Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, kolik má vypít kojenec ( 7měsíců ) UM?
Malá ráno vypije 200ml banánového sunárku, v 10 ovocnou přesnídávku, zapíjí čajem, nebo vodou. Oběd masozeleninový také zapíjí čajem. Odpoledne UM 200ml banánového sunárku a večer kaše. Během dne pije hodně štávy i koj. vody… . V noc spínká … . Spíš se potřebuji ujistit jestli nemá málo mléka, přestala jsem kojit… tak si nejsem jistá. Díky za rady ![]()
Tak já neporadím..ale tohle mě taky docela zajímá.. Tak budu nahlížet jestli někdo poradí
Malé bude 7 měsíců a máme podobný jídelníček a taky si pořád říkám jestli má dost mlíka
jsem se zapoměla zeptat naší pediatričky a jdeme tam až za měsíc ![]()
Ahoj, UM by mělo být kolem 500 - 600 ml denně
Naše malá vypije 4-5× 120 ml UM + malé Hami + 1 kelímek ovoce ![]()
fragola píše:
Ahoj, UM by mělo být kolem 500 - 600 ml denně
ano, ano je to tak, ale včetně kaše. Takže pokud ti malá vypije počítám 400 ml a dá si kaši ze 150 ml vody, je to v pořádku. A za chvilku nasadíte jogurt a budete ohledně mléka úplně za vodou ![]()
Ahoj,
Maxík má ráno 200 ml UM, dopoledne ovoce zapíjí 60 ml UM, po obědě už jen šťáva, odpolední svačina 180 ml UM a večer s kaší taprve začínáme (moc ji nechce, tak na něj nespěchám), takže momentálně trošku kaše a pak znova 180 ml UM. Spí celou noc. Koukám, že jsme v normě. ![]()
Díky
a jakou máte zkušenost se střídáním značek UM ?? Teď dávám Sunar - banánový, koupila jsem ještě mléko od Babylove - bez příchutě a chtěla bych jí ho začít dávat, aby měla změnu (ne pořád jenom banán
). Neuškodí jí například, kdyř ráno dám Babylove a odpoledne Sunar?? Večer jí moc chutná kaše taky banán, ale od HAMI. Nevadí to střídání značek ??
ahoj, střídání kaší nevadí, si myslím, taky střídáme, resp. dobereme jednu krabici (tak 5 dnů) a najedeme na další jinou ![]()
Mléko bych ale nestřídala, nevím, to už by bylo podle mě na 7-měs. mimčo moc ![]()
Přesně tak, střídání UM bych se fakt vyhýbala, tak od roku, spíš od roku a půl mi to už přijde přijatelné, ale teď mi přijde prcek celkem malý
Krom toho se celkem bráním ochucovaným UM, nevidím v tom žádný přínos pro mimčo
Respektive, pokud pije bez problémů obyč., ani bych to ochucované nedávala…
Kaše bych s klidným svědomím střídala
I když, jako prvomatka jsem jela podle toho, že prcek byl na Sunaru, dělala jsem jen kaše Sunarka ![]()
Taky bych UM nestřídala. My jedeme v Nutrilonu od začátku, zkoušela jsem i Bebu, ale po ní měl zácpu, tak jsme se k Nutrilonu vrátili a neodvažuju se dál experimentovat.
Mám dotaz: když vaše děti mají večer kaši, dáváte jim ji ještě zapíjet třeba šťávou nebo čajem nebo tak?
tak to zůstanu u Sunaru, raději… . Střídání banánového SUNARU a SUNARU bez příchutě je taky nepřijatelný? Nechtěla bych uškodit, proto se raději poradím
, moc všem děkuji
Jak často zařazujete lepek ?
Linda - No tak třeba u nás je to tak, že kolem půl osmé má kaši, pak jde do postýlky a než usne, chodím ho kontrolovat a při té příležitosti mu dám lahvičku s pítkem (savičku nechce a sám si láhev nedrží) a on se vždycky napije. Než usne, vypije takto cca půl deci.
Innit, já bych neřekla, že střídání banánového a obyč. Sunaru je nepřijatelné a prckovi ublíží, to ne, jen v tom ochucovaném UM nevidím žádný přínos pro mimčo… Pokud ale pije obyč. UM, ochucené bych nedávala, to bych zkoušela v krajním případě, že dítko nechce UM a to ochucené by vzalo na milost
Tak nějak to mám já
To už mi přijde rozumnější přidat do Sunaru rozmixovaný banán, nebo trochu přesnídávky a už je to o něčem jiném než o chemii ![]()
to přeci nejde o chemii ( přírodní aroma ) … . No v každém případě se zeptám Mudry … Moc všem díky
.
(např.jablíčko jí taky dávám neBIO) ![]()