Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pokud to neděláš vysloveně vrcholově, do vyčerpání, tak ne. Já do porodu plavala 1500m denně a bez problémů.
Ahoj, já jsem aktivní volejbalistka (ne vrcholová, jen univerzitní). Tam se hodně padá, takže jsem se hlídala opravdu pečlivě, zda nejsem těhu a jakmile jsem přišla do jiného stavu, tak jsem toho raději nechala. Nic proti sportu jako takovému, ale nenapsala jsi, co za sport děláš. Třeba se nedoporučuje ani jízda na kole, ale plavání je OK, hopsání v tělocvičně taky…
Já aktivně jezdila na koni, i ze začátku těhotenství - nečekala jsem, že by to vyšlo hned poprvé, pak jsem samozřejmě přestala, přece jen - pády jsou časté a dost blbé ![]()
Já rekreačně běhala a ještě ještě první měsíc kdy jsem o tom nevěděla. Potom jsem přešla na rychlochůzi, aby jsem omezila otřesy, jak mi doktorka doporučila.
Já jsem hrála florbal a byli jsme i na soustředění, kde jsme běhali 3× denně a bylo to celkem náročné, poslední den při běhání mě bolel podbříšek, myslela jsem si, že to mám dostat, protože přesně taková bolest to byla. Jenže mensky se mi nedostavily a doma mi pak káplo, že bych mohla být i těhotná, a na druhý den u dr.se to potvrdilo - 4tt, a všechno v pořádku
Teď už nehraju, ale do 2měsíce jsem si hrála tak rekreačně a dávala si pozor ![]()
Ahoj
poraďte prosím
prosím chtěla bych se zeptat, jestli není rizikové sportovat v období snažení o mimčo. Kdyby se to náhodou povedlo a já o tom ještě nevěděla a pořád sportovala ,jestli by to mohlo zárodku nějak uškodit ? až budu vědět že jsem těhu taks port určitě omezím , ale nevím co se sportem do té doby