Srůsty po císaři?

7797
20.9.12 10:59

Srůsty po císaři?

Ahoj! :mavam:
Jsem rok a pár dní po císařském řezu a už od porodu mě bolelo pod jizvou. Bývalý gynekolog to neřešil, že prý je to normální a ani mě nepřijal na prohlídku. V posledních dvou měsících už to bylo nadpříliš. Proto jsem vyhledala nového gynekologa, ten sonem vyloučil cystu, nádor i volnou tekutinu. Konstatoval, že bolesti přetrvávající déle než půl roku normální nejsou. Nasadil mi HA Cilest - prý to může být hormonální hladinou, pokud se to do tří měsíců neupraví, doporučil mi laparoskopii, z toho důvodu, že mohou být na jizvě srůsty ( během operace se tam prý mohla dostat krev nebo plodová voda). Máte někdo podobnou zkušenost? Zabrala vám HA?
Já jsem tak trochu odpůrce hormonální antikoncepce, podle mě jsou to vše,,sajrajtky" :mrgreen:, tak jsem z toho docela špatná, že to musím brát. Pokud to prý zabere, tak už to budu muset dál brát pořád, aby se bolesti nevrátily. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33916
20.9.12 11:02

@verjanku já sice nejsem po porodu, ale mám na břiše řez jako po císaři. Srůsty se mě udělaly a dokonce jsem musela na operaci. Udělalo se jich nějak moc a nějak se mě tam slepily a zamotaly a byl to mazec.ted jsem po operaci cca 6 let a dobrý..nic mě nebolí a HA neužívám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
20.9.12 11:07

@denisa 76
Díky. :) Ale hlavně čekám na maminky po císařích, jestli také měly bolesti pod jizvou a pomohla jim na to HA - a nebylo to srůsty, nemusely na laparo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
20.9.12 11:14

@verjanku jasně :palec: mě ta jizva teda bolela dost dlouho, ale prý to bylo normální. Ty srůstyse mě udělaly až cca po 2 letech.tak hodně štěstí :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
20.9.12 11:15

@denisa 76
Díky a tobě taky hodně štěstí ( viz. tvůj podpis ) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
20.9.12 11:16

Ahoj jsem po dvou císařích. Také mám srůstý, kdy mě tlačí na vaječník a to bolí. HA užívám, ale že by to mělo pomáhat, to asi ne. :nevim: Akorát mě to při sexu, orgasmu a při menstruaci víc bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
20.9.12 11:17

Jo a srůsty nejsou na vidět a mě teda jizva bolí hodně při změně počasí, námaze a to jsem 1,5 po císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
20.9.12 11:24

@EvaG
Jj, při námaze taky trpím a při změnách počasí a tlaku… Byla jsi na laparo, že ti zjistili srůsty? Mně doktor řekl, že to jinak nezjistí než laparem. A taky že záleží na mě, jestli ty bolesti snesu dál, nebo si to eventuelně nechám odstranit. Prý na to,,zabere" i druhé těhotenství, ale zatím druhé dítě nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
20.9.12 11:28

@verjanku Nebyla a ani nechci. Na srůsty to vidí prý z toho důvodu, že mi to tlačí na vaječník a kdyby tam bylo něco jiného tak to vidí. A mám to jak ty, když to snesu tak na to nemusím. Nevím jeslti to druhé dítě změní, mě se to udělalo po druhém. Ale zas na druhou stranu se bojím, aby to nebylo něco jiného, rakovinu máme v rodině. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
20.9.12 11:30

No nevim. Podle me kdyz te to boli tak tam asi nebude neco v poradku. Nemas tam srazeninu nebo tak neco? Mela si dren po CS kde otekala krev?
Moje sestra nemela dren a udelala se ji hodne velika podlitina ( srazila se ji krev) a pak si to lecila asi 6 mesicu. Jdi za nejakym operaterem-gynekologem ( nejlepsi ten kdo te operoval) a ad si zkontroluje svoji praci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
20.9.12 11:32

@EvaG
Taky máme rakovinu v genech, ale nádor se vyloučí ultrazvukem a i stěry z čípku, tak myslím, že můžeš být v pohodě, pokud tam není nic vidět :).
Uvidím, co udělá ta HA, sice nechápu, jak na to můžou zabrat hormony, ale uvidím, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
20.9.12 11:33

@janka174
Mám nového gynekologa - operatéra a bývalého přednostu kliniky, věřím, že ten nic nezanedbá, jak ten můj bývalý gynekolog. :roll: Drén jsem neměla, ale to ve FNOL nedostává nikdo po cs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
20.9.12 11:34

@verjanku Díky za uklidnění. Zkus to, ale nějak nechápu jak ti to má pomoct proti bolesti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
20.9.12 11:34
@verjanku píše:
@janka174
Mám nového gynekologa - operatéra a bývalého přednostu kliniky, věřím, že ten nic nezanedbá, jak ten můj bývalý gynekolog. :roll: Drén jsem neměla, ale to ve FNOL nedostává nikdo po cs.

Já po prvním císaři neměla a po druhém ano, asi záleží na tom jak moc to vyčistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
20.9.12 11:35

@EvaG
Taky nechápu, prý to nemusí být srůsty, ale hormony a HA by na to mohla zabrat. :nevim: Že celkově HA snižuje bolesti v malé pánvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí