Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak je to mozny, kdyz jste ho dukladne oholili, ze ma spalenou kuzi. Nebo to muze byt i neco jinyho. Sel byl urcite k veterinari.
@Anonymní píše:
Ahoj, já vím jsme úplně pitomý.Máme 10ti měsíčního yorksirka. Manžel ho doma střiha sám, klasika strojkem. Teď ho vzal ale docela dost, že má opravdu chloupky kratoucky.
Pejsek je na zahradě skoro celý den, jsem v PN, takže jsem doma. Litá venku jeste z ovcandou. A teď k věci… Před 3 dny byli vedra, slunce fakt parilo… York měl červenou kůži na krku, máme biewera, tudíž je bilo černý. A v těch bílých místech to měl červený, a včera jsem si všimla že má na krku stroupky.
Neměla jsem ani žádný opalovak abych ho něčím natrela. Myslíte že to může být ze slunce,? Samozřejmě sním kdyztak zítra zajedu k veterinároj a koupím speciální přípravek pro psa aby se nespalil. Pes je jinak v pohodě, teplotu nemá, žere, pije, a hlavně ho to nesvedi. Nedrbe si to.
Neřešila bych to dal, pokud už má stroupky. Akorát sledovat, jestli to není nějaká vyrážka nebo něco. Ale k vetovi bych zatím zbytečně nejezdila, jestli jinak je v pohodě, normálně žere, pije a je veselý.
Jasně, že muzebyt spálený a nebo ho manžel poškrábal strojkem, když ho stříhal, záleží, jak je to dlouho
Určitě se pes spálil, když byl hodně ostříhaný - příště ať si na to manžel dá pozor, a určitě není od věci psíkovi koupit „opalovací“ přípravek u veterináře, a já bych se zeptala u toho veterináře jestli jde psa natřít be-panthenolem nebo něčím takovým, aby se mu kůže zahojila, zklidnila
Vzala bych psal veterináři, protože pokud je spálený nebo i jen poškrábaný od strojku tak se mu do kůže může snadno dostat nějaká infekce nebo plíseň a v počátcích to nemusí svědět jenom se bude loupat kůže, ale bez včasného zásahu se to rozšíří a hrozně dlouho a špatně se to léčí.
Ahoj, já vím jsme úplně pitomý.
Máme 10ti měsíčního yorksirka. Manžel ho doma střiha sám, klasika strojkem. Teď ho vzal ale docela dost, že má opravdu chloupky kratoucky.
Pejsek je na zahradě skoro celý den, jsem v PN, takže jsem doma. Litá venku jeste z ovcandou. A teď k věci… Před 3 dny byli vedra, slunce fakt parilo… York měl červenou kůži na krku, máme biewera, tudíž je bilo černý. A v těch bílých místech to měl červený, a včera jsem si všimla že má na krku stroupky.
Neměla jsem ani žádný opalovak abych ho něčím natrela. Myslíte že to může být ze slunce,? Samozřejmě sním kdyztak zítra zajedu k veterinároj a koupím speciální přípravek pro psa aby se nespalil. Pes je jinak v pohodě, teplotu nemá, žere, pije, a hlavně ho to nesvedi. Nedrbe si to.