Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímalo by mě, jestli někdo v tomhle najde spravedlivé finanční ohodnocení vzhledem k odvedené práci.
HASIČ
9 let praxe, základní tarifní plat
2010 - 20 910kč
2011 - 18 819kč
Rozdíl -2091kč
Výdaje na bydlení 7650kč
Výdaje na jídlo 4500kč
Ostatní výdaje 3650kč
Zbývá 3019kč
Za prosinec 2010
odpracováno 240 hodin
Hodinová mzda 87,10kč/h
Za leden 2011
odpracováno 240hodin
Hodinová mzda 78,40kč/h
Lednový plat poslance by vydělal
za 714 hodin °°
POSLANEC
základní plat
2010 - 58 944kč
2011 - 55 997kč
Rozdíl -2947kč
Výdaje na bydlení 7650kč
Výdaje na jídlo 4500kč
Ostatní výdaje 3650kč
Zbývá 40 197kč
Za prosinec 2010
odpracováno 64 hodin °
Hodinová mzda 921kč/h
Za leden 2011
odpracováno 0hodin °
Hodinová mzda
za leden 55 997kč
Lednový plat hasiče by vydělal
za 20hodin a 25 minut. °°
°° Brány odpracované hodiny
v prosinci.
°Brány hodiny, kdy zasedala sněmovna.
A ještě jedna perlička pro zasmání závěrem. Kdo viděl Show Jana Krause, tak to již slyšel. Jak si naši poslanci udělali zákony, ve kterých se sami nevyznají a svou vlastní blbostí se připravili o peníze ![]()
Jak to tak bývá, podává se daňové přiznání, do tohoto se uvádí plat. A jak tak chtěli demonstrovat, že i sobě ho snížili o nějaká ta procenta, tak ale zapomněli, že různé ty jejich příspěvky na stravu, šaty, bydlení, dopravu apod. se do platu nepočítají a napočítali si je tam. A pak se nestačili divit, že jim nějakých 20 000,– někde zmizelo. Ale dobře jim tak. Nejen mi obyčejní lidé bychom měli doplácet na jejich blbost.
no spravedlivy to neni..ale co dneska je…na druhou stranu me neprijde malo plat pro hasice 21tis.
Tak pro hasiče mi to nepřijde moc.. Oni dávají všanc svůj vlastní život… ![]()
A ten plat politiků… Co dodat?
Snad jedině : Jdu do toho!! ![]()
Nač se nad tím neustále rozčilovat?
Oni si platy nesníží.. a už vůbec ne kvůli tomu, že se nám to nelíbí
Být poslankyní by se mi líbilo
Ale manžela poslance bych nechtěla
Stačil by mě nějaký pan podnikatel..
Ti jsou na tom často i proti poslancům mnohem lépe..
freeonit píše:
kdybys mela manzela poslance tak si nestezujes co?…
Je to pravda, že by si nestěžovala, protože by měli třeba víc peněz než mají teď… Já bych si taky nestěžovala.. on by mi asi nakonec i ten poslanec stačil… Ale ne teda ti krasavci, kteří jsou mnohým trnem v oku ![]()
co si volíme to máme, a já bych si nedovolila tvrdit ze mají spousty penez za 0 práce… ale asi je to tím že tomu nerozumím… ![]()
mikitaa píše:
no spravedlivy to neni..ale co dneska je…na druhou stranu me neprijde malo plat pro hasice 21tis.
No je to stejne, jako maj doktori po par letech praxe ![]()
Teď se sice vystavuji riziku ukamenování, ale nějak mi to nedá
![]()
Je fakt, že platy hasičů jsou nízké. Mají náročnou práci, ve spoustě případů se dostanou do život ohrožujících situací a určitě bych jim přidala. Ale stejně tak bych přidala i policii, která, i když na ně často nadáváme, dělá také spousty práce, na kterou si jen tak někdo netroufne. Přidala bych i lékářům, kteří zachraňují životy nebo učitelům, kteří se snaží zvládat naši pubertální (leckdy zralou na pár facek) mládež. Bohužel to finanční situace našeho státu nedovoluje…
Ale…
troufám si pochybovat o odvedené práci našich poslanců. Uvědomte si, že máme více politických stran a každá strana se snaží prosadit něco jiného. Od pádu komunismu se u nás pár stran vystřídalo, každá dělala něco špatně, něco dobře… Teď se to prostě dostalo do situace, kdy se musí šetřit. Někteří lidé jsou na tom lépe, někteří hůře… Ale většina politiků se snaží dát naši zemičku zpátky do pořádku i když to tak třeba některým z nás nepřipadá. Ale málokdo z vás si dokáže představit ten stres a nervy, když se o maličkostech dohadují dlouho do noci ve sněmovně nebo kdekoliv jinde. Do toho ještě věčně nespokojený lidi, od kterých slyší jen kritiku…
Podle mě si ty peníze zaslouží, protože nikdo z nás neví, co dělají a nedělají.
A pokud si myslíte, že je to taková lehárna, tak si to do té sněmovny běžte na pár měsíců vyzkoušet…
No, tak já to vidím jasně. Za manžela poslance, za milence hasiče.
Už se nerozčiluju. Nemá to smysl.
Já bych tedy hasiče(čku) nedělala ani za půl milionu měsíčně - přijde mi to jako jedno z nejrizikovějších povolání a krom toho - to co oni všechno musejí dělat a u čeho všeho zasahují - já bych to tutově nezvládla - fyzicky k tomu nemám dispozice a psychicky ani náhodou. Smekám před nimi klobouk
![]()
tterka píše:
Teď se sice vystavuji riziku ukamenování, ale nějak mi to nedá![]()
![]()
![]()
Je fakt, že platy hasičů jsou nízké. Mají náročnou práci, ve spoustě případů se dostanou do život ohrožujících situací a určitě bych jim přidala. Ale stejně tak bych přidala i policii, která, i když na ně často nadáváme, dělá také spousty práce, na kterou si jen tak někdo netroufne. Přidala bych i lékářům, kteří zachraňují životy nebo učitelům, kteří se snaží zvládat naši pubertální (leckdy zralou na pár facek) mládež. Bohužel to finanční situace našeho státu nedovoluje…
Ale…
troufám si pochybovat o odvedené práci našich poslanců. Uvědomte si, že máme více politických stran a každá strana se snaží prosadit něco jiného. Od pádu komunismu se u nás pár stran vystřídalo, každá dělala něco špatně, něco dobře… Teď se to prostě dostalo do situace, kdy se musí šetřit. Někteří lidé jsou na tom lépe, někteří hůře… Ale většina politiků se snaží dát naši zemičku zpátky do pořádku i když to tak třeba některým z nás nepřipadá. Ale málokdo z vás si dokáže představit ten stres a nervy, když se o maličkostech dohadují dlouho do noci ve sněmovně nebo kdekoliv jinde. Do toho ještě věčně nespokojený lidi, od kterých slyší jen kritiku…
Podle mě si ty peníze zaslouží, protože nikdo z nás neví, co dělají a nedělají.
A pokud si myslíte, že je to taková lehárna, tak si to do té sněmovny běžte na pár měsíců vyzkoušet…
lemaz píše:
No, tak já to vidím jasně. Za manžela poslance, za milence hasiče.Už se nerozčiluju. Nemá to smysl.
Taky to vidím poněkud nespravedlivě, chtěla bych vidět kompletní zúčtování jednoho poslance, co všechno s těmi penězi dělá…
Hasic je prej vysnene povolani, jake by si zeny praly u svych manzelu. Muzi pry zase nejvic touzi po sestrickach.
nejvíc mě dostalo poslední info o poslancích, jak jsou strašně zděšení, že si odhlasovali tak velké snížení platů a chtějí to vrátit zpátky. Oni, ty jelitka, ani sami nevědí, pro co tam zvedají ruku. Mimochodem, včera na ČT1 o tom byl skvělý film -na motivy Klímy. Viděli jste to? Jo, tak to tam chodí.