Srazy s kamarádkami

578
27.2.21 08:49

Srazy s kamaradkami nyni

Budete se v breznu, kdy uz plati opravdu prisna pravidla, vidat s nekym? Treba kdyz jste na materske. Pripada mi ze me okoli (i kdyz neni nejake hloupe a nevzdelane) to neresi a jen je stvou zavrene kavarny a obchody. Chteji se dal vidat. Skoro kazdy den mi nejaka kamoska napise, jestli pujdem ven (nebo hur, at se stavim na kafe). Je to mile, vazim si toho, ale nevim jak jim sdelit, ze to asi vhodne ted neni. Jedna holka tu ma cestu na fyzioterapii, je z jineho okresu, predpokladam ze se ji to nezrusi.. a vzdy u me stravi pulden. Bydlim v dome s rodici, otec rizikovy.. jak se k tomu stavite vy, vidate se? Ja se to snazim omezovat, ale zas nechci prichazet o kamosky, chapu ze na te materske chteji pokecat, jeste navic kdyz se zavrely skolky a bude to narocnejsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4126
27.2.21 08:56

Do teď jsme nějaký ten kontakt měli. Teď ty tři týdny se nejspíš budeme držet zpátky. Snad ti něčemu pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
27.2.21 09:01

S nikym se nevidame. Nejblizsi kamaradi se taky s nikym nevidaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.2.21 09:02

A kdy to za poslední rok bylo „vhodné“? Ano, budu se vídat dál, s kamarády i s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
27.2.21 09:03

To nevydržíte bez slepičích srazů? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
27.2.21 09:06

Taky nad tím teď přemýšlím. Jsem na RD, takže už rok omezena, ale rodinu a pár blízkých přátel si fakt asi vzít nenechám. Také mi přijde, že někteří kamarádi to moc neřeší, ikdyz jsou inteligentní a nejsou to žádní demknstranti a popírači covidu. Asi dám na intuici, znám i rodiny co pořádají hromadné rodinné oslavy včetně rizikových kontaktu doma, to tedy odsuzuji ale návštěva ve 2 lidech na chvilku proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
27.2.21 09:07

No nevím, ale za celý rok jsem nezaznamenala informací, že by se covid mezi lidmi šířil na čerstvém vzduchu. Jsem ochotná vzdát se kaváren, pracoviště, škol, MHD…, ale vyrazit s někým na procházku nebo ven sportovat představuje jaké riziko? Podle všeho marginální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
27.2.21 09:09
@Sedmnactnulajedna píše:
No nevím, ale za celý rok jsem nezaznamenala informací, že by se covid mezi lidmi šířil na čerstvém vzduchu. Jsem ochotná vzdát se kaváren, pracoviště, škol, MHD…, ale vyrazit s někým na procházku nebo ven sportovat představuje jaké riziko? Podle všeho marginální :nevim:

U normálního Covidu skoro žádné, ale u té britské mutace bych si tak jistá nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
27.2.21 09:17

Kamarádky (4) se už strašně nutně musely vidět, tak se sešly v bytě jedné z nich, večírek do rána a teď mají všechny (i jejich rodiny) britskou mutaci. Já jsem si pořád myslela, že Babiš svádí svou neschopnost na lidi a jejich nedodržování pravidel, ale když vidím tuhle debilitu už i takhle ve svém blízkém okolí, tak nemám slov. Takže ne, s nikým se nestýkám, pokud by to bylo nezbytné (důvod mě nenapadá), půjdeme se projít ven a nebudeme se moc přibližovat.

Příspěvek upraven 27.02.21 v 09:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.21 09:17

Nebudeme se stýkat s nikým. Nenavštěvovala bych ani rodiče, ale není zbytí. Hlídají mi dvouletou dceru, učím denně 3 h on-line, zbytek offline po večerech atd. Učím 1.stupeň a příprava je fakt náročná, aby děti udržely pozornost musím vše dokonale připravit, promyslet. Nehledě k tomu, ze moji práci pozorně sleduje mnoho rodičů. Dvouletou prostě nezabavím, musím ji dávat k rodičům, i když jsou rizikoví. Bojím se o ně. Udělala jsem i zásoby, abychom nemuseli ani do obchodu.

• Citovat
  • Upravit
15275
27.2.21 09:18

@eva.pass Asi teď nebudu nikoho zvát domu, ale dal budeme s kamarádkama a detma chodit ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.2.21 09:22

Budu se stýkat s těmi, se kterými chci, jako dosud…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
27.2.21 09:25

Návštěvy doma omezíme kromě návštěvy prarodičů a venku na vycházku se možná občas s někým domluvíme. Večerní sedánek s holkama padá. Jinak venku na čerstvém vzduchu nebudu dětem dávat roušky. Jsou beztak doma a pobyt venku s přikrytou pusou jaksi postrádá smysl. Jinak v okolí to někdo řeší, někdo ne.

• Citovat
  • Upravit
1908
27.2.21 09:26

My jsme i teď měli omezené návštěvy, chodili jsme ven s kamarády od dcery, teď nebude ani to. Začínají nám v okolí přibývat nejen případy, ale i úmrtí, tak nějak ani není chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
27.2.21 09:27

Za poslední rok udržuju kontakt v podstatě se 4 kamarádkami. S jednou máme děti ve stejné třídě školky, s druhou sdílíme rodinu, jen třetí a čtvrtá jsou „nad rámec“. S oběma je ten kontakt zřídkavější. Tvrdý lockdown jsme dodrželi a dodržíme i tenhle.

Odmítnutí „promiň, ale vzhledem k situaci jsme teď omezili návštěvy na minimum, takže ne, jindy“ mi připadá naprosto namístě, už jsem ho použila a nevidím v tom problém…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA