Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@luci.no no…já teda hubená nejsem
takže to asi bude blbost.. ale děkuji za reakci ![]()
Dobrý den, chci se zeptat, zda jste někdo měl po císaři srůsty na obou vejcovodech na stejném místě hned u dělohy. Nemám žádné bolesti, nic. Jen mi nešlo otěhotnět a tak mě odeslali na vyšetření hycosy a tam mi doktorka řekla tuto diagnozu. Ta kontrastní tekutina se vubec do vejcovodů nedostala. Jsem v šoku, protože jsem neměla žádné bolesti a ani nikdy žádný zánět. Nechápu, jak je to možné. Jsem z toho fakt na dně.
Ahoj holky, prosím ty z vás, které měli srůsty po gynekolog. operaci a šli na laparoskopii- odstranění, jestli vám to pomohlo a bylo po bolestech a nebo vznikli pak nové srůsty…?
@Danulinka16 já tedy po prvním císaři si u druhého nechala dát hyallobarier. nevím, zda pomohlo, či to bylo tím, že operoval někdo jiný, ale pocitově lepší, bolesti přestaly.
To je ten gel proti srůstum? Platila sis ho sama a myslíš, že je to u nás už běžná praxe nebo na tebe koukali jako na blázna, co si to vymyslíš?
@Anael me řekl gynekolog, ze laparoskopii sice srusty odstraní, ake nikdo mi nezaruci, ze se znova neudelaji