Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@verjanku Však by sis ho tam mohla vzít s sebou ne? Teda u nás je to běžné.
@Jůlinka T.
To asi v OL nefunguje a asi bych ho ani do nemocnice nebrala, aby z toho byl vystresovaný ještě on
.
Tak já jsem po císaři skoro dva roky, neustále krvácím mezi cykly, HA nepomáhá, jen Orgametril. Bylo mi zjištěno, že nemám zahojenu jizvu po císaři, taky bych šla na laparoskopii, ale rozhodli jsme se, že zůstaneme při jednom dítěti, takže na ni nemusím. Jestli jsou srůsty podobné, moc nevím, ale prostě jen přidávám svoji zkušenost.
Ahoj, jsem taky po císaři a brala jsem pak HA jen asi 3 měsíce, jelikož jsme chtěli další mimčo. Ale pak jsem se dozvěděla, že nemůžu zatím mimčo mít, z důvodu obaleného vaječníku a srůstů (a navíc tam našly i cystu). Prý buď laparoskopie nebo půl roku léčení hormony. Takže jsem zvolila lapaoskopii, ale teď si říkám, že kdybych brala HA déle, pak bych nemusela mít problémy. Takže radím HA ![]()
@Ikente
Jj, díky - první, kdo dostal podobnou radu
. Taky mi říkal, zkusit hormony, pokud nezaberou, až pak laparo.
@verjanku Pokud neplánujete druhý, jako my, tak je to rozhodně lepší řešení, taky bych to tak řešila (a vyhla bych se dalších jizev ![]()
@Ikente
Druhý plánujeme, manžel chce co nejdřív, já až později…takže tak ![]()
Ahoj maminky,
Mám podobný problém co vy, po císaři po těhotenství s dvojcaty.
Jizva se krásně zhojila, 10 měsíců po byl klid, byla jsem kvůli kojení bez menstruace, teď mám za sebou 2 cykly a někdy před měsícem, začalo břicho bolet
. Je to taková blbá tupá bolest jako na MS, ale pořád. Byla jsem už 3× u doktorky, protože mi přijde divný, že by to tak už mělo zůstat. První mi řekla, že je to asi praskla cysta a trocha volné tekutiny v dutině břišní. Druhá po týdnu viděla volnou tekutinu a nic jineho, jizva dle uz v pohodě, prý mohlo jít o zurivejsi ovulaci. Dnes jsem byla cca po 3 týdnech znova, stále trochu volné tekutiny, jinak nic. Napsaly mi čípky proti bolesti a nic. Pokaždé to byla jiná doktorka, závěr stejný, podbrisek pořád bolí. Jsem neschopná jakéhokoli výkonu, námaha to zhoršuje, předevčírem jsem hrabala trochu listí, břicho bolí ještě dnes. Není to tak, že by se to nedalo vydržet, ale je to hodně nepříjemné a omezující, hlavně si říkám, jestli je vše v pořádku.
Co byste poradily dál? Nechat to ulezet, nebo dál prudit lékaře?
Díky za rady
Jen dávám odkaz na gel proti srůstům, kdyby to někoho zajímalo ![]()
Škoda, že jsem to nevěděla dřív, netušila jsem, že něco takového existuje…
@dinulka mam podobny problem jako ty (az na to, ze u me to neni cisarem) ale po cisari dr kontrolovala volnou tekutinu(kvuli bolestem). Muze totiz jit o ms krev ktera se dostane do skulinky vznikle pri srustani jizvy. Asi to neumim presne popsat ale volna tekutina mi v porodaku neprijde a resit to analgetiky a poslat te dom?
Nedej se.
btw. ja podobne bolesti mam uz 5let (obcas nemuzu ani chodit) a na laparoskopii cekam nekolik mesicu s tim, ze mi prece napsali algifenove kapky…
![]()
Ahoj ve spolek… mam rok a pul po císařském řezu. Na kontrole ted v březnu mi gynekolog řekl že mám pár srůstů ale že to není nic vážného.. jenže mě začlo už před měsícem pobolívat v podbřišku. Mohlo by to být z těch srůstů??
Nějak jsem neměla čas k němu zajít na kontrolu.. dik za reakce..
Ahoj holky, jsem 4,5let po císaři a víc jak měsíc jsem měla bolesti v podbřišku a při sexu…v neděli 5.10.nastupuji do nemocnice budou mi dělat laparoskopii, nejspíš srůsty po císařském řezu. Už jsem měsíc v neschopnosti nevíte jak dlouho se tím marodí? po zákroku? Pracuji ve skladu, zvedám těžké věci…Děkuji
Ahoj ženy. Vím, že mi tu neposkytnete komplexní vyšetření, ale mohly byste se se mnou podělit o vaše zkušenosti. Jsem po několika operacích břicha. slepák, po dvou dnech revize slepáku s drenem, a před dvěma a půl lety císař. Poslední rok mě dost trápí bolesti břicha. Samozřejmě jsem na gyndě byla, řekl mi, že to srůsty být mohou, ale že ať počítám s tím, že další operace, další srůsty. Občas vážně trpím, hlavně při ms, ale většinou ob měsíc. Taky mě pobolívá spíš na levé straně. Nemůžu se ani projít bez bot po studené zemi, v létě koupání, chození bosa..okamžitě bolesti jako při prochladnutí. Před pár týdny jsem jela na gyn. pohotovost, páč mě to chytlo docela dost, bála jsem se mimoděložního, nebo zánětu. Krev v pořádku, kontrola taky i přes to, když mi zajela vnitřním utz k levému vaječníku tak jsem až vyjekla bolestí a jak kolem něj kroužila aby ho prohlédla tak to bylo docela maso.
Nýbrž konstatovala, že nikde nic nevidí, ani cystu nic. Už mě to začíná někdy bolet i při sexu, což tedy nehodlám akceptovat
Často mně to bolí i při vyprazdňování, jako by to procházelo kolem něčeho a zavadilo to o to. Ale ne pokaždé. Žádná krev nikdy, nebo problém s vyprazdňováním, takže si gyndař myslí, že to s největší pravděpodobností budou ty srůsty. Připadá mi, že mi to střílí i do ledvin a už mě to hodně obtěžuje a unavuje, mít pořád strach, kdy to zase začne. Za měsíc jdu na roční kontrolu, řeknu mu, co a jak. Měla jste to některá také tak? Teď jak se rozhodnout, když všechna vyšetření budou v pořádku, a on mi nabídne třeba laparku? Děkuji za reakce ![]()
@Terrinka93 Nikdy jsem to neměla v takové míře jako ty. Jsem po operaci slepého střeva (klasická jizva, nikoli laparoskopicky) a po císaři. Když jsem se zmínila na gynekologii, že mě to na pravé straně pobolívá, tak doktorka jen pokrčila rameny a řekla, že kdybych byla tlustá, tak mě to nebolí. Prý hubené ženy to víc cítí (pravděpodobně srůsty). Vím, že jsem ti nepomohla, ale taková je moje zkušenost. Mě se to tedy postupem času ozývalo míň a míň… Držím palce, ať zjistí důvod, proč trpíš. Pak už se to určitě může řešit.