Správná příprava UM

260
12.8.10 23:39

Správná příprava UM

Ahoj,
pořád mi v hlavě leží otázka, jak mam na noc pro syna nejlépe připravit (dopředu připravit) UM. Nemate nejake nocni zlepsovaky?!
Budí se tak 1-2× a já nejsem absolutně schopna více než mu jen podat z půlnoci připravenou lahvičku. Kdyz se vzbudi znovu nebo pak k ranu, delam mu mleko do pouzite lahvicky z vody z termosky a z nadavkovaneho UM. Ale ted jsem nekde slysela, ze by pripravene mleko nemelo byt podavano pozdeji nez do 2 hodin a tak zacinam o svem systemu mirne pochybovat… jak to delate v noci vy?
Jo a delate mleko opravdu do 40C vody? Ja jsem dlouho kojila, takze na UM jsem dost amater. Opravdu vodu prevarujete i starsim detem?! :roll: Ja mam 1,5r syna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14598
12.8.10 23:51

Nedávno tu byla jedna diskuze, ale neumím ji najít. Mlíčko vždy dělat čerstvé. Opravdu se zvednou a jít udělat nové. Pokud máš takový problém se zvednout, ohřej vodu do termosky, měj 2 lahvičky s dávkou UM a jen si u postele zalij.

Já se pídila i v lékárnách po info, proč jen 2 hodiny, protože jsme si říkala, že to taky může být marketingový tah. A nebo jestli se tak rychle kazí a neuměly mi dát odpověď.. nikdo.
Tak jsme zkoušela.

Moje zjištění: v těhle vedrech po 2 hod začne kysat. Když je chladněji, začne kysat po 3 hod. Max. co bylo při pokojové teplotě dobré 4 hod, tak bylo kolem 20 st. Takže pokud jsem zkusila dát mlíčko starší 2 hodin ochutnala jsem. A pokud bylo mlíko OK, nestalo se mi, že by Kačence bylo špatně, nebo bolelo bříško..... dýl rozhodně neriskuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
12.8.10 23:55

Já teda vždycky vstávám a mlíko dělám buď úplně čerstvý a nebo ohřeju z ledničky. Ale na tvém systému teplá voda v termosce + nadávkovaný mlíko nevidím nic špatnýho. No, ale mlíko víc jak dvě hoďky v pokojový teplotě jakoby kysne nebo kvasí nebo co a po těch dvou hodinách je i docela cítit divně. Taky si s tím moc hlavu nelámu. Lahve už dávno nesterilizuju a vodu si večer převařím a pak jí používám celý následující den a jen jí dle potřeby ohřívám v mikrošce. Takže no stres. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
13.8.10 00:15

JančoK - Já používám kojeneckou vodu a tu nepřevařuju. A ohřívám taky v mikrovlnce. S Vodou si hlavu nelámu. Jídlo ale do mikrovlnky nedávám. A hotové mlíko do ledničky a pak ohřát taky nee - přijde mi pak dudlík a flaška nějak načichlá ledničkou… i když ta cítit není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
13.8.10 00:15

Tak já to dělala taky tak (teď už se mi malá v noci nebudí) měla jsem v termosce převařenou vodu,v lahvičce odměřené UM a vedle hrnek se studenou vodou abych to pak mohla schladit na požadovanou teplotu.
No a jestli dělám mléko do 40°C to nevím,protože to nijak neměřím.A nedopité mléko ji dávám dopíjet asi tak do hodky pak to vylívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
13.8.10 00:37

Markit, no tak jasně kojo vodičku taky nepřevařuju a protože se mi nechtělo pořizovat ohřívačku, tak ohřívám v mikrovlnce a to mlíko do lednice si připravuju ze studený vody a na lahvičku nedávám dudlík, ale uzávěr se záslepkou a ještě víčko, takže nenačichne, ale do tý lednice dělám málokdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
13.8.10 06:24

