Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@JayLee když Já dávno netušila, že je to tolik. Tipovala jsem zvysenou teplotu. ![]()
Teplota obecně nad 38 vyčerpává tělo, takže srážet, pokud nechceš brát paralen vlažná sprcha bude ok, pokud nemáš nemocné srdce, tam bych to nedoporučovala.
No tak já si zase myslím, že pokud je ti „dobře“ můžeš hodně pít a jíst tak bych ani nesrážela, rychleji vyženeš patogéna
Každý snáší horečku jinak, kluk má 39 a ani bych to neřekla že má tolik, jen lehne, tak většinou ani nesrážíme, pokud to neleze výš, holka už při 39 má „pět minut do smrti“ takže srážím o hodně dříve. Dala bych trochu na vnitřní pocit. Nejsem nějaký alternativní pomatenec, ale na druhou stranu horečka má určitý smysl a podporuje uzdravení.
Pokud se citis relativne dobre a prijimas dost tekutin, tak bych taky nesrazela.
Jestli ti není zle, tak bych taky nic nebrala a snažila se odpočívat. Na noc bych si už něco vzala. Předpokládám teda, že nejsi těhotná.
Dvě diskuse kvůli jedné horečce? Máš horečku poprvé v životě, nebo co?
Já horečky nsrszim u sebe ani u dětí. Tělo s něčím bojuje právě tou horečkou - pokud je to virového původu, tak se ty víry horečkou zredukuji. Dáš Paralen nebo Brufen a tělo sníží teplotu. Ale ten problém tam pořád je.
Dobře je jíst kuřecí polévku a vitamíny B, C a D.
@sunshinegirl píše:
Dvě diskuse kvůli jedné horečce? Máš horečku poprvé v životě, nebo co?
I to je klidně možný. Já třeba horečky taky nemám, maximálně se vyšplhám tak na 37,5 a to není horečka. Ale tak cca před 7 lety mi začala teplota dost rapidně stoupat a došla až ke 40. A to člověk vlastně opravdu neví, co má dělat, když to nezná
Tak jsem zalehla, na povel jsem dostala kýbl čaje a do rána mi bylo OK. Od tý doby už jsem zase žádnou neměla.
Ahoj, dotaz je jasný. Mám 39-39,5,ale cítím se pomerne dobře, hlava se mi nijak nemota ani nebolí. Srazeli byste v tomto případe a nebo ještě vyckali? Vyska te horečky me trochu desi, ale stav tomu neodpovídá…Měřila jsem 2 teploměry, takže chyba je vyloučena.