Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Prosím vás o názor… Mám 3 děti s bývalým mužem soudně má určené alimenty ale mezi sebou mame dohodu ohledně víkendu atd… A teď k věci máme pořád neshody děti si sice bere pravidelně každý víkend + když by chtěl v týdnu když jsou prázdniny nebo mají děti volno vyhovim mu vždy ale vadí mi že když jde do obchodu se svou přítelkyní která má také 2 děti 8 let syn který má určitě diagnózy asi autisty nevím přesně a dcera 5… Teď spolu čekají dítě tak jdou do obchodu a všech 5 děti nechávají v autě nebo když jede pro ni do práce nechávají děti všechny doma a jede pro ni cca 30 minut možná dyl jsou bez dozoru… Naše Děti mají dcera 8, syn 6 (vývojová dysfazie, ADHD a možná autismus ) a dcerka 5… Také je nechaly doma když šly pro její dcerku do školky když měla karneval školka je cca 30 minut od domova… Pak tu máme další věc co mi vadí a to hygiena
prostě nedbá na to aby si zuby čistily ohledně koupání prostě večer je neokoupou tak možná až druhý den a to.tim stylem že je nekontrolují jak jsou omytí :/ nedá se s ním tohle řešit vše obrací na mě on nic nedělá zlé můžu mu říct co chci jemu to jde tam a zase ven já už jsem v tomhle ohledu zoufalá jsou na to nějaké ohledy u soudu že se třeba omezí styk s dětmi? Už jsem mu to říkala že pokud na ně bude tímhle stylem kašlat nebudu mu je dávat samozřejmě vyhrožuje soudem a že zažádá děti do péče 😂 což by mu je soud nedal jelikož nemá zázemí bydlí v zahradní chatě o velikosti 1+1 sice budou přistavovat ale jeden pokoj jim nepomůže když čekají dítě… Budu ráda za vaše názory a zkušenosti
Promin, reknu to takto:
kdyz se narodila sestra, bylo mi 7. Kdyz rodice nekam museli odejit, nechali mne s moji sestrickou miminkem na hodinku doma samotnou. Dokazala jsem prebalit, pohlidat, pochovat. Bylo mi to dobrou skolou do zivota.
Co se tyka koupani, tak to ani neni zdrave se koupat kazdy den. Jo kdyby bylo parne leto a decka se vratily upocene a ulepene prachem zvenci a tatik je takto nechal jit spat, tak bych asi problem videla taky. Pokud na nich neni skraloup spiny, tak prehanis.
Já tedy vůbec nechápu, kolik je tvým dětem a jejím dětem a jestli ty diagnózy má tvůj syn, její syn nebo oba, ale podle mě jsou děti dost velké na to, aby se samy umyly, vyčistily si zuby, počkaly půl hodiny samy doma nebo chvilku v autě.
@DenisaRak Jestli jsou u něj děti na víkend, smířila bych se s tím, že holt budou víkendově jako prasata. Když mají doma základ, není to problém. Každopádně jestli to správně chápu, zůstávají spolu samy děti ve věku 5-8 let. To bych na půl hodiny jako problém teda neviděla. Tak dlouho trvá klidně i vyvenčení psa nebo vaření.
No takže já mám děti 8,6 a 5… Můj 6 lety syn má vývojovou dysfazii a ADHD a sklony autismu a její syn 8 má také diagnózy autisty ale jaké to nevím… Jde o to že lítají venku na zahradě doma jsou zvyklí jeden den koupat a druhý večer jen umejt „spodky“ jestli chápete… Nekontroluje je u umývání a ani u čištění zubů… A nepřijde mi ani v pořádku nechávat 5 děti samotné doma ani v autě z toho 2 s diagnozama… Oni si sami chodí jak kralove po obchodě…
@DenisaRak mytí bych asi neřešila, tam prostě neuděláš nic.
Ale nechávat doma samotné 2 adhd děti mi nepřijde dvakrát ok. Mám jedno, k tomu ještě menší, nechám je tu, když potřebuju jít o patro níž, ale abych si na 30 min vyšla na nákup, to fakt ne ![]()
@Moise bohužel nejde to s ním ani po. dobrym ani po.zlym a nechápe co by se mohlo někdy stát
Děti s takovými diagnozami bych samotné nenechávala. Pokud by byly všechny zdravé, tak ano.
Co se týká hygieny, mají ty děti vůbec v čem se umýt, teče jim tam teplá voda, mají kde spát?
Podle mě to už je na řešení s ospod, tím myslím na nějakou promluvu sociální pracovnice a na to, aby se decentně dostali do hledáčku a někdo to tam zkontroloval.
@Helileli voda jim teče a spí v podkroví na madrackach… Jelikož jsme měli 2 soudy tak se to řešilo s OSPOD… Ale uvítala bych kdyby šly k nim jen náhodně takže doporucujete zajít naospod a říct to tam?
@DenisaRak já bych tam v klidu bez hysterie zašla, vylíčila situaci a vyjádřila obavy o bezpečnost dětí. Nepodsouvala bych jim nějaká svoje řešení, spíš bych chtěla vědět, zda sociální pracovnice považuje takovou situaci za vhodnou.
@DenisaRak asi s tim nic moc nenaděláš… mě by z toho nejvíce vadily ty zuby.. já to mam takto u mojí mamky - zuby mu nevyčistí a nevykoupe ho a v autě ho nedává do sedačky (jezdí jen po městě) - protože mi tvrdí že u všech těch činností jí bolí záda
…no tak jí dávám syna z toho duvodu minimálně…
@DenisaRak píše:
No takže já mám děti 8,6 a 5… Můj 6 lety syn má vývojovou dysfazii a ADHD a sklony autismu a její syn 8 má také diagnózy autisty ale jaké to nevím… Jde o to že lítají venku na zahradě doma jsou zvyklí jeden den koupat a druhý večer jen umejt „spodky“ jestli chápete… Nekontroluje je u umývání a ani u čištění zubů… A nepřijde mi ani v pořádku nechávat 5 děti samotné doma ani v autě z toho 2 s diagnozama… Oni si sami chodí jak kralove po obchodě…
Co to jako je? Sklony k autismu. Tak buď má poruchy autistického spektra nebo je nemá. Ale sklony? A ten druhý je taky autista? To je ale hodně velká náhoda.
@hanka.br. syn měl diagnózu PAS a LMR a vyvojovou dysfazii nyní má ADHD a vývojovou dysfazii a to zda má autismus ještě není jisté ale také to nevyvrací máme před sebou vyšetření nové… A jakou přesnou diagnózu má její syn nevím nestarám se jelikož nemáme dobre vztahy… Abych to upřesnila tak syn má sklony autismu v kolekivu s dětmav jelikož má odklad a byla na šetření paní z SPC a ji se zdá že rty sklony má ale když je sám s dr tak se jí nezdá že by byl autista…
Příspěvek upraven 16.04.17 v 15:55
Tvůj exmanžel má odlišný přístup k výchově než ty. A vzhledem k tomu, že informace o tom co se o návštěvách děje máš patrně jen když vyzvídáš od dětí, tak je docela dobře možné, že ve skutečnosti to funguje jinak a ty hlavně chceš vidět jak je to strašné.
Nedonutíš ho aby dělal to co chceš ty. Jedině tím otrávíš atmosféru. A jít udávat na OSPOD je opravdu to nejlepší, co pro svoje děti můžeš udělat.
Není nic lepšího než řešit svoje frustrace bojem o děti.
Je tu pořád ve hře možnost, že nejsi srovnaná s tím, že tvůj bývalý muž má novou rodinu a že je spokojenější než ty.
Nerozdmýchávej spory, protože prostě svět není takový, jaký bys ho chtěla. Jen to zhoršíš a především ublížíš svým dětem.
@Ou je mi jedno zda někoho má nebo ne já jsem ráda za muže co mam teď
jelikož ho můžu označit za muže s velkým M
jde mi o mé děti a jak se k nim chová jelikož nebyl ukázkový tatínek a nestaral se o ne když jsme spolu žili a když už má teda zenu tak by na to mohla dohlednout ona když ma taky deti a další věc je že tohle sice říkají děti ale mám taky fakta že nedbá o hygienu… Jelikož nedbá ani o tu svou… Několik let jsem s ním žila tak vím. Já se svým životem jsem maximálně spokojená a co se týká děti tak tohle by asi vadilo každé…