Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak já třeba nosila čočky a vrátila se k brýlím, částečně proto, že potřebuju cylindry a ty (v mých dioptriích) v čočkách nedělají a částečně mě prudilo ranní nasazování.
Ale možná bych se zas měla stavit někde u doktora a ulovit čočky, minimálně na lyže a tak.
Angua píše:Jj, kdyby to vypadalo, že je mám nosit furt, tak jdu rozhodně do čoček… Spíš si to zatím představuju tak do auta, jinak se mi zdá, že lidi zatím poznávám
No ale v dnešní době existují čočky, které můžeš používat jen v době, kdy je potřebuješ… jednodenní, měsíční… zeptej se na to…
Ropuška_M píše:No ale v dnešní době existují čočky, které můžeš používat jen v době, kdy je potřebuješ… jednodenní, měsíční… zeptej se na to…Angua píše:Jj, kdyby to vypadalo, že je mám nosit furt, tak jdu rozhodně do čoček… Spíš si to zatím představuju tak do auta, jinak se mi zdá, že lidi zatím poznávám
Já myslím, že to vyjde ale dost draho, ne? To mně zas jako tolik nevadí, že budu při řízení vypadat, jak dežo
Spíš kdybych je měla nosit furt, asi by mě brýle otravovaly (a že vypadám, jak dežo by mi vadilo taky
).
Angua píše:Já myslím, že to vyjde ale dost draho, ne? To mně zas jako tolik nevadí, že budu při řízení vypadat, jak dežoRopuška_M píše:No ale v dnešní době existují čočky, které můžeš používat jen v době, kdy je potřebuješ… jednodenní, měsíční… zeptej se na to…Angua píše:Jj, kdyby to vypadalo, že je mám nosit furt, tak jdu rozhodně do čoček… Spíš si to zatím představuju tak do auta, jinak se mi zdá, že lidi zatím poznávám
Jak kde a jak ve které optice - zeptej se na to
Taky mám zkušenost, že oční problémy gyndař i porodník řešili. Mě se ptali před porodem v porodnici, zda nemám brýle/čočky. A mudra na gyndě se mě taky ptala, i teď ve druhém těhu, zda nemám na očích čočky.
madi píše:Ropuška_M píše:
Se divím, že Tě ještě, pokud nosíš brýle, neposlal gynekolog na vyšetření očního pozadí a sítnice, jestli vůbec můžeš rodit normálně.![]()
To se dělá ? Mě nikdo s mýma čtyřma dioptriema na žádné vyšetření před porodem neposlal
Háta_x píše:
Taky mám zkušenost, že oční problémy gyndař i porodník řešili. Mě se ptali před porodem v porodnici, zda nemám brýle/čočky. A mudra na gyndě se mě taky ptala, i teď ve druhém těhu, zda nemám na očích čočky.madi píše:Ropuška_M píše:
Se divím, že Tě ještě, pokud nosíš brýle, neposlal gynekolog na vyšetření očního pozadí a sítnice, jestli vůbec můžeš rodit normálně.![]()
To se dělá ? Mě nikdo s mýma čtyřma dioptriema na žádné vyšetření před porodem neposlal
Tak že se někdo ptá na čočky, to bych pochopila, přece jen kdyby došlo k problémům při porodu a museli uspávat, tak asi není dobré aby čočky zůstaly v očích.
Mě se tedy nikdo na nic neptal, no možná proto, že brýle sundavám pouze na spaní, tak nebylo na co se ptát.
Mě se ptali při příjmu (přijímali mě na vyvolávání) a když jsme řekla počet dioptrií, setřička tak trošku povytahla obočí
To jsem přišla v čočkách. Večer jsem si čočky vyndala, že jako jdu spát - no a ráno byla malá na světě
Takže jsem vůbec neměla čas přemejšlet, co na těch očích mám a až když jsem si na šestinedělí všimla, že mám ty brejle nějaký zacákaný, tak mi došlo, že jsme je měla furt, i ve sprše. A to jsem ty čočky předtim tak řešila, co a jak během porodu s nima (protože já s brejlema vidim fakt mnohem hůř a navíc je mám už nějaký polorozpadlý)… ha ha ha, čočky jsem si vzala až snad 14 dní po porodu ![]()
Tak jdeme s dcerou dnes k dětské - chce to také vidět, pak nás asi odešle dál.. ![]()
Možná se už konečně dozvím, co jsou to ty cylinry, o kterých se tu pořád bavíte. ![]()
Lizbeth, tak snad nebudete na objednání dlouho čekat.
Cylindry se dávají, když máš šišaté oči
![]()
Angua píše:
Lizbeth, tak snad nebudete na objednání dlouho čekat.Cylindry se dávají, když máš šišaté oči![]()
Já se na čočky ptala na kurzu a PA říkala, že v nich můžu bez problémů rodit. No porod se rozjel v noci, takže jsem rodila v brýlých a dobře tak, protože by mi je před CS nutili vyndat to bych asi nezvládla ![]()
Lizbeth píše:
Tak je objednaná na 31.10
Tak to vidíš, a to jsi se tak bála dlouhé čekačky… tohle uteče jako voda a budeš vědět co dceru trápí úplně jistě…
Tak dcera má nakonec 1,75 a 1,5 dioptrie na dálku.
A zítra budou hotové brýle..
Díky poukazu od doktorky byla sleva 500,–..
Pááá