Jaké studium - se zvláštní školou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3383
12.1.16 08:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.1.16 10:11

http://www.zsadd-zabreh.cz/…ex.php/skola .
Nevím jak tu školu popsat. Mají na dveřích napsáno základní škola.
Syn byl normálně na základce, a ve třetí třídě měl 3 z matiky jinak samé dvojky jedničky, a podle učitelky byl hodně emotivní, špatná známka ho rozplakala. Tak nám doporučila aby šel tam. Byl tak i klučina který měl horší známky než on ale nebrečel. Matika je u něj největší problém. Ale na předměty na které se může učit Dějepis, zeměpis, fyzika, chemie mu jde opravdu dobře. V matice na té škole to zvláda. Ale je dělají tam Dělení pod sebou a teď chvilku poměry. H obor je klasický učňák. A E obor je učňák pro horší žáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
12.1.16 14:49

Já bych mu nebránila, ať to studium zkusí a když mu to nepůjde, může kdykoliv jít o třídu níž..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.1.16 15:14

Děkuji moc, zkusíme to :) Jsem schopná mu platit nějáké doučování. Já mu bohužel pomoci nemůžu, vyšla jsem základku s 3,4. Ale opravdu mám strach z té matiky. Jeho nejlepší kamarád který na tu školu mu snad i trochu pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
12.1.16 17:16

Tak na sociální škole snad matika těžká nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.18 18:02

Starost o syna.

Dobrý den, mám podobný problém.
Syn studuje Kuchaře-číšníka je už ve druhém ročníku. Dnes mi řekl že ten obor chce pozastavit a jít na zdravku, že se tam prý nemusí maturovat z matiky.
Studoval praktickou ZŠ, samé jedničky a však dostal špatný posudek že prý mirná retardace, opravdu to nechápu, vím že mu nejde matika ale umí perfektně anglicky, německy a rusky.
A má perfektní výsledky z odborných předmetů, jen uznávám logické myšlení npr u te matiky zaostava, maminky co myslíte mám ho v tom podpořit nebo ho prosit aby to dodělal? Nemůžu kvůli tomu spát, co když na konec nebude mít žádný papír v ruce. Taky nevím jestli neni zdravka spíše pro holky. :(

• Citovat
  • Upravit
65295
13.1.18 18:06

To jde, aby dítě s praktickou školou šlo na maturitní obor? To má stejnou váhu jednička z běžné školy i z praktické? To bych řekla, že nejde. Navíc by musel jít znovu do prváku a maturovat z matematiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
13.1.18 18:08

Zkusila bych s nim probrat, at dodela ucebni obor, a pak muze nastoupit na zdravku a vystudovat stredni skolu. Tomu nic nebrani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
13.1.18 18:10
@Anonymní píše:
Syn studuje Kuchaře-číšníka je už ve druhém ročníku. Dnes mi řekl že ten obor chce pozastavit a jít na zdravku, že se tam prý nemusí maturovat z matiky.
Studoval praktickou ZŠ, samé jedničky a však dostal špatný posudek že prý mirná retardace, opravdu to nechápu, vím že mu nejde matika ale umí perfektně anglicky, německy a rusky.
A má perfektní výsledky z odborných předmetů, jen uznávám logické myšlení npr u te matiky zaostava, maminky co myslíte mám ho v tom podpořit nebo ho prosit aby to dodělal? Nemůžu kvůli tomu spát, co když na konec nebude mít žádný papír v ruce. Taky nevím jestli neni zdravka spíše pro holky. :(

Pokud vím, je maturita z matematiky již povinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.1.18 18:10

S tím bych tedy nesouhlasila. On musí dělat zkoušky z matiky? A třeba chemie mu na zdravce vadit nebude? Trvala bych na tom, aby si dodělal vyucak a pak ať se třeba postaví na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
13.1.18 18:12

Já bych se ho snažila překecat ať udělá ten učňák a pak pokud je to možné dodělá maturu až pak. Dodělal si na učňáku běžnou základku (vím, že to tak dřív bylo u těch co se tam dostali kvůli jiným problémům než prospěch). A super výsledky z odborných předmětů jsou super, ale to tak většinou bývá, že když není na učení tak mu jde praxe.
Zdrávka co vím od matiky u matury osvobozená není, takže by jí dělal a dle toho co píšeš neudělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.18 18:14
@vokishka píše:
To jde, aby dítě s praktickou školou šlo na maturitní obor? To má stejnou váhu jednička z běžné školy i z praktické? To bych řekla, že nejde. Navíc by musel jít znovu do prváku a maturovat z matematiky.

Prosím prvně číst. ;)
Na zdravce není povinná.
Je všechno o příjmačkách, z cermat testů mu vyšlo Čj 45/50 a matiky 20/50
ALE z minulého roku, tak nevím jak moc težkě to bude teď.

Má strach že pak už bude na prvák starý.

Opravdu se trápím… :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
3145
13.1.18 18:15

Ten obor kuchař číšník je tříletý obor s výučním listem, ne? Pokud ano, dohodla bych se s ním, že ho dokončí a na zdravku půjde potom, že ho podpořím. Bude mít pak už výuční list a když se mu na zdravce nepovede, nebude to žádná tragédie. O vhodnosti či nevhodnosti pro kluka bych nepolemizovala, zdravotnictví je kolikrát fyzicky náročný obor, zvedání lidí, noční služby, nic pro slabochy, nevím, proč se tam hrnou hlavně ženské :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.18 18:18

@Aspera zdravotnické, umělecké a socialní, řikala nám to aspoň ředitelka.

Holky asi ho donutím dodělat ten ucnak, protoze vim ze maturu z matiky by neudelal. A kdyz teda nikdo nevi jestli je povinna nebo neni tak to je taky nazdar…

• Citovat
  • Upravit
6650
13.1.18 18:18
@Anonymní píše:
A má perfektní výsledky z odborných předmetů, jen uznávám logické myšlení npr u te matiky zaostava, maminky co myslíte mám ho v tom podpořit nebo ho prosit aby to dodělal? Nemůžu kvůli tomu spát, co když na konec nebude mít žádný papír v ruce. Taky nevím jestli neni zdravka spíše pro holky. :(

A co mu zařídit doučování z matematiky, aby se nebál. Podle mě je blbost, pokud je v praxi dobrý aby začínal od nuly v jiném oboru, zbytečně ztratí čas, který může potom věnovat praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze