Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím po dlouhé době v tomto strachuplném tématu. Když jsem minulé léto potratila, pročítala jsem diskuse a hltala informace o tom, co se stalo, jak to dopadlo a co bude dál. Proto bych teď - s odstupem 16 měsíců - ostatním v takové situaci napsala, že to všechno může dopadnout dobře a že na to nemusí dlouho čekat. Minulý rok jsem 10.7. potratila a za 13 dní jsme počali znovu. Doktorka mi tenkrát říkala, jak musím 5 měsíců počkat a že mi napíše antikoncepci. Já už jsem ale měla nastudováno, že po spontánním potratu bez revize dělohy čekat nemusím, že se s tělem vlastně nic moc drastického nestalo. Změnila jsem doktorku, která mi tuto informaci jen potvrdila, a tak jsme po skončení krvácení začali zase vyrábět miminko. Říká se, že tělo je po tratu hormonálně pohnojené a asi na tom něci bude
Teď mi v postýlce spinká sedmiměsíční Petříček a já jsem absolutně šťastná. Snad vás ten náš šťastný konec povzudí v těžkých chvílích
Přeju všem krásná zdravá miminka a bezproblémová těhotenství! ![]()
14.7.14 jsem měla SP v září bio. těhot. Nyní to dopadá stejně. Tak u mě to pohnojení neplatí, bohužel. Mám už dvě děti bez problémů starší. Nyní bude asi nějaký problém.:-(
@Horo79 zatím nijak, ono to nějak ustalo, ale od včerejška zas trochu špiním, tak uvidím v pátek. Dám vědět, doufám, že je to ok, poslední dobou mám silnější nevolnosti a prsa mě stále bolí čím dál víc, tak věřím, že snad je vše v pořádku
@Anonymní píše:
@Horo79 zatím nijak, ono to nějak ustalo, ale od včerejška zas trochu špiním, tak uvidím v pátek. Dám vědět, doufám, že je to ok, poslední dobou mám silnější nevolnosti a prsa mě stále bolí čím dál víc, tak věřím, že snad je vše v pořádku
Držím ti moc palce. Já od pátka krvácím za den tak jednu vložku, ale krvácím. Prsa mě ani nezačala bolet.Jsem na dně nemohu přestat bulet.po každé se s toho hůř a hůř dostávám. moc držím palce určitě ti to vyjde
@Anonymní píše:
Od pondělí beru ustrogen, ale hcg je špatné. ve čtvrtek jdu na kontrolu.
Zdravím..
Prodělala jsem již dva spontánní potraty a jedno úspěšné těhotenství, ze kterého máme krásného zdravého syna. Snažíme se o druhé mimco a poměrně brzy jsem našla na testu dvě čárky, ale trvalo ani ne týden a já prodělala další. Je mi z toho smutno, je to už měsíc, mezitím jsem se dozvěděla o těhotenství třech mých blízkych osob, včetně me sestry a jedna kamarádka mi dnes napsala ze porodila. Samozřejmě to všem přeju, ale říkám si, proč já ne. Jsem z toho smutná, manžel to bere stejně jako všichni ostatní co o tom věděli. Jakože ze začátku se to stává. Ze to bylo jen cosi co zas rychle zmizelo. Jsem normální, když na to malé myslím a je mi do breku? Není spis normální nad tím mávnutím rukou a jít dál? Jsem snad opravdu precitlivela.? připadám si, že jsem selhala a mam strach.. Tak mě prosím ujistěte, jestli je tu někdo, kdo zažil něčí podobného a cítil se stejně?
@Anonymní píše:
Ahoj, ozivuji tema. Predevcirem 7+0tt jsem byla vecer na wc a po utreni na papiru jeden cca 0.5cm velky cucek krve. Pak uz nic. Ustaly mi nevolnosti, prsa uz tolik neboli. Myslite ze mohlo jit o potrat? Pritel me uklidnuje, ze ny to asi vypadalo jinak. Omlouvam se za anonymitu…
Stalo se to předevčírem a ty to řešíš dnes? U lékaře jsi nebyla?
@Anonymní píše:
@ZZloba89 Zadne vetsi mnozstvi krve se nekonala, tak jsem tomu neprikladala vyznam. Vsude pisou ze spineni v dobe MS je normalni. Az ted jsem si vsimla ze uz mi neni tak zle, tak me to vylekalo…
to řešíš fakt brzo, když se to stalo předevčírem
jestli chceš mít klid, tak jeď na pohotovost, řekni, co se ti stalo, oni udělají kontrolní UTZ a hned budeš vědět, jestli to byl potrat…držím palce, aby bylo miminko v pořádku..
@Anonymní píše:
Anonymni: ahojky, ja prodelala sp minuly mesic. probiha tak, ze jsme doost silne krvacela vic jak u ms a sileny bolesti, citila jsem proste ze to neni dobre… pokud jsi krvacela jen jednou tak btch byla klidna muze jit o uhnizdeni nebo prasklou zilku…radeji si ale po svatcich skoc k lekaridrzim palce!!
@Anonymní píše:
Ahoj, ozivuji tema. Predevcirem 7+0tt jsem byla vecer na wc a po utreni na papiru jeden cca 0.5cm velky cucek krve. Pak uz nic. Ustaly mi nevolnosti, prsa uz tolik neboli. Myslite ze mohlo jit o potrat? Pritel me uklidnuje, ze ny to asi vypadalo jinak. Omlouvam se za anonymitu…
jestli to bylo jednorázové tak bych opravdu nikam nejezdila a zbytečně neplasila, užij si štědrý den. Pokud půjde opravdu o potrat, tak v tomhle tydnu s tebou v porodnici stejně nic nezmuzou a je šance, že bys potratila i sama bez revize. Mysli pozitivně, nic jiného dělat nemuzes ![]()
Jestli nemas bolesti melo by to byt v poradku, ale ja bych teda jela na pohotovost nechat se zkontrolovat.
No, může to být potrat a nemusí. U mě první krev potrat znamenala (ve 12tt), ale krvácela pár hodin opravdu slabě (byla jsem hodinu předtím na vyšetření, tak jsem myslela, že jde jen o podráždění). Při příjmu do nemocnice jsem krvácela více a čekala skoro dva dny na revizi dělohy (nebylo místo na sále
), to se krvácení skoro zastavilo. Takže asi to má každý jinak. Bolesti jsem za 2 dny neměla v podstatě vůbec. Jenom trochu před revizí, ale podle mého spíš nervy z toho, že zase nebude místo na sále a nechají mě čekat 3. den.
Jinak to může být hematom, špatná srážlivost krve atd. Mám dost kamarádek, co v prvním trimestru krvácely (i opakovaně) a vše dobře dopadlo.
Držím pěsti!
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.