Srbské rizoto

10584
30.6.12 18:03

srbské rizoto

Nemáte některá recept na srbske rizoto, takové jaké dělají ve školních jídelnách??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3641
30.6.12 18:17

Ježiš to bych si dala!
já to dělám tak, že podusím na cibulce hovězí maso na kostky, popaprikuju, sůl, pepˇř, zaliju vývarem a nebo vodou a přidám bujon a přidám rýži, zavřu do papiňáku, pak jen do hotového zamíchám steril. hrášek! mňam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
30.6.12 18:28
@Ewule0712 píše:
Ježiš to bych si dala!
já to dělám tak, že podusím na cibulce hovězí maso na kostky, popaprikuju, sůl, pepˇř, zaliju vývarem a nebo vodou a přidám bujon a přidám rýži, zavřu do papiňáku, pak jen do hotového zamíchám steril. hrášek! mňam!
;) dik
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
30.6.12 19:07

Na cibulce maso, paprika, rajčata, raj. protlak, přidám vařenou rýži (vše v jednom hrnci). Mimo recept tam dávám ještě kukuřici a hrášek a mňáááám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.6.12 20:04

Já dělám srbské rizoto podle kuchařky z roku 1982. :mrgreen: Je vynikající a nikdy nezklamalo: rýži dusím v troubě, na sporáku zpěním cibuli, přisypu mletou papriku, přidám nakrájené maso a krátce osmahnu. Podliju vodou (nebo vývarem) a nechám dusit pod pokličkou. K poloměkkému masu přidám nakrájenou papriku, protlak a nechám dusit doměkka. Hotovou směs smíchám s dušenou rýží a přidám sterilovaný hrášek. Podle potřeby samozřejmě osolím a opepřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.6.12 20:35

Jaké je rizoto ve školních jídelnách, to nevím, ale já dělám rizoto tak, že zpěním cibulku, přidám maso (kuřecí, krůtí, hovězí, vepřové - podle chuti), potom k tomu přihodím zeleninu - rýži, celer, řapíkatý celer, kukuřici, pórek, hrášek, papriku, žampiony - podle toho, co všechno zrovna mám, orestuji, přidám sladkou papriku, sůl, pepř, zaleju vodou, přidám do zapékací mísy k syrové rýži, přileju dle potřeby vodu, aby byla rýže pod vodou a peču, dokud není rýže měkká a ke konci přidám trochu másla na zjemnění chuti… neumím si představit jiné rizoto, než tohle pečené… a je bezkonkurenčně nejlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
30.6.12 20:40

;) dekuji holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
30.6.12 22:18

Myslíš to dobré oranžové školní?? :lol: to miluju! babička dělala v závodce a dávali k podušenému masu lečo… dělám to taky tak, plus trochu protlak/kečup, smíchat s rýží a hotovo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
30.6.12 22:18
@klara123 píše:
Myslíš to dobré oranžové školní?? :lol: to miluju! babička dělala v závodce a dávali k podušenému masu lečo… dělám to taky tak, plus trochu protlak/kečup, smíchat s rýží a hotovo :kytka:

juju to myslim, ja ho taky miluju, jen nevim jak se dela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
30.6.12 22:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie