Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj dnes jsem byla s dcerou na poslední dávce hexavakcíny a synflorixu. Tď jsem jí naměřila teplotu 37,8 po odečtu. Je hrozně mrzutá a ukňouraná, mám jí dát na noc čípek, nebo nedávat nic?
Nevím jak po očkování, ale když je syn nemocný, tak normálně takovou teplotu nesrážím, ale na noc teda dávám sirup Panadol (čípek mi prostě vždycky vytlačí), aby to v průběhu nešlo nahoru a aby se vyspal.
Já bych dala, naše děcká vždycky po očkování říká ať dám malé před spaním na snížení teploty čípek, buď nurofen nebo půlku paralenu (ten je silnější).
Přes den nedávám, ale před spaním ano. Je to od bolesti a taky si odpočine, když celý den kňourá a má špatnou reakci. Dávám jen čípky, že sirup mi vyzvrací.
Tak naše doktorka říká, že po očkování se teplota nemá rutinně srážet.. Srážet až když má 38,5 po odečtu.. Ale malá byla ukňouraná, lítostivá, celý den mi tenkrát nespala, tak jsem jí dala čípek i když měla jen okolo 38 a po něm krásně usnula a po probuzení už jí bylo daleko lépe..
Paralen - Paracetamol po očkování nedávat. Nesrážela bych takhle nízkou teplotu.
Teplota je nizka, neni potreba srazet. Hlavne paracetamol snizuje ucinnost vakciny, takze kdyz uz, tak dat treba zabal. Ale ja osobne bych to nechala byt.
@Petrlis Mě bylo od doktorky řečeno at dám preventivně čípek, tak že dávám čípek nebo panadol pokaždý jednou a pak neni žádná vedlejší reakce
Vcera ockovani hexou. Dnes horecka 38.6. Davat zabal a nurofen? Dekuju
Jak to je paralen sam o sobe po 6ti hodinach. Pokud neprejde tak po 4 hodinach nurofen? Diky za radu.
@Iwka79 píše:
Vcera ockovani hexou. Dnes horecka 38.6. Davat zabal a nurofen? Dekuju
Jak to je paralen sam o sobe po 6ti hodinach. Pokud neprejde tak po 4 hodinach nurofen? Diky za radu.
Zábal nebo octove ponožky, nesmí být studené končetiny…na noc bych dala i nurofen nebo Paralen čípky, ať se vyspí… Někde jsem četla, že nedávat léky 24 hodin po očkování, že pak není správná imuno odpověď…
normálně srazim až nad 39, ale pokud dítko něco bolí dám lék i dříve…