SŠ pedagogická
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
sš pedagogická
Zdravím tak jsem si udělala jasno a třetí dítko pořídíme až za pár let…od září se chystám do školy nakonec jsem vybrala sš pedagogickou je tu někdo kdo jí studoval?jaké to tam je?co všechnos e tam vlastně vyučuje?bude to dálková forma tak jsem zvědavá,doufám že to zvládnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
kolegyně studovala nedávno dálkově v Litomyšli a podle mě se to moc nelišilo od denního, který jsem tam před lety dělala já - takže kromě „normálních“ předmětů hromada psychologie a pedagogiky, ale taky výtvarka, hudebka a tělocvik. Kromě toho lyžák a plavání (co rok, to týdenní kurz)+nevím, jestli měli i turisťák, a samozřejmě praxe v MŠ, družině + kolegyně měla speciální pedagogiku, takže i v nějaký speciální škole.
Přeju hodně zdaru, i když kvůli pozdějším výdělkům bys měla lepší studovat úplně totéž na VŠ - říkaly holky, co dělaj ve školce, že plat učitelky s Bc. a bez něj se liší v řádech tisícovek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já nejdřív musím mít maturitu než půjdu na vš
a jak je to s tím tělákem na dálkáči jako to ěm docela zajímá nějak si tohle jako jediný neumím představit…no jedinej dálkovej jsem našla v Obratani,nejsou tam ty kurzy týdenní povinný už jsem s nima mluvial tkaže jsem ráda jako na týden hlídání pro dva maláčky fakt neseženu jsem ráda že je to tam je jeden víkend v měsíci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jéé Litomyšl jsem dělala dálkově taky!!!
ale na Vyšší pedagogické škole …
llíbilo se mi! jen škoda, že nejde tam udělat titul Bc.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já studovala pedagogickou, ale klasicky denní studium, v Krnově.
Ono záleží i podle oboru, na který se hlásíš. Co vím, tak dálkařky chodily 1× týdně a měly především ty odborné předměty - pedagogika, psychologie, jazyk, metodika… A hru na nástroj a taky tělocvik - ten měli spíš jen jako oddychovku, aby jen celý den neseděly v lavici ![]()
No, jinak v pedagogice jsme se učili metodiku - jak pracovat s dětmi, různé hry apod. A taky historii pedagogiky, což nebylo moc zábavné, taky jsme si říkali o různých typech školských zařízení, učili jsme se o právech dětí, naťukli jsme různé poruchy chování, učení, hendikepy…
V psychologii jsme brali vývoj dítěte, řešení krizových situací, jak komunikovat, práva a povinnosti učitele… A taky historii, nejrůznější psychology.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jdu na obor mimoškolní a předškolní pedagogika a asi se budete smát ale jediný z čeho mám vítr je tělák na gymplu jsem si sehnala vždy osvobození protože mě to nebavilo
ted byhc najendou měla zas něoc tkaovýho dělat tak z toho mám docela strach
jinak se na to těším až ted vím co chci dělat před deseti elty jsem to fakt nevěděla a ted co mámd ěti se těším ve hře na klavír budumít náskok chodila jsem dlouho do Zušky tak aspon to:)ale taším se na to snad to zvládnu s těma raubířema co mám doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neboj studium je sice náročné protože mám děti a spoustu starostí kolem ale i relax! a tělocvik záleží na koho natrefíte za profesora.. někdo holt pohoda a někdo to žere.. v Litomyšli se dal.. ale tím se neorientuj! jen jsme museli absolvovat plavecký, turistický a lyžařský kurz! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem taky byla vždy odpůrce tělocviku, ve školce mě děsilo skákání přes kozu a přes lavičku, měli jsme přísnou učitelku a já jsem takové kopýtko, tak jsem měla z tělocviku bobky. Na základce se to se mnou táhlo, zvlášť když nám spojili tělocvik s holkama z druhé třídy, které byly sportovní třída a šlo jim všechno, každou hodinu jsme dělali něco na výkony a já měla z těláku noční můry…
Ale na střední jsem se zamilovala. Měli jsme až na jeden půl rok, skvělou učitelku, která s náma dělala tyhle výkonné věci jen sem tam a jinak jsme mohli dělat, co jsme chtěli, ale nesměli jsme se flákat.
Vím, že u dálkařech ten tělocvik byl hodně pohodový - přeci jen tam chodily už i XXL mamče, ženy, co se nemohly hýbat jako 18leté mladice, i starší paní, takže to bylo vedeno v hodně pohodovém duchu a myslím, že to tam všechny bavilo, byly to veselé kopy. Samozřejmě to záleží hodně na učitelích, ale nemyslím si, že vás budou nějak dusit
Myslím, že to fakt budou brát jako oddychovku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, jinak my jsme měli taky povinný lyžák, plavečák a turisťák, ale dálkařky myslím, že ne. Nicméně mně normálně obvoďačka na turisťák napsala, že nemůžu jet, neměla s tím nejmenší problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já dělám Asistenta pedagoga na SŠ dálkově , právě jsem začala 3. ročník
Ohledně TV, VV, HV - měli jsme všechny a protože mám dvoustupňové vzdělání (2.rok závěrečná zkouška a 5.rok maturita) - dělala jsem praktickou závěrečnou zkoušku z TV, budu z něj i maturovat, jestli se tam dohrabu:-). Nejde ani tak o cvičení, jako spíše o metodiku - my vedeme hodinu TV -takže ne neboj, šplhat na laně nebudeš muset:-). Jinak je tam hodně odborných předmětů a my máme školu každý týden. Já mám teď druhé dítko (9.měsíců a 5.let), takže moc nechodím, nemám hlídání, mám individuál.
Pokud to překlepu do 4.ročníku, tak mám domluveno, že bude hlídat babi - jde do důchodu
Jo a co je fajn, že se dá většinou se všemi domluvit, mají celkem pochopení - jasně, že musíš umět a snažit se dodělat všechnyzkoušky, ale nikdo se na mě nedívá zkrz prsty, řekla bych dokonce, že mi fandí (na zkoušky beru malou s sebou - fakt ji nemám kde dát)
![]()
Tak se neboj, všechno jde, když se chce ![]()
- Citovat
- Upravit
tka mně pslai že kurzy povinné nejsou tkaže jsem ráda protože to by byl dost problém i pro mě být týden pryč to byhc nezvládla
![]()
a holky jaká tma je mat,fyz a chem?nikd yjsem na tohle moc nebyla tka doufám že na tohle se tam až tolik nehraje jako třeba na gymplu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jestli z nějakýho důvodu netrváš na SŠ, zkus se podívat na mimoškolní a předškolní pedagogiku na některý VŠ - mám dojem, že se tam stejně dlouhou dobu učí totéž jako na SŠ a kamarádka, která má ze SPgŠ titul Dis. byla docela naštvaná, že jako Bc. by po schválení zvednutí platů mladým učitelkám brala ve školce skoro o 7000,– víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
daaaja píše:
jestli z nějakýho důvodu netrváš na SŠ, zkus se podívat na mimoškolní a předškolní pedagogiku na některý VŠ - mám dojem, že se tam stejně dlouhou dobu učí totéž jako na SŠ a kamarádka, která má ze SPgŠ titul Dis. byla docela naštvaná, že jako Bc. by po schválení zvednutí platů mladým učitelkám brala ve školce skoro o 7000,– víc.
bohužel trvám gympl jsem nedodělala tkaže nemám maturitu proto sš
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky tak jsem si tam volala ![]()
ještě jeden dotaz pro ty co s tím mají zkušenosti jak somrovat o praxi a taky nějaké učebnice?typy?sice si o seznam řeknu ale at vím tka dopředu a začnu pokukovat po bazarech at za to nedám majlant…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit