Jaké studium - se zvláštní školou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Študium jaky?
Holky.Vím, že tahle téma sem nepatři,ale mám kamarátku,která mněla dětstvy nic moc.Matka se nestarala nevěnovala a bilo ich pět děti.Otec to nezvládl,tak museli do děcáku.Podle psychologických nějakých testů,jeji dvaja sourozenci mohli na základku,ale ostatní i ona museli na zvláštní školů.Bohužel nezvládali učiva.
Kamatárka po ukončení 9 ročnika nastoupila na Odborné učilistě na tři let v oboru Opatrovatelska starostilost ve sociálnych a zdr.zařízení.Ukončila ho s vyučním listem a každým rokem mněla samí jedničky a bila vyznamenaná.
Je to moc hodná holka není romskýho původu,ale docela šikovná a rozumná.Chtěla by být zdr.sestrou a tak nevíte na jakou školů by se mněla přihlasit a jěstli ji vůbec vemou když chodila na zvláštni školů?
Má stím někdo skusenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
hele urcite se sejdou daleko erudovanejsi prispevky.
pisu jen svoje domnenky.
Podle me nezalezi na tom, jakou zakladnu absolvovala, staci, kdyz udela prijimacky. At zkusi stredni zdravku, nebo mozna budou jen nejake vecerni kursy na doplneni maturity?
Akorat ze mam dojem, ze dneska sestrickam uz maturtita nestaci, musi si udela VS bakalarsky stupen. Ze stredni vychazi snad asistentka zdravotni sestry?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
musí si dodělat základní vzdělání
nevím jestli to tady v čr jde
a až pak na střední, nejdjít ze zvláštní školy na střední ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem učitelka a vím, že už teď se dokonce přijmou děti ze zvláštní školy na učňovský obor, takže pokud je již vyučená, tak se osobně domnívám, že nějaká zdravotní škola ji na maturitní obor příjme. Celé školství je podle mne teď jen o penězích, které dostanou za každého žáka.
Jinak zdravka se dá dělat dálkově na 5 let, denně klasicky na 4 roky. Ovšem, jak už tady bylo psáno, pokud chceš být zdravotní sestra, tak musíš mít minimálně VOŠ. Chce to se přímo obrátit na určitou zdravotnickou školu a zeptat se, jestli by ji vzali.
Jen tak mimochodem, my máme ve škole žáky, co mají zvláštní školu, následně se vyučili a nyní si dodělávají maturitu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moc Vám za ni děkuji..Určo ji to řeknu to samí co jste tady psali. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
helenan píše:
Ahoj, jsem učitelka a vím, že už teď se dokonce přijmou děti ze zvláštní školy na učňovský obor, takže pokud je již vyučená, tak se osobně domnívám, že nějaká zdravotní škola ji na maturitní obor příjme. Celé školství je podle mne teď jen o penězích, které dostanou za každého žáka.
Jinak zdravka se dá dělat dálkově na 5 let, denně klasicky na 4 roky. Ovšem, jak už tady bylo psáno, pokud chceš být zdravotní sestra, tak musíš mít minimálně VOŠ. Chce to se přímo obrátit na určitou zdravotnickou školu a zeptat se, jestli by ji vzali.
Jen tak mimochodem, my máme ve škole žáky, co mají zvláštní školu, následně se vyučili a nyní si dodělávají maturitu…
fakt to už jde ? to že děti ze zvláštní školy jdou na klasický učňák to jsem věděla,ale pomatuju si že už nemohly na maturitní,tedy nástavbu
to jsou změny,ale to to fakt o penězích, neteř se se 3 trojkama dostala na gympl to dřív nebylo možný si s takovýma známkama podat vůbec přihlášku ona šla bez příjmaček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tetma píše:
musí si dodělat základní vzdělánínevím jestli to tady v čr jde
a až pak na střední, nejdjít ze zvláštní školy na střední
Ale samozřejmě, že to jde! Zvláštní - nyní praktická - škola poskytuje základní vzdělání! Jistě, osnovy jsou upravené a oproti základce dost okleštěné. Přihlásit se můžeš na jakoukoliv střední školu. Od nás (učím v praktické škole) se děti hlásily na ekonomku - a vzali je (samozřejmě - škola z nich má prachy, a je jasné, že se tam dlouho neohřejí, ale přihlásit se mohou a střední škola je může normálně přijmout).
Ovšem je potřeba být soudný a vybrat si obor, který mám šanci zvládnout. Což v případě absolventa praktické školy znamená spíš funkci pomocného zdravotnického personálu, než zdravotní sestry
Ale tereticky se absolvent praktické školy může stát třeba univerzitním profesorem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle nového školského zákona může se zvláštní školou na jakou střední chce
pokud udělá přijímačky, tak jí držím palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn
Dobrý den, můj syn je na lehčí škole. A má samé 1 a 2. A podle učitelky má na H obor. Ale on by chtěl na Sociální výchovní s maturitou. Myslíte že by tu školu zvládl? Nebo ho v tom podporovat raději nemám. Jsme všichni dělníci a on zkrátka dělník nechce být. Ale mám strach že by se tam zbytečně trápil. Omlouvám se že ožívám staré téma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ať to zkusí…Pokud zvládne přijímačky, což je prvotní síto, mohl by zvládnout i studium. No a i kdyby nakonec nestíhal, tak vyučit se může vždycky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On dneska skoro nikdo nechce být dělník, i když šikovní dělníci se špatně nemají (alespoň ti z mého okolí ne…)
Taky si myslím, že by to mohl zkusit, pokud by mu to nešlo, tak nelámat přes koleno a normálně jít na nějaké řemeslo, však to není žádná ostuda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co je to lehčí škola? Speciální, dříve zvláštní škola? Proč je na lehčí škole-klasickou nezvládal?
Hlavně bych se řídila tím, co říkají ve škole-ti ho znají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pe-terka píše:
Tak ať to zkusí…Pokud zvládne přijímačky, což je prvotní síto, mohl by zvládnout i studium. No a i kdyby nakonec nestíhal, tak vyučit se může vždycky…
Dneska už to není o tom, že kdo udělá přijímačky, tak na to má. Ani na SŠ, ani na VŠ.
@lasička1 píše:
Hlavně bych se řídila tím, co říkají ve škole-ti ho znají.
Tím bych se neřídila. U nás poradce cpal všechny na učňáky ![]()
Zkusila bych jeho přání. Trochu k tomu přidala, že to nebude třeba úpplně jednoduché, ale pokud se bude snažit, tak to zvládne. Jen - co uplatnění takového oboru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andrea735 píše:
Dobrý den, můj syn je na lehčí škole. A má samé 1 a 2. A podle učitelky má na H obor. Ale on by chtěl na Sociální výchovní s maturitou. Myslíte že by tu školu zvládl? Nebo ho v tom podporovat raději nemám. Jsme všichni dělníci a on zkrátka dělník nechce být. Ale mám strach že by se tam zbytečně trápil. Omlouvám se že ožívám staré téma.
Taky by mě zajímalo, co znamená pojem „lehčí škola“ - předpokládám, že je v praktické škole. Pokud je to tak, pak ovšem na studium s maturitou nepomýšlejte. Jaké má syn zájmy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit