Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
AHojky holky
Ráda bych se Vás zeptala, zda máte nějaká zkušenosti s trojkolkou. Čekám první miminko a vzhlédla jsem se v trojkolkách-bydlím na vesnici a hodně lidí mě od trojkolky zrazuje, že je nestabilní v terénu… Poradíte mi prosím někdo ????
Díky
Pavlína
Ahojky Paolinko, já trojkolku nemám, ani terén, ale zato pekelný dlažební kostky a s tou ne-stabilitou si to taky myslím, ale určitě uslyšíš, že maminy co mají trojkolku nemají problém
. Já mám radši klasiku… a nebo, kdbys chtěla tříkolku za každou cenu, tak se mrkni po těch, co mají vepředu dvě kolečka vedle sebe. Ty mi přijdou lepší
.
Pa
Ahoj,
neni trikolka jako trikolka. Jezdim s Jane a ten je stabilni pro mne vhodny do jakeholkoliv terenu.
Jednou jsme na brusle koupili polskou trojkolku Zooty a zkusili ji dvakrat a v obou pripadech ji prevratili i s ditetem. Potom sla z domu.
Takze pokud investujes do znackoveho kocaru, tak bych se stability nebala. Nakonec, kdyby byly tak nestabilni, jak nekteri tvrdi, tak by jich nejezdilo po venku tolik.
Ale muj postreh. Jednou jsem v autobuse stala vedle nejakeho tezkeho polaka se 4 koly. A je pravda, ze asi bude stabilnejsi nez 3kolky, ale zase je byl tezky. Ja bych rekla, ze spis o nestabilite je to o priritach. Majitele 4kolek budou tvrdit, ze 3kolky jsou nestabilni a majitele 3kolek budou tvrdit presny opak.
Já mám taky 3kolku Jané, moooc se mi líbí, jsem s ní mooooc spokojená, ale stabilita u 3kolky a u 4kolky je opravdu úplně jiná!!!
4kolka je teda podstatně stabilnější a pokud si koupíš tu s otočnýma kolečkama tak jsi na tom jízdně stejně jako s 3kolkou, ale budeš mít větší stabilitu!!!
Já mám třeba hooodně živé dítko a když spával venku v kočárku tak jsem měla strach ho tam nechávat bez dozoru, přece jenom je to trošku „vrglavé“!
Mám dokonce kamarádku, které malá trojkolku několikrát převrátila a tak šla 3kolka okamžitě z domu!
Vzhledově u mě vedou 3kolky, ale po zkušenostech bych šla raději do 4kolky!!!
Záleží jen na tobě jak se rozhodneš a co se ti bude líbit!
Přeji šťastnou ruku při výběru kočárku!!!
Ahoj,
mám Cam Cortina a opravdu oproti 4kolkám je méně stabilní. Ale já jsem s ní spokojená, bydlím ve městě, kde naopak oceňuji snadnější manipulaci s kočárkem. Nemusím ho vůbec nadzvedávat, jednou rukou v pohodě zatáčím.
Do terénu ale moc není - při jízdě z kopce, do kopce to přední kolečko je přece jen „vratké“, i když se dá zaaretovat.
Jestli budeš chodit někde po polních cestách, loukách, kopcích, tak vem raději tu 4kolku.
Ale pokud máš všude asfalt a kočárek chceš taky pro parádu
vem 3kolku.
Ahoj, já mám nebo spíš měla čtyřkolku, vítězí u mě i vzhledově, ale kamarádka má trojkolku Cortinu a jednou mi dala kočár ať malou hlídám a někam si odskočila a já za jednu ruku vedla svoje dítě a druhou vezla kočár což bylo skoro neproveditelný, tak jsem ho chytla obouma rukama a za chvíli malou skoro vysypala, málem se mi kočár převrátil. Takže já jsem rozhodně proti tříkolkám. A jsme ze Šumavy tkaže tady je ten terén taky náročnější. Osobně si ale myslím že jde nejvíc o zvyk. Já měla X landera s těma hodně odpruženýma kolama, tkaež sjem byla zvyklá na jinou stabilitu a tenhle kočár jsem prsotě neuměla vézt, druhá kamarádka ho taky neuměla vézt-taky měla čtyřkolk a té které patřil to nedělalo nejmenší problémy.
Určitě ale pokud teda trojkolku tak nějakou kvalitní ![]()
Přeju šťastnej výběr
Ja mela Mutsy 3rider se zdvojenym kolem a v pohode. Samozrejme ze neni TAK stabilni jako ctyrkolovy Urban Rider, ale teren se mnou zvladl jakykoliv vcetne traktorem rozjezdene polni cesty…
ahojky,
ja jakozto mamina pocetneho tvorstva:-)) mam taky bohate zkusenosti a tak se ti pokusim prispet do diskuze......
U prvnich dvou deti jsem mela si ctyri kocary,vsechny 4 kolky,nektere lepsi,jine horsi…Ceske i polske,kombinace i nekombinace..ed u treti holcicky jsem taky mela zpocatku 4 kolku TAKO,nebot se mi u trikolek zda velice mala korba na to,aby se tam vlezlo napriklad vetsi 3 mesicni mimi ve fusaku......Ale od pul roku uz jsme poridili CASUALPLAY S4,kocarek,ktery si ja nemuzu vynachvalit a ktery dle meho soudu nema JEDINOU CHYBICKU.....krom ceny tedy…ale jelikoz ho mame na inzerat a bez hlub.korby,tak cena tis celkem sla.....A PROC JSEM TAK NADSENA A UZ BYCH NECHTELA CTYRKOLKU,I KDYZ JSME POUZIVALI PREDTIM SPOUSTU Z NICH????
Predne…tento kocar je stabilni,nebot ma DVOJITE PREDNI KOLO A ZADNI ROPZPETI KOL JE JESTE DAL NEZ NORMALNI KOCARY,TEDY JE STABILNEJSI........!!!!!!
A MA RADA??
pokud chces LEVNOU TROJKOLKU,BUDE I MIN STRABILNI A Z MIN KVALITNICH MATERILAU A NEBRALA BYCH JI ANI NAHODOU......to jsi urcite do ctyrkolky.....
POKUD ALE CHCES SUPER KOCAR,LEHKY,OVLADATELNY JEDNOU RUKOU A TO UPLNE BEZ PROBLEMU!!!!!-dnes a dennne ho vozim,no ne???:-)----tak CASUALPLAY JE OPRAVDU SKVELY......
co se jinych trojkolek tyka,tak nesoudim…Jane neznam a nevim,ale CAM CORTINA I CHICCO MNE PRIJDOU S TIM DESNE VYSTRCENYM PREDNIM KOLECKEM DIVNE A A SI I NESTABILNI.........
JO-A CASUALPLAY UZ MA ZA SEBOU JAK DENNI PROCHAZKY MESTSKYMI TERENY,TAK PARKY,LESIKY I HUMUS TERENEM......
![]()
Ahojky, já taky hlasuju jednoznačně pro stabilitu tříkolek. Měla jsem pro starší dceru trojjkombinaci a v životě se nepřevrhla a to jsme jezdili i v lesním a horském terénu. Ted mám tříkolku golfky a i ty jsou stabilní. Souhlasím s Farska, že Cortina a Chicco mají ten předek divnej. Jinak Cortina byla mým horkým favoritem, ale po přečtení diskuze jsem jí zavrhla. Casual S4 vypadá nádherně, je to designová záležitost, ale byla jsem nemile překvapená, jak je to těžký kočárek. Kamarádka ho má, tak jsem měla možnost ho vyzkoušet na delší procházce a musím říct, že to ted do kopce byla fuška… mluvím o sportáku, hluboký jsem nevezla.
Tak dobře vyber
Ahojky, tak já už mám na dítko třetí kočárek tak srovnám. Čtyřkolka Tako, skvělá, velká, krásný desing - zebra, ale hrozně těžká.
Trojkolku Quinny speedi, skvělá lehká, stabilní - zadní kola mají velký rozchod a přední se dá zaaretovat a zvládne v klidu i lesní úvozy a stráně. Máme srub v lese a nádhera!!! Desing taky pěkný, mám raven a kombinuji podle nálady růžovou nebo tyrkysovou a obojí je nádhera.
Pak mám golfky Jané energy, jsou lehoučké, lehko omyvatelné, perfektně ovladatelné. Pro krátkodobé cestování nebo procházku super.
Nejvíc bodů ale dávám trojkolce, jsem z ní nadšená.
ahoj, já měla na lukáška jako druhý kočár tojkolku od patronu, děs. těžká, nestabilní do mhd nevhodná, příliš dlouhá. ale máme babičky na vesnici a na zimu se mi malý do inglesiny nevešel. ale hned na jaře šla z domu. poté co se mi v lese dvakrát málem převrátila. NE POŘÁD, ALE JEN V PŘÍPADĚ OTOČENÍ KORBY. teď jsem si koupila trojkolku quinny speedi a už se na ni moc těším.
u casual play, což byl můj druhý favorit mě odradila krátká zádová opěrka. a černá barva. cž je dost individuální.
mít o pár cm měnšího muže pořídím si jané.
koukni na diskuzi:
Já drandila jak se 4 tak 3 kolkou.Obé má své pro a proti … na toto téma už tu bylo řečeno myslím všechno co se dá
.
Ona trojkolka je jasný že s ní je problém … při nájezdu na chodník a naopak, a pod věci … chce to cvik a hlavně myslet na to že je v předu jedno kolo (tchýně mi jednou jedinkrát chtěla vyjet z baráku 1 malej schůdek a málem mi dítě vyklopila). Trojkolsou jezdila i moje mamka a chválí si to kde může
.
Je to o cviku, zvyku … jeden chce to a druhý ono, jednomu se tohle líbí druhému ne … záleží který tánbor nbude převažovat
.
Dobře vyber ať spokojeně jezdíte.
Ahoj,
mám trojkolku Hoco Tornado-S a jsem spokojená. Stabilní,má velká kola a široký rozchod zadních kol.
Já teda souhlasím s KOMETKOU ohledně CS - zádová opěrka je dost krátká a s tou černou no nevím, mě se černý kočárek nelíbí, ale je to na každém!!!
Kamarádka ho má tak jsem si ho moooc dobře prohlídla a Janča moc nejásá
- je nádherný, ale mám pocit, že je dost malý např. na dvouleté dítko v kombinéze!!!! Jana nadává na zádovou opěrku (jak psala Kometka) a taky na šráky na kočárku - jsou moc dlouhé a malé se to nelíbí a pořád si je sundává z ramínek a to je má na nejkratší co jdou, ale jak říkám má ho kamarádka tak jen tlumočím co mi říkala! ona už má pro malou asi 5tý kočárek
- měla i Jané Slalom a říkala, že byl úplně ze všech nejlepší!!!
Kukni ještě na další diskuse, je jich tam hromada a určitě si uděláš obrázek sama a snad si vybereš kočárek se kterým budeš spokojena!!!