Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chci se zeptat, venuje se neci chlapec zapaseni?
Myslela jsem recko - rimsky. Ale filozofie je stejna. Uvaziji o sportu pro syna az pristi rok nastoupi do skoly. Rad se pohybuje, neco překvapilonava, ale neni to typ na takove sporty jako je fotbal, hokej apod. Nema v sobe tu razanci. Napadlo me neco takoveho.
Já mám jen holky, ale vážně uvažuju, že je všechny na něco takového přihlásím, aby se uměly ubránit, kdyby (nedejbože) něco.. v dnešní době mi to přijde docela rozumné ![]()
Me zaujalo tohle, je to blizko u nas.
http://www.jsembojovnik.cz/index.html
@LiveTheDream i při zápasu se jezdí o víkendu na turnaje a závody.
@tabitta já bych to zkusila, proč ne. Dítě stejně málokdy vydrží hned u prvního sportu, který zkusí. A třeba ho to chytne
Syn byl na ukázkové hodině karate a musím říct, že za těch 1,5 hodiny jim dali pořádně do těla. A to vyloženě „bojovali“ ani ne tak 1/3 času. Jinak to bylo zaměřené na kondici a taky soustředění. Bohužel se nám tréninky nevejdou do rozvrhu, jinak by chodil
V oddílu bylo i dost holek
Přítel dělal zápas, chodil i na sportovní gympl. Začal v osmi letech, tréninky 4× týdně, soustředění, zápasy, mistráky (to tedy až později). Ale je pravda, že on to dělal na vrcholové úrovni, měli i žáky, kteří to z různých důvodů nehrotili a ti měli trochu volnější režim. Ale na soustředění jezdili společně
@LiveTheDream píše:
@Moise Ale není to podmínkou, popřípadě až jsou starší. Ostatní sporty měly vždy podmínku účast na zápasech.
tak ono proto to ty děti dělají ne?
tenhle argument fakt nechápu
@LiveTheDream ale já neříkám, že mají mít v hlavě jen vítězství a trávit na turnajích celý víkend a brát to smrtelně vážně. To už to zase hrotíš do dalšího extrému.
Jsou i sporty, kde hraje ta nejmenší přípravka zápasy a přesto to tam nikdo nehrotí, sice se normálně počítají výsledky, ale děti se tam prostě spíš učí pravidlům, týmové hře a tomu, že ne vždycky vyhrajou. A na ty zápasy se těší, je to takový oživení nebo nevím jak to říct.
Zápasy nás o víkendu nějak neomezujou. Jednak nejsou každý víkend. A když jsou, tak tam netrávíme celý den a výlet v pohodě stihneme. Jezdíme na ně všichni, máme tam i dost známých, takže se nenudíme. Taky nejsme z těch, co sedí celý víkend doma na zadku.
Jo když potom jedeš u dítěte na výkony, pak to sebere času víc ![]()