Stačí zajít do optiky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9351
8.10.11 21:35
Temaho píše:
Zebra píše:
Temaho píše:
Já bych teda na oční zašla. Ona to nemusí bejt jenom obyčejná krátkozrakost, ale může mít i nějaký jiný vady, jako třeba astigmatismus, což je docela častý a to ti v optice neodhalej :nevim:
Tio vyšetření není nic nepříjemnýho, myslim, že 12ti letá holčina to zvládne :wink:
A navíc dostanente slevu na skla :mavam:
Nečetla jsem vše…jen že jsem nedávno byla v optice na vyšetření a pro nový brýle a astigmatismus mi odhalili :zed: Byl tam normální oční lékař :nevim:
No jasně, někde jsou, já měla na mysli spíš optiku, kde je jenom optik. To je celkem jedno, jestli k tomu doktorovi půjdou do ordinace nebo do optiky.

Pro mě to bylo jednodušší - rovnou jsem si vyřídila vše na místě a neběhala s dětma po městě :-)
Ale je pravda, že s dítětem bych možná šla do ordinace :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
8.10.11 21:42

Nečetla jsem to celé, určitě bych na první vyšetření šla k očnímu dr., ale jak už někdo psal, mně odhalili astigmatismus zrovna v optice, dostala jsem cylindr, a hle, o kolik líp se mi začalo řídit v noci. Dr. pak hrozně prskal, že mi dali zbytečně moc dioptrií atd. U dr. jsem nebyla už asi tři roky, to zase bude držková :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.10.11 21:47
mag píše:
Nečetla jsem to celé, určitě bych na první vyšetření šla k očnímu dr., ale jak už někdo psal, mně odhalili astigmatismus zrovna v optice, dostala jsem cylindr, a hle, o kolik líp se mi začalo řídit v noci. Dr. pak hrozně prskal, že mi dali zbytečně moc dioptrií atd. U dr. jsem nebyla už asi tři roky, to zase bude držková :lol:

Fakt? Já mám totiž dioptrie půl a třičtvrtě (ale s těma cylindrama), tak jsem se na ty brýle nakonec vyprdla, že jako ještě vidím, ale právě se mi zdá, že v noci jedu tak nějak spíš po paměti :oops: :lol: Přejíždím odbočky a tak… Jestli bych si pro ně neměla teda radši fakt zajít…? :think: Bude to těma cylindrama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
8.10.11 22:17

tak ja necetla vsechyn prispevky ale ja jsem chodial leta k ocni, dokonce rodinne zname porad mi pridavala jen malicko dioptrii a kdyz jsem si ztezovala ze vidim spatne na dalku, kdyz jedu autem tak mi rekla no je to OK kdyztaj rpiste pridam ctvrtku, sla jsem k optikovi a ten mi rekl ze mam o 3/4 dioptrie min nez mam mit a ze mam i cylindry a rekl jak s timhle muzu jezdit… v ptice im vysetruji oci vzdy 45 minut a u optika asi 10, ale asi zalezi co doktor to jiny prsitup…
ale asi bych s malou k optikovi zasla a pokud si pak nebude ztezivat kdyz ji da bryle tak bych to nechala a jinak k optikovi muzes zajit potom…
treba to ani dioptriema nebude a bude to necim jinym tak jsitota je jistota u Dr

Příspěvek upraven 08.10.11 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.10.11 22:17

Nečetla jsem, ale hlasuju rozhodně pro očního. Optik ani optometrista nemá lékařské vzdělání a to bych neriskovala, i kdyby šlo „jen“ o krátkozrakost.

mmch, mně nikdy oči nerozkápaval, ale např. mi dělal testy na barvoslepost, slzný test, důkladné měření diopzrií apod. Ale záleží dr. od dr.a

Příspěvek upraven 08.10.11 v 22:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
8.10.11 22:19
mag píše:
Nečetla jsem to celé, určitě bych na první vyšetření šla k očnímu dr., ale jak už někdo psal, mně odhalili astigmatismus zrovna v optice, dostala jsem cylindr, a hle, o kolik líp se mi začalo řídit v noci. Dr. pak hrozně prskal, že mi dali zbytečně moc dioptrií atd. U dr. jsem nebyla už asi tři roky, to zase bude držková :lol:

tak jsem na tom uplne stejne po vysetreni a udelani bryli v optice jsem vylezla ven a rekla jsem tyyy jo tak takovou krajinu sjem dlouho nevidela a u optika jse enbyla faaakt dlouho a kdyz jsem mela zanet v oku tak jsem tam sla anstesti nic nerikala :-D
v utery jedu do Prahy na laser tak uz se jich zbavim hura, jen doufam ze pak nebudu muset na pravidelny kontroly k moji dr tosi radsi zas zajedu do prahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.10.11 08:14
Angua píše:
mag píše:
Fakt? Já mám totiž dioptrie půl a třičtvrtě (ale s těma cylindrama), tak jsem se na ty brýle nakonec vyprdla, že jako ještě vidím, ale právě se mi zdá, že v noci jedu tak nějak spíš po paměti :oops: :lol: Přejíždím odbočky a tak… Jestli bych si pro ně neměla teda radši fakt zajít…? :think: Bude to těma cylindrama?

