Jak na tvarohovou náplň

10004
27.6.12 15:01

Jak na tvarohovou náplň

Ahoj holky, právě jím kupovaný koláč s tvarohem a opět mě fascinuje ta chuť náplně. Asi je v tom kdo ví co, ale stejně…nevíte nebo nenapadá vás, jak ten tvaroh dělají? Mě přijde, že je v něm snad želatina, nebo puding? Ale prášek nebo uvařený? rozhodně to není jen tvaroh, mléko, cukr a vajíčko, jak dělám já. Ale chuťově je fantastický. Nápady sem. Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53
27.6.12 15:07

Máš pravdu puding(prášek) se do tvarohu přidává trochu na chut a i na barvu je potom takovej pěkně nažloutlej ale hlavně si myslím že je to těma tvarohama co se dnes vyrábý(je to pěknej hnus). Občas si koupím tvaroh z farmy(od soukromníka) a ten je chutově naprosto odlišnej a takovej i smetanovej. Nebo zkus místo mléka dát smetanu, možná to ten tvaroh zjemní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
27.6.12 15:10

Jakožto vyučená v oboru musím říct, že chuť ve fabrikově dělaných koláčích dělají chemikálie…vše co se k tvarohu přidává je buď aroma nebo výtažek…sušený mlíko, melanž, vanilkový aroma, citropasta, stabilizátory atd atd…ale je to moooc dobrý…a maková je ještě lepší :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
27.6.12 15:12

Zkus tvaroh z Lidlu (Pilos, má červený obal a stojí asi 14Kč). Od tý doby, co ho používám na pečení, tak nemusím přislazovat a je fakt výbornej. Puding dávám někdy do náplně taky (hotový, trochu míň mléka než do normálního).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
27.6.12 15:14

Moje máti dávala vždycky do tvarohu citrónovou esenci, pokud není tak šťávu nebo kůru a rozinky (ale ty nemá každej rád) a po jejích buchtách se vždy jen zaprášilo :-) Ten pudink taky se může přidat.

• Citovat
  • Upravit
5052
27.6.12 15:18

Já přidávám žloutky, smetanu, vanilkový cukr a rozinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
27.6.12 15:26

Mě zaráží hlavně ta konzistence, je tak krémový…asi ten puding :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
27.6.12 15:27
@Paoloska píše:
Mě zaráží hlavně ta konzistence, je tak krémový…asi ten puding :nevim:

já to mám taky krémový na 250g tvarohu dávám 3 žloutky, cvrcnu smetanu a dosladím vanilkovým cukrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.6.12 15:30

Bych si nedělala iluze, že je kupovaným koláči kdovíjaký tvaroh či dokonce smetana :mrgreen: Spíš je tam míň tvarohu, nějaký ten škrob (puding, jestli to chceš mít nazvaný hezčeji), asi taky přidaný rostlinný tuk, víc cukru, asi něco kyselého, třeba kyselina citronová, vanilkové aroma…
Si napiš o složení nebo požádej v obchodě, správně by ti ho měli vydat (teda ne recept, ale složení jako máš na balených výrobcích a z toho už asi odhadneš, co všechno v tý náplni je)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
27.6.12 15:36
@Lizzi píše:
Moje máti dávala vždycky do tvarohu citrónovou esenci, pokud není tak šťávu nebo kůru a rozinky (ale ty nemá každej rád) a po jejích buchtách se vždy jen zaprášilo :-) Ten pudink taky se může přidat.

Jo a ty žloutky a vanilkový cukr tam dávala taky, pak je to takové krásné krémové, i barva je jiná.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
27.6.12 15:37

U kupovaneho kolacku bych pohybovala i o pravosti tvarohu diky vsem te nahrazkam :-) Ta „chut“ bude vyhnana nejakyma prefabrikatama.
Jinak ja tvaroh na napln dochucuju praskem na puding a par kapkama rumu.

• Citovat
  • Upravit
9299
27.6.12 15:38

Já bych se přiklonila k tomu, že ta náplň je z prášku a má jen minimum tvarohu nebo jen tak chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
27.6.12 15:40

At žijou konzervanty, barviva, éčka a umělotinské náhražky :pankac: :pankac: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
27.6.12 15:46
@hkac píše:
Zkus tvaroh z Lidlu (Pilos, má červený obal a stojí asi 14Kč). Od tý doby, co ho používám na pečení, tak nemusím přislazovat a je fakt výbornej. Puding dávám někdy do náplně taky (hotový, trochu míň mléka než do normálního).

Dík! Určitě vyzkouším…Je fakt, že když použiju tvaroh z farmy, je to hned jiné. V úvodu jsem napsala vajíčka, teď na to koukám, co plácám. Samo dávám žloutky, máme domácí…Přidávám citrónovou kůru a rozinky jen někdy. Ono to bude jako s tou marmeládou v koláčích, to je taky takové zvláštní želé, či co? To mě netrápí, ale tomu tvarohu bych se chtěla chutí přiblížit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
27.6.12 15:49
@Katka86 píše:
At žijou konzervanty, barviva, éčka a umělotinské náhražky :pankac: :pankac: :lol: :lol: :lol:

Ale vůbec ne. Já je hledám inspiraci, jak docílit podobné chuti a konzistenci a ty sračky tam nedávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí