Stačí zajít do optiky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
9.10.11 10:37
Ropuška_M píše:
Angua píše:
Díky za odpovědi, tak to možná po porodu pořeším… I když vypadám v brýlích, jak ichtyl :zed: (a to si nemyslím, to mi každý zatím potvrdil :lol: )Pipet, to je teda drsné s tou rovnováhou 8-o
Po porodu to ne MOŽNÁ POŘEŠ, ALE URČITĚ, protože můžeš mít problémy ještě větší, než-li máš nyní… kámošce se po porodu zhoršit zrak o jednu celou dioptrii. Se divím, že Tě ještě, pokud nosíš brýle, neposlal gynekolog na vyšetření očního pozadí a sítnice, jestli vůbec můžeš rodit normálně.

Jenže já je nenosím, nevyzvedla jsem si je, protože jsem si nakonec řekla, že za to nebudu utrácet, když ještě docela vidím :oops: :lol: (a navíc mi žádné neslušely - tedy v pro mě přijatelné cenové hladině, vzhledem k tomu, jak často je chci využivat). Teda obvoďačka se mě ptala, jeslti nosím brýle, když jsem se na těhu prohlídce předvedla jako slepoň (jedním okem jsem nepřečetla dobře jediné písmenko :roll: ), ale neřešila to a neříkala nic :nevim:

Ale tak snad když už jsem porodila jednou a neoslepla z toho, tak neoslepnu ani podruhé, ne? :mrgreen: Navíc při mém počtu dioptrií… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
9.10.11 10:45
Ropuška_M píše:
kámošce se po porodu zhoršit zrak o jednu celou dioptrii. Se divím, že Tě ještě, pokud nosíš brýle, neposlal gynekolog na vyšetření očního pozadí a sítnice, jestli vůbec můžeš rodit normálně.

Po porodu se zrak může zhoršit a pak se to zase vrátit k normálu a taky kojení na to má vliv.
Mně to říkala očařka, když jsem tam byla asi půl roku po porodu, takže jsem si měla pořídit ty nejlevnější skla, kdyby se to náhodou změnilo, ale to taky proto, že mi přidala dost na těch cylindrech, takže jsem pár dní doma vrážela do dveří :zed: Ale teď už je to OK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.10.11 10:48
Temaho píše:
Ropuška_M píše:
kámošce se po porodu zhoršit zrak o jednu celou dioptrii. Se divím, že Tě ještě, pokud nosíš brýle, neposlal gynekolog na vyšetření očního pozadí a sítnice, jestli vůbec můžeš rodit normálně.
Po porodu se zrak může zhoršit a pak se to zase vrátit k normálu a taky kojení na to má vliv.
Mně to říkala očařka, když jsem tam byla asi půl roku po porodu, takže jsem si měla pořídit ty nejlevnější skla, kdyby se to náhodou změnilo, ale to taky proto, že mi přidala dost na těch cylindrech, takže jsem pár dní doma vrážela do dveří :zed: Ale teď už je to OK :palec:

Ježiš, co? Vy mě děsíte, já si pro to nejdu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.10.11 10:50

Angu, alespon se můžeš vymluvit, že nevidíš na bordel a nemáš proto uklizeno :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.10.11 10:53
Lizbeth píše:
Angu, alespon se můžeš vymluvit, že nevidíš na bordel a nemáš proto uklizeno :palec: :palec:

Na to už se vymlouvám :mrgreen: Teda u vysávání - MM tvrdí, že vysávám nekvalitně, ale já to fakt asi nevidím. Mně to přijde dobré :lol: :lol: :lol:

Vidíš, půjdu si pro brýle a pak budu šůrovat, jak divá :mrgreen: To by mi tak scházelo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
9.10.11 11:38

Já mám teda dioptrií podle posledního měření (před rokem