Angu, já mám jedno oko se čtvrt dioptrií, druhé s půl dioptrií a právě astigmatismem. Tím, že ho mám jen na jednom oku, můžu porovnávat - a i když s půlkou dioptrie si myslím, že se dá normálně žít, ta křivá osa jde docela poznat, po nasazení brýlí fakt rozdíl.
Jsem si myslela, jak budu mít brýle jen na čtení a řízení a skoro je nesundávám :lol: (navíc, jak mám každé oko jiné, tak po sundání brýlí mám pocit, že neudržím rovnováhu :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.10.11 09:25

Holky děkuji.
U nás je oční jen jeden, pokud vím ( ale moc jsem to nezkoumala) a tchýně se objednávala nedávno a opravdu čekala několik měsíců ( a to má začínající zákal :nevim: ).
Zkusím tam zavolat a trochu to uspíšit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
9.10.11 09:27

No, sice všichni radíte na oční, jako asi bych tam s dítětem pro jistotu došla, aby zkontroloval zda tam nemůže být jiný problém.
Ale od změření dioptrií je optometrista nikoliv oční lékař. Takže za mě změření určitě v optice (pravda chce to vybírat, taky to neumí každý), mám poslední brýle z optiky, dioptrie jiné než určil lékař, a vyhovují mi rozhodně více než ty minulé.

Angu Cylindr se pozná, dokonce i čtvrtka je rozdíl. A při řízení v noci to určitě poznáš, dokonce pokud někdo jezdí pravidelně dlouhé vzdálenosti v noci, tak se dávají na tohle ježdění maličko silnější brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.10.11 09:58

Lizbeth, jen jeden oční 8-o A nestálo by za to se objednat třeba do většího města poblíž ,aby to bylo dřív??
U nás na malém městě je očních hned několik, teď zrovna jsem přecházela k jiné doktorce, která otvírala novou ordinaci a objednávací lhůty jsou tam do měsíce…
Jinak na optiku bych nespoléhala, já mám brýle od deseti let a opravdu to chce vyšetření a každoroční kontroly, mě bohužel každý rok se zrak kazil a kazil a dioptrie se musely přidávat a zastavilo se to (naštěstí) až v dospělosti na čtyřech dioptriích :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
50725
9.10.11 10:04

Díky za odpovědi, tak to možná po porodu pořeším… I když vypadám v brýlích, jak ichtyl :zed: (a to si nemyslím, to mi každý zatím potvrdil :lol: )

Pipet, to je teda drsné s tou rovnováhou 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
9.10.11 10:21
Angua píše:
Díky za odpovědi, tak to možná po porodu pořeším… I když vypadám v brýlích, jak ichtyl :zed: (a to si nemyslím, to mi každý zatím potvrdil :lol: )Pipet, to je teda drsné s tou rovnováhou 8-o

Po porodu to ne MOŽNÁ POŘEŠ, ALE URČITĚ, protože můžeš mít problémy ještě větší, než-li máš nyní… kámošce se po porodu zhoršit zrak o jednu celou dioptrii. Se divím, že Tě ještě, pokud nosíš brýle, neposlal gynekolog na vyšetření očního pozadí a sítnice, jestli vůbec můžeš rodit normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
9.10.11 10:26
Ropuška_M píše:
Angua píše:
Díky za odpovědi, tak to možná po porodu pořeším… I když vypadám v brýlích, jak ichtyl :zed: (a to si nemyslím, to mi každý zatím potvrdil :lol: )Pipet, to je teda drsné s tou rovnováhou 8-o
Po porodu to ne MOŽNÁ POŘEŠ, ALE URČITĚ, protože můžeš mít problémy ještě větší, než-li máš nyní… kámošce se po porodu zhoršit zrak o jednu celou dioptrii. Se divím, že Tě ještě, pokud nosíš brýle, neposlal gynekolog na vyšetření očního pozadí a sítnice, jestli vůbec můžeš rodit normálně.

Tohle se řeší jen u více dioptrií nebo kombinovaných vad, běžné dioptrie vůbec nevadí. A změna o 1 dioptrii není zas tolik, to se může změnit i samovolně bez vlivu porodu. Mě se třeba oči po porodu nehly vůbec a to mi to dříve kolísalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.10.11 10:28
Ropuška_M píše:
Se divím, že Tě ještě, pokud nosíš brýle, neposlal gynekolog na vyšetření očního pozadí a sítnice, jestli vůbec můžeš rodit normálně.

8-o 8-o
To se dělá ? Mě nikdo s mýma čtyřma dioptriema na žádné vyšetření před porodem neposlal 8-o

• Citovat
  • Upravit
50725
9.10.11 10:37
Ropuška_M píše:
Angua píše:

Jenže já je nenosím, nevyzvedla jsem si je, protože jsem si nakonec řekla, že za to nebudu utrácet, když ještě docela vidím :oops: :lol: (a navíc mi žádné neslušely - tedy v pro mě přijatelné cenové hladině, vzhledem k tomu, jak často je chci využivat). Teda obvoďačka se mě ptala, jeslti nosím brýle, když jsem se na těhu prohlídce předvedla jako slepoň (jedním okem jsem nepřečetla dobře jediné písmenko :roll: ), ale neřešila to a neříkala nic :nevim:

Ale tak snad když už jsem porodila jednou a neoslepla z toho, tak neoslepnu ani podruhé, ne? :mrgreen: Navíc při mém počtu dioptrií… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí