Srůsty po slepáku

187
19.8.13 19:51

Srůsty po slepáku

Holky, chtěla jsem se zeptat jak a kde to bolí, jsem po operaci slepého střeva v červenci, a nadále mě bolí pravý podbříšek a místa kde mám jizva, slepák jsem měla komplikovaný. Chtěla jsem se zeptat, jak se tvoří nebo projevují srusty po slepáku, jaké bolesti a příznaky? Na gynekologií mě s tím neustále straší a v nemocnici na kontrole to sáme, doktorka jednu chvili tvrdila, že to vypadá na druhy slepák :nevim: protože jsem měla úplné příznaky akutního slepáku nanovo, jak to řešit, dala mi pouze prášky na sklidnění. A ještě mne ujistila, že operace břicha budu mít pravidelné, aby mi to kontrovali :think: pro jistotu, ale nárkozu snáším špatně :roll: že se asi obtíží nezbavím u břicha jednou to bude slepák po druhé srůsty a další, protože jsem byla se slepákem dost často v nemocnici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
482
19.8.13 20:04

Slepák mě dost zlobil, nechala jsem si ho vyndat preventivně. Jizva pěkně srostla, žádné hnisání nic. Ale bolelo mě to skoro půl roku. CHtěli mi dělat revizi jizvy, to jsem odmítala a časem se to upravilo samo. Pokud jsi byla operovaná v červenci, je to ještě hrozně brzo. Mě to první tři měsíce bolelo dost. Pravidelné operace břicha? Jaký to má mít důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
19.8.13 20:20

Pravidelné operace kvůli tomu - že jsem to měla akutní, prasklé. A zamítli mi lázně, tak lekaři se bojí abych neměla srusty, podobné problémy, jak srusty vznikají, jaké jsou příciny bolesti kde? Co může zpusobit bolesti praveho podbříšku a okolí jizev? No já hnisaní po operaci mám i teďka a mám to různé krémy a mastičky a nepomáhá to. Jak prohíhá revize jizev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
19.8.13 20:22

Zéjmená kvůli tělocviku, sotva chodím tak mám strach, píše se potomhle zákroku omluvenku na tělocvik, když jsem na střední škole, jak o to doktorku požádat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
19.8.13 20:35

Ahoj me delali laparoskopii a tak mi zjistili slepak a prej bylo za pet dvanact a po dvou letech me opet zacalo bricho bolet a byla to bolest v podbrisku a mela jsem srusty tak mi opet delali laparoskopii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
19.8.13 20:59

@Vanesa19 Normálně, stačí zajít za dětskou nebo už obvodní, a říct si o omluvenku. Vím, že po laparoskopickém nemohla jedna holčina ve škole asi 3 týdny cvičit, u normální operace a potížích se to dá určitě napsat na déle. Moje dcera byla (kvůli jiným obtížím) dokonce 2 roky osvobozena z tělocviku. Měla i na vysvědčení napsáno osvobozena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
19.8.13 21:16

No a řeknete mi jak se projevuji srusty po slepáku, jak to lékaři poznají jaké jsou bolesti? No po 3 týdnech v záři nevím, jestli budu moci běhat potom i tak, sotva teďka chodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
19.8.13 21:17

A lékařce říci, že chci omluvenku, protože vím, že schopna cvičit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
19.8.13 21:41

Srůsty poznají jedině tak, že udělají revizy jizvy, tzn. podívají se ti do břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
20.8.13 16:03

A jak srůsty poznám, já jaké to mohou být bolesti? Můžou to být srůsty, když po operaci mě bolí i nadále pravý podbříšek a okolí jizev, místy někdy celý podbříšek také, tak nevím, čím to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
2.1.15 08:35

Taky mam z tech srustu strach delali mi slepaka v cervnu a nedari se nam miminko uz 4mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.3.15 11:57

Operace

Dobrý den, je mi 30 let a před 9 lety jsem absolvovala složitou operaci slepého střeva kdy laparoskopicky to nešlo jelikož jsem slepák měla nahoře a ještě k tomu za ledvinou. Nicméně 4 měsíce po operaci jsme byla v lázních aby se předešlo srůstům. Rok po lázních jsem byla na první operaci srůstů. Bolest to byla velká v oblasti jizvy. Nemohla jsem sedět, ležet, chodit nic. Srůsty mi odoperovali a o dva roky později znova. Tentokrát mi srůsty přirostly až k tříslům tak jsem cítila bolest v tříslech. Při prvních srůstech jsem prošla snad všema vyšetřeníma a nic mi nezjistili. Až gynekolog mě poslala na operaci jelikož prý srůsty nejdou vidět ani cítit uvidí se až se do Vás podívají. Zda je to pravda či ne nevím tak mi to jen bylo řečeno. V obouch případech srůstů bolesti byli jiné tudiž se přesně nedá říct jak to bolí. Evičko84 Vám držím pěsti ať to výjde a nepropadejte panice po 4 měsících je bříško a tkáň ještě narušená. Uvidíte že brzo budete šťastná mamínka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
9.3.15 13:01

No u nas stale nic uz je to 7mesicu :( asi se objednam do CAR pač ta moje gynekoložka mi prijde o ničem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
10.3.17 08:35

Ja jsem prave po revizi bricha a zjistili ze mam srusty po slepem strevu ktere mi operovali pred 10ti lety a i pres bolesti to nikdo neresil, az jsem si dupla. Sice bricho boli, ale snad se ulevi. Srusty nejdou videt jinak nez operaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.22 22:01

srusty tenkého střeva

Dobrý den, již po druhé v rozmezí tří let se u mě objevil ileosní stav, který se nakonec zvládl vyřešit konzervativně. Na CT je vidět náznak srůstu na rozhraní tenkého a tlustého střeva. Nevím jak tento problém řešit dál…zda držet celý život bezezbytkovou dietu či podstoupit laparoskopický zákrok (při kterém ale hrozí dle lékařu zjizvení a zmenšení pruměru střeva)…Jak velké jsou rizika zjizvení? Máte někdo zkušenost. Děkuji za odpověď. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková