Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ja teda s termoskou nespim mam ji v kuchyni na lince, pak nachystanou v lahvicce davku, jenom to zaleju.
No jak ctu diskuze, tak hodne zenskych si to dopredu pripravovalo, taky me to ze zacatku zmatlo.. jak jsem kojila odsavala jsem a to mliko v lednici muze byt 24hodin, UM by melo byt do 2hodin spotrebovane..
a jestli s malym spite:) tak nachystanou davku termosku.. trepaci vicko
a sup je hotovo:))
Já tedy v noci mléko nedávala, od narození mi spí celou noc. Jinak také používám kojeneckou vodu, kterou nepřevařuju a ohřívám v mikrovlnce. Pouze některá mléka by se měla spotřebovat do 2 hodin, některá ihned po přípravě a je to z toho důvodu, že se tam začínají tvořit bakterie a následně mléko kysne a kazí se.
aha, tak u nutrilonu je napsano ze do 2hodin, a myslite ze kdyz prevarim vodu do termosky prisypu prasek, musim jeste mleko nechat projit varem? nikde to tam neni napsane:D takze to jenom protrepu a sup jde se jist:D no doufam ze to nedelam blbe:D
Ahoj, to je nesmysl.Nutrilon se má dávat do vody o teplotě asi 40 stupňů ne do vroucí,takže pak už určitě nevařit…
Já mám holčičku 2 měsíce,jen na UM..
Takže po čtyřech hodinách se pravidelně budí. Převařím si kojeneckou vodu v hrnci asi tak na čtyři dávky a pak už jen přihřeju v mikrovlnce nasypu prášek,promíchám a je to.
Z tý mikrovlnky je to taky jen odhad,někdy vlažná jindy horká tak chvilku počkám ale v noci je to vopruz to je jasný ![]()
ja teda doufam, ze to nedelam spatne- ale mam horkou vodu v termosce a pred usnutim dam do flasky pulku potrebne vody, ta vychladne a v noci jen doliju varici a je to akorat na pripravu mleka a nez maleho prebalim, tak se mleko vychladi v misce s vodou na potrebnou teplotu…
/na krabici mam napsano, ze po uvareni vody nechat pul hodiny odstat a pak je to akorat na pripravu-tj.asi tech 40stupnu…/
nj jasne, nechat 30minut odstat, to nechavam odstat v konvici pak sup do termosky:) a vydrzi tech 10-12hodin take, delam vodu po poslednim jidle vecer a pak kolem poledne
Marcee píše:
Holky, a vaříte koj. vodu normálně ve varné konvici????
Ano, ale ve zvláštní. Teda jakože máme máme dvě
, jednu pro nás na kohoutkovou vodu (je dost tvrdá a konvice se musí tak co tři dny čistit od nánosu kamene) a druhou pro mimčo na kojovodu.