Používám kojeneckou vodu, která se nepřevařuje a mlíko děláme vždycky čerstvý. Žádný dopíjení, žádný zásoby do ledničky. Vodu ohřívám v mikrovlnce na požadovanou teplotu, přidám prášek, zamíchám a jde se krmit, otázka cca dvou minut?
A vstát se holt musí, vleže to asi neuděláš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.8.10 06:34

Tak já dělám vždy čerstvé. Večer si převařím vodu, dám do lahviček, připravím si k tomu prášek. V noci vstanu, na 40 s šoupnu do mikrovlnky, přidám prášek, protřepu, podám, zalehnu a spím :mrgreen:
Záleží asi na druhu mléka, ale mě třeba Hami zkyslo v pokojové teplotě už po hodině. Ne že bych to schválně zkoušela, ale malý se probudil, um nechtěl, zase zabral a po hodině chtěl. Rozespalá jsem ho nechala u postýlky a nabídla mu ho potom, ale vyhodil ho a spustil kravál. Ochutnala jsem to a byl to hnus :nevim:

Švagrová to dělá jinak. Jelikož mají ložnici v patře a nechce běhat do kuchyně po schodech, pořídila si ohřívačku lahví. Večer ji zapne, šoupne do ní lahvičku s vodou a ono to udržuje požadovanou teplotu. Pak jen vstane, zasype, podá a dá do ohřívačky novou lahvičku na ráno.

• Citovat
  • Upravit
2318
13.8.10 08:55

Já myslím, že budeš mít nejjednodušší v noci už mlíko nedávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
13.8.10 09:17

Ahoj, a zkoušela jsi místo mlíka podat třeba čaj? Já to tak k ránu dělám..v noci mlíčko a k ránu čaj a jem ještě spát a za další 2-3 h snídani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
13.8.10 12:40

Tak můj drahoušek by v 1,5roce byl v noci rád, kdybych mu nacedila vodu z kohoutku, kdyby se budil :D (…jakoze se budil, ale ne na jídlo)

Být tebou, tak dám mlíčko večer a v noci už utrum. A pokud teda mlíčko jo, tak už bych u takhle velkýho dítka neřešila jestli je úplně čerstvé nebo tři hoďky staré, pokud by dítko nemělo problémy. Ale je pravda, že já se s věcma moc nes..u, maminky budou mít určitě i jiné názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
13.8.10 13:54

ahoj ja davam posledni UM v 22 vecer dalsi rano v 6. Pokud davas UM v noci asi bych pripravila termosku s prevarenou vodou, tak aby se nemusela chladit ani prihrivat a prasek bych si dala do lahvicek.. pak jen zalila protrepala a bylo to, tak jsem to praktikovala ja.Ale kojila jsme do trech mesicu klidne i 3× za noc, jak presla na UM tak uz nocni nepotrebovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
13.8.10 15:27

Ahoj, tak já myslím, že takhle malé mimčo má právo se v noci budit :wink:

Náš malý se budil v noci jednou do měsíce a půl. Nachystala jsem si termosku s vodou, tak abych nemusela chladit ani ohřívat. Pak dala jen prášek a bylo.
Teď chodí spát okolo 20h a vstává okolo 7h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
13.8.10 15:29

Aha, tak neumím číst :oops: malý má 1,5r, tak to už by nemusel mít v noci mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
13.8.10 21:43

ahoj, diky moc za tipy. Tak to jsem rada, ze nespim s termoskou u postele jedina :wink: Akorat uz s definitivni platnosti koncim s pripravou mleka dopredu (no, vymyslel to muj manzel, kdyz zacal v noci spat s malym, abychom ho odnaucili od nocniho kojeni - chlapi jsou na ty zlepsovaky proste lepsi). A davam mu sanci do 2let, tak nejak jsem si to nastavila, a pak smitec i od tohoto vstavani. Takze uz to mame za par… diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová