Spurt nebo přikrmit?

12681
2.11.11 07:30

spurt nebo přikrmit?

ahoj, mám 4měsíce a jeden týden starýho klučinu, doteď jsme kojili bez problémů, ale teď poslední 2dny a 2noci to je hrůza kojím ani ne po 2hodinách ve dne v noci
jde o spurt a nebo mám dát nějakej příkrm??? všude říkají že je spurt ve 3.měsíci o 4.měsíci ani zmínka
pokud mu to prso nedám tak řve a řve a až se napije tak usne a spí a za necelý 2hodiny nanovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3230
2.11.11 07:39

Spurt může přijít kdykoli, ty 3. a 6. měsíce jsou jen u většího počtu dětí. Mimčo bych si zvážila, zatla zuby a kojila jak si řekne (já chci kojit co nejdýl, ale 4. měsíc na příkrm není brzy) a počkala, jestli to přejde. Kdyby hubl nebo to trvalo dýl než bych snesla, začala bych přikrmovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
2.11.11 07:48

Ahoj, ono to ani nemusi byt hladem. Deti si u prsu resi vselijake sve potize a bolistky. :) Meli jsme ted to same. Syn uz je teda starsi a prikrmy uz ma a presto to tak bylo. :-) Trvalo to cca 2 tydny. Kojila jsem hodne casto(i v noci) preslo to z niceho nic, ze dne na den. :nevim: Pokud plne kojis a miminko Ti prospiva, do prikrmu bych se nehnala a kojila, jak chce. Ovsem, jestli uz jsi z toho hodne vycerpana, prikrm zkus. Jen Ti nezarucuju, ze pomuze. :-) Ahoj :mavam:

• Citovat
  • Upravit
joaska
2.11.11 07:51

Jo a jeste jsem si uvedomila, ze takove obdobi muj syn ma vzdycky, kdyz se nauci neco noveho. Nevim, jestli je to nahoda nebo ne, ale proste to tak ma. :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12681
2.11.11 07:59

no minulý týden nás dětská chválila, že máme krásný přírůstky a poslední dny se učí plazit, včera celý den proplakal, taky mě napadlo že se prsem jen utěšuje, protože po nakojení ještě mlíko z prsa stříká :think: možná ho trápí zuby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
2.11.11 08:17

Ahoj, znám poměrně dost maminek, které kolem toho čtvrtého měsíce přestali kojit, takže fakt bych se přizpůsobila malýmu, dala mu, kdy potřebuje, a do týdne by se to mělo srovnat. Je to těžký, ale stojí to za to! Až pak překlenete ten půlrok, kojení už je jen radost, malej bude dostávat příkrmy, moje holčička má 7měsíců a kojím tak 3denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.11.11 08:26
joaska píše:
Jo a jeste jsem si uvedomila, ze takove obdobi muj syn ma vzdycky, kdyz se nauci neco noveho. Nevim, jestli je to nahoda nebo ne, ale proste to tak ma. :nevim: :nevim:

omlouvám se za OT ale nedá mi to …

Třeba chce ty nový dovednosti oslavit… :mrgreen:

No a já bych zkusila kojit, do příkrmů bych se taky nějak zvlášť nehnala, až pokud bych viděla, že to prostě nejde, pomalu bych začla… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
2.11.11 08:31

Jestli tě to uklidní, my zažíváme momentálně úplně to samé. Zatím držím a příkrm nedávám. Netuším jak dlouho to tak půjde, ale chtěla bych vydržet aspoň do toho 5 měsíce a když ani do té doby se to nezlepší, tak začnu s příkrmem. Doktorka jenom řekla, at nedávám UM ale raději klasický příkrm nebo kaši. Drž se. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
2.11.11 10:24
kate02 píše:
joaska píše:
Jo a jeste jsem si uvedomila, ze takove obdobi muj syn ma vzdycky, kdyz se nauci neco noveho. Nevim, jestli je to nahoda nebo ne, ale proste to tak ma. :nevim: :nevim:

omlouvám se za OT ale nedá mi to …

Třeba chce ty nový dovednosti oslavit… :mrgreen:

Ja mu oslavu klidne dopreju, ale pres den. :-D :-D :-D Na slaveni v noci ma jeste par let cas. :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová