Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, nasi holcicce je pres deset mesicu a zatim nemam menstruaci vubec, byla jsem na kontrole pul roku po porodu a doktoruku to neprekvapilo tak to neresim. Pokud jsi z toho nervozni, tak bych zavolala dr. A budes mit jasno a klid.
Podle mě ti tohle nikdo neřekne, při kojení to je jednou tak, podruhý jinak… Já měla po prvním porodu ms až po 13 měsících… a pak už zas ne…
To, že jsem ji po měsíci nedostala, jsme přisuzovala tomu, že ten cyklus ještě prostě není pravidelnej
Když nepřišla ani po dvou měsících, bylo mi to divný, zkusila jsem znovu test a byla jsem znovu těhu..
![]()
ahoj, při kojení je menstruace velmi často nepravidelná. samozřejmě to nevylučuje možnost těhotenství, ale opravdu to není neobvyklé. já jsem první MS dostala prakticky hned po šestinedělí (i přes plné kojení), pak byl hodně nepravidelná a ustálila se, když jsem dost omezila kojení (zhruba v synových osmi měsících).
Ahoj, ták já MS dostala už 3 měsíce po porodu a zatím jsem to dostávala 27.,28. den takže docela pravidelně. No a teď už mám taky asi 5 dní zpoždění a už začínám mít docela strach. Tak jen doufám, že to je kvůli kojení, protože další dítě teď opravdu nechci.
Díky za odpovědi.
Já si pamatuju, že u prvního jsem pak taky měla jeden cyklus celkem dlouhej. Čekám to každým dnem, protože mě pořád bolí břicho. Těhotná snad nejsem, asi nemám ani moc z čeho, musela by to být veliká náhoda. Taky by se mi to teda zrovna nehodilo. Jen mě otravuje, jak mě pořád bolí to břicho. Já pořád kojím hodně. Mimčo to má jako pití, protože vůbec nechce flašku.
Lupi, tobě přeju, ať to těhotenství není, pokud teda nechceš.
Delphi děkuji, taky si říkám, že by to byla docela náhoda, ale červíček hlodá. Taky mám 8-mi měsíčního prcka, tak bych si to vůbec nedokázala představit mít děti takhle brzo po sobě. Tak budem doufat, že už konečně dorazí.
ahoj, malé je rok a já měla MS akorát po šestinedělí, tzn. v polovině prosince minulého roku. Dr jsem to říkala, říkal, že to tak může být, ještě k tomu mám prášky, co se berou při kojení a bez pauzy, takže MS nemusí být vůbec. malou kojím jen večer a ráno.
Lupi, no jo.. taky držím palce. To máme mimina stejně starý. Máme doma ještě dvouleťáka, takže třetí teda doufám ne ne ne!
Ahoj, jsem skoro 8 měsíců po porodu a první MS od porodu jsem měla 7.5., od té doby nic. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli jste to tak taky některá měla, a nebo jestli si mám radši udělat TT. HA neberu. Děkuji ![]()
Já měla menstruaci po sestinedeli dál, ale vždy se zpožděním, někdy 14 dní, někdy týden, nebo jen tři dny. Kojím takže to neresim a kdybych měla 3 týdny zpoždění, tak už mazu do lékárny a testuju
@ivana-domca já taky kojím, ale už jen večer a nad ránem, tak asi zajdu zítra do lékárny a uvidím ![]()
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat těch, co kojí a už mají MS, jestli jí dostáváte nějak rozumně pravidelně, popřípadě, jestli vám trochu hapruje. Vím, že při kojení bývá MS všelijaká. Mám jí od 5 měsíců po porodu a vcelku pravidelnou +-3 dni. (malá má 8 měsíců). Teď už mám zpoždění 7.den. Za jak dlouho po tom, co jí nedostanu bych to měla řešit?
Fakt je, že já to neměla nikdy extra pravidelný.. můj rekord je zpoždění 11 dní. HA neberu.
Jak to máte vy?