Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dacanka>
My zrovna rekonstruujeme kuchyň i se sprcháčem. Nakupovali jsme v SIKO v Ostravě a zkušenosti perfektní. Ochotní, férové jednání. Obklady byly na objednávku, dodrželi termín. A dokonce se spletl při prodeji baterie. Až když nám ji ve skladu vydali, jsme zjistili že to není ta co jsme chtěli, tak jsme to šli říct prodejci. On ji ochotně vyměnil a dokonce nechtěl ani doplatit rozdíl 300 korun. Říkal že to je jeho chyba.
Jinak jsme koupili minivanu Sabina od Ravaku a skleněné dveře GSD2. Ty se ale kupují až po obložení stěn kvůli rozměru. Takže zkušenosti zatím nemůžu říct.
Ahojky
My máme sprcháč masážní. sice byl dražší ale nelitujeme peněz. Dno máme plastové. Přítel má 100kg a já 55 a vydrželo to. A že se tam děli věci
.. Dveře máme taky skleněný. A jsem tady dost na čistotu a je to v pohodě. Koupila jsem si v drogérce PULRAPID. Je to tekutý čirý a je to na vodní kámen. Dala jsem si to do rozprašovače a postříkáš to a pak to smeješ sprchou a pohoda. Taky to nedělám každý den. jen občas když už neni přes sklo vidět ven. Haha.
… Ba ne. Prostě jen OBČAS. A spodek samozřejmě musíš čistit častěji. Tamtudy odtéká všechna nečistota, tak se to tam usazuje. Tak občas vemu obyčejný prášek na vanu a předrbu to. Ne jen trochu to vyčistim a je to. Takže sprcháč určitě kup. Jednou se malá koupala s tátou ve sprcháči a taky se jí to líbilo. Máme ho celej uzavřenej, takže tam pára utvoří pěkné teploučko. Horší to je když lezeš ven. Tak se ti zdá že v bytě snad netopíš. Takže zimička, ale příjemná. A taky jen chvilku. Je tam i zrcadlo a taky světlo a větrák. A stál myslim 18000a kupovali jsme ho v Hornbachu. Akorát jsme museli prostor mezi dveřma a vaničkou zalepit silikonem, protože normálně by tamtudy tekla voda. Nějak to nevymysleli. Tak přeji příjemné vybírání a zdraví tvému miminku. Až se narodí tak se ozvi. Jo taky mam malou maltézačku a když přijdem z venku a ona má špinavé nohy, tak si tam sama automaticky vleze a čeká až jí umeju. Takže sprcháč je výhoda nad vanou i v tomto případě.
Měj se a ahojky.
PS: Přeji ti RYCHLY A BEZBOLESTNY POROD ![]()
Ahojdy ![]()
Holky, a jak to řešíte s plesnivěním v těch spárách ? Ať dělám co dělám, dole to stejně plesniví. A moje kamarádky mají stejný problém. A to necháváme dveře do koutu otevřené, aby větral.Máme akrylát. vaničku půlkruh a skleněné dveře otevírací ( ne posuvné ). Těsnost proti vytíkání vody při sprchování není 100%, jinak údržba skla je super ( máme ten nástřik ). Kapky tam stejně zasychají - hlavně dole ) ale dá se to dobře udržovat. Jinak jsem rozhodnutá, že až na to budu mít nervy, ráda bych to předělala na ten zděný se dveřma.Ale to je otázka času. Kdo takový zděný kout postaví - zedník nebo firma zabývající se sprcháčama ? A baterii máme termostatickou - je to opravdu super, doporučuju investovat
.
Madelene, my máme zděnej, postavil ho zedník,když nám stavěli dům
můžu srovnávat a tak tvrdím, že je mnohem lepší. Bezvadně se udržuje. V paneláku jsme mívali ten půlkruh, asi co máš ty a to čištění mě lezlo krkem. Tohle je v poho a děti tam můžou řádit, nebojím se, že vylomí stěnu ![]()
Abaja
Ahoj holky, prosím poraďte. Máme skleněný sprchový kout s akrylátovou vaničkou. Rok jsme neměli ošetřené sklo proti těm kapkám, takže se mi všude udělal z kapek vodní kámen, to nejhorší vyčistím, ale abych ten kámen dostala úplně dolů, tak to nejde. Teď jsem to myla Cleanerem od Ravaku a nic
Působilo to hodinu. Mám to vydrhnout nějakým pískem nebo už nevím
Vždyť na tom nechávám ruce. Ten conditioner už mám na to ošetření, ale nejdřív musím dostat dolů ten kámen. Myslím si, že na to pomůže už jen něco abrazivnějšího.
Ocet do rozprasovace a chodit co deset minut postrikat. A tak za hodku to v pohode umyjes.
Zkus to ![]()
L.
Lesino, máš u mě velkou pusu
Přidušená hlásím, že asi po 6. nastříkání a půldenním působení ten ocet zabral a hrubou stranou houbičky ho dostávám dolů. Mám šílenou radost. Ještě to vezmu Cifem a bude to parádička a už si ohlídám, abych tam nikdy tuhle šílenost neměla. Fakt moc díky ![]()
Jojo, ocet je na vodni kamen to nejlepsi co existuje. Jen v reklamach ho nenajdes ![]()
Pak se div, ze jsem silne alergicka na vodni kamen, to je previt, ten vam rozbil pracku - neboli na predrazeny calgon.
Jestli mate tvrdou vodu a chces chranit pracku, tak jednou za mesic spust vyvarku jen s octovou vodou - treba prihod domaci hadry nebo tak… Tem to neuskodi a pracce pomuze. A stejne casto dej do rychlovarky vyvarit octovou vodu - je 100% zdravotne nezavadne, je to levne a hlavne to funguje ![]()
L.
Ahoj, máme sprchová kout od Ravaku, máme tu hlubokou sprchovou vaničku a zástěnu (90cm) a jsme moc spokojeni.Těsní, ve vaničce se Adélka krásně vykoupe a kapky neřeším, prostě zástěnu nemyji a ono se to sprchováním meje samo
(nejsem špindíra,ale otrok taky ne, máme sklo Rain, tuším..)
Jinak mě se na plísně osvědčilo Savo v rozprašovači..Jenou za čas to nastříkám, nechám působit a je to..
Pozor na Cilit Bang a tmavou spárovačku !! Máme tmavě modrou, nastříkala jsem dlaždice Cilitem a máme zničenou spárovačku,jak to Cilit vyžral
manžek docela zuřil, celou koupelnu dělal sám a pak tohle..Ten Cilit používám na dřez, to je pohoda, ale do koupelny už ne..
Ahoj blondýnko,
Já můžu doporučit Pulirapid - Keramika od firmy Madel www.madel.cz. Perfektně odstraňuje vodní kámen a myslím, že nad tím strávíš měně času, než s použitím octa. Přidušená ale budeš asi taky.
Radka
**Nedávno jsme komplet rekonstruovali byt ![]()
Sprcháč máme zděný.
A v celém bytě není jediný koberec - všude dlažba nebo plovoučka.
Fotky z celé rekonstrukce: http://galerie.raketka.com/…koupelna.htm**
Mame pulkruhovy sprchac od firmy Ravak se samonosnou vanickou, ale zatezova a tonazni zkouska bude tak za mesic
Dvere/zastenu mame co nejjednodussi a typem vyplne Rain.
Ja osobne se na sprchac moc tesim - zatim jsme ve vsech bydleni meli jen vanu. Ted to bude kombinace sprcha i vana.
Jen mam typ od kamaradky - do sprchoveho koutu nejit v podrousenem stavu… Kamoska ma 50 kg i se zeleznou posteli a jednou pod vlivem sprchovou zastenu vyvratila
a to same mi poradil i muj vic nez 100kg vazici stryc, tam se totiz muselo posleze i zdit
![]()