Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Biny, díky, díky, díky. Takže ten můj pidipříjem mi nezkrouhnou, to je dobrý vědět ![]()
A jestli teda ještě jukneš - proč ta sleva na dani? TOje u dohody? Ale to už teda tak akutně vědět nepotřebuju
Slevu na dani má každý poplatník u jakéhokoliv pracovního poměru (ale jen u jednoho, pokud jich má víc). To je těch 600,– Kč/měsíc. Dříve se to jmenovalo nezdanitelná částka ![]()
Jsem ráda, že jsem pomohla. ![]()
Ahoj,
měla bych podobný dotaz - manža dostal nabídku od byťáku na provedení práce za 9000,– a domlouvali se, že oni to potřebují s dokladem, takže by sepsali dohodu o vykonání práce. Ale já si myslím, že to bude muset zdanit
. Nemáte někdo zkušenost? ![]()
On má klasický hl. prac. poměr úplně v jiném oboru a nemá živnosťák…
Děkuji za každou radu či zkušenost… ![]()
Do 5000,– Kč/ měsíčně mu srazí a odvedou SRÁŽKOVOU daň 15% a nic dál se neřeší.
Nad 5000,– Kč mu musí srazit ZÁLOHU ve výši nejméně 20%. Tuto zálohu si pak může po skončení roku zúčtovat v daňovém přiznání.
Neplatí pro něj ta sleva na dani, jak bylo napsáno dřív, protože tu si už odečítá v zaměstnání (nárok má jen na jednu slevu).
Asi by bylo lepší, kdyby mu tu odměnu rozdělili do dvou měsíců. ![]()
Děkuji Binny, jsi úžasná!
![]()
Taky mě napadlo, že bych to nechala udělat na tátu, ten je živnostník a je rok co rok v mínusu, tak že by si to šoupnul on. Protože co si budeme povídat, každá kačka dobrá, ze?
Ještě dotázek - Ty jsi účetní?? ![]()
Ještě jednou děkuji! Ann