Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ono je jedno který den cyklu jdeš na transfer (v řízeném cyklu), záleží jak dlouho bereš progesteron. Obvykle to bývá 0+5 dnů. To postreceptivní znamená že ti přidají ještě jeden den progesteronu navíc a pak jdeš na transfer. To samé i opačně. ![]()
Ahoj holky,
delší dobu mi vrtá hlavou, kdy je vlastně správná doba transferu. Vím, že mi tu nikdo neřekne přesný den. Ale nechápu jednu věc.
Pokud je transfer v přirozeném cyklu, čeká se na folikul a sliznici, píchne se injekce a pak je transfer. Pokud je v řízeném cyklu, je údajně jedno, kdy transfer proběhne, tam záleží jen na výšce sliznice - pak dle staří embrya nasadí utrogestan přesně před transferem.
Jenže na kontrole dr hovořila o nějaké postreceptivní době? Z toho jsem tedy pochopila, že to už je pozdě na uhnízdění…je na to u nějaký era test?
Proto tedy nechápu, jak může být v řízeném cyklu jedno, kdy bude transfer
Jde mi o to, že jsem měla x transferu, kdy se embryo nechytilo vůbec a 3 transfery, kdy se chytilo, ale bohužel to nedopadlo.
Např: et 19 a 15 den cyklu - bez úspěchu
Ket 21 a 17 den cyklu - pozitivní tt
Naposledy jsem měla transfer 24 dc a ani ťuk po pozitivním testu…
Ket řízeny, estrofem 1-1-1..Byla jsem 12 dc na kontrole s sliznice jen 6mm.. estrofem navýšen na 1-1-2, dle dr se ket posune, kontrola za týden, sliznice 8mm a ket naplánovaný na ten 24dc..
Dle statistik pozitivních testů mi vycházejí spíše kety, než et.. a 17 a 21 dc.. mám to tedy brát spíš tak, že je u mě nejvhodnější transferovat mezi 17-21 dc? Že 24dc už bylo pozdě?
Děkuji za rady a zkušenosti