžkých chvílích :-) Přeju všem krásná zdravá miminka a bezproblémová těhotenství! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1510
26.10.14 06:51

14.7.14 jsem měla SP v září bio. těhot. Nyní to dopadá stejně. Tak u mě to pohnojení neplatí, bohužel. Mám už dvě děti bez problémů starší. Nyní bude asi nějaký problém.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.14 14:29

@Horo79 zatím nijak, ono to nějak ustalo, ale od včerejška zas trochu špiním, tak uvidím v pátek. Dám vědět, doufám, že je to ok, poslední dobou mám silnější nevolnosti a prsa mě stále bolí čím dál víc, tak věřím, že snad je vše v pořádku

• Citovat
  • Upravit
1510
26.10.14 14:46
@Anonymní píše:
@Horo79 zatím nijak, ono to nějak ustalo, ale od včerejška zas trochu špiním, tak uvidím v pátek. Dám vědět, doufám, že je to ok, poslední dobou mám silnější nevolnosti a prsa mě stále bolí čím dál víc, tak věřím, že snad je vše v pořádku

Držím ti moc palce. Já od pátka krvácím za den tak jednu vložku, ale krvácím. Prsa mě ani nezačala bolet.Jsem na dně nemohu přestat bulet.po každé se s toho hůř a hůř dostávám. moc držím palce určitě ti to vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1510
29.10.14 07:35
@Anonymní píše:

Od pondělí beru ustrogen, ale hcg je špatné. ve čtvrtek jdu na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.15 20:32

Zdravím..
Prodělala jsem již dva spontánní potraty a jedno úspěšné těhotenství, ze kterého máme krásného zdravého syna. Snažíme se o druhé mimco a poměrně brzy jsem našla na testu dvě čárky, ale trvalo ani ne týden a já prodělala další. Je mi z toho smutno, je to už měsíc, mezitím jsem se dozvěděla o těhotenství třech mých blízkych osob, včetně me sestry a jedna kamarádka mi dnes napsala ze porodila. Samozřejmě to všem přeju, ale říkám si, proč já ne. Jsem z toho smutná, manžel to bere stejně jako všichni ostatní co o tom věděli. Jakože ze začátku se to stává. Ze to bylo jen cosi co zas rychle zmizelo. Jsem normální, když na to malé myslím a je mi do breku? Není spis normální nad tím mávnutím rukou a jít dál? Jsem snad opravdu precitlivela.? připadám si, že jsem selhala a mam strach.. Tak mě prosím ujistěte, jestli je tu někdo, kdo zažil něčí podobného a cítil se stejně?

• Citovat
  • Upravit
14809
13.8.15 21:31

Nezažila jsem to, ale vím, že bych to obrečela.(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
13.8.15 21:37

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
24.12.16 11:28
@Anonymní píše:
Ahoj, ozivuji tema. Predevcirem 7+0tt jsem byla vecer na wc a po utreni na papiru jeden cca 0.5cm velky cucek krve. Pak uz nic. Ustaly mi nevolnosti, prsa uz tolik neboli. Myslite ze mohlo jit o potrat? Pritel me uklidnuje, ze ny to asi vypadalo jinak. Omlouvam se za anonymitu…

Stalo se to předevčírem a ty to řešíš dnes? U lékaře jsi nebyla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
24.12.16 11:35
@Anonymní píše:
@ZZloba89 Zadne vetsi mnozstvi krve se nekonala, tak jsem tomu neprikladala vyznam. Vsude pisou ze spineni v dobe MS je normalni. Az ted jsem si vsimla ze uz mi neni tak zle, tak me to vylekalo…

to řešíš fakt brzo, když se to stalo předevčírem :think: jestli chceš mít klid, tak jeď na pohotovost, řekni, co se ti stalo, oni udělají kontrolní UTZ a hned budeš vědět, jestli to byl potrat…držím palce, aby bylo miminko v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
24.12.16 11:35
@Anonymní píše:
Anonymni: ahojky, ja prodelala sp minuly mesic. probiha tak, ze jsme doost silne krvacela vic jak u ms a sileny bolesti, citila jsem proste ze to neni dobre… pokud jsi krvacela jen jednou tak btch byla klidna muze jit o uhnizdeni nebo prasklou zilku…radeji si ale po svatcich skoc k lekari :hug: drzim palce!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
24.12.16 12:31
@Anonymní píše:
Ahoj, ozivuji tema. Predevcirem 7+0tt jsem byla vecer na wc a po utreni na papiru jeden cca 0.5cm velky cucek krve. Pak uz nic. Ustaly mi nevolnosti, prsa uz tolik neboli. Myslite ze mohlo jit o potrat? Pritel me uklidnuje, ze ny to asi vypadalo jinak. Omlouvam se za anonymitu…

jestli to bylo jednorázové tak bych opravdu nikam nejezdila a zbytečně neplasila, užij si štědrý den. Pokud půjde opravdu o potrat, tak v tomhle tydnu s tebou v porodnici stejně nic nezmuzou a je šance, že bys potratila i sama bez revize. Mysli pozitivně, nic jiného dělat nemuzes :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
24.12.16 13:04

Jestli nemas bolesti melo by to byt v poradku, ale ja bych teda jela na pohotovost nechat se zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
24.12.16 14:07

No, může to být potrat a nemusí. U mě první krev potrat znamenala (ve 12tt), ale krvácela pár hodin opravdu slabě (byla jsem hodinu předtím na vyšetření, tak jsem myslela, že jde jen o podráždění). Při příjmu do nemocnice jsem krvácela více a čekala skoro dva dny na revizi dělohy (nebylo místo na sále :zed: ), to se krvácení skoro zastavilo. Takže asi to má každý jinak. Bolesti jsem za 2 dny neměla v podstatě vůbec. Jenom trochu před revizí, ale podle mého spíš nervy z toho, že zase nebude místo na sále a nechají mě čekat 3. den.

Jinak to může být hematom, špatná srážlivost krve atd. Mám dost kamarádek, co v prvním trimestru krvácely (i opakovaně) a vše dobře dopadlo.

Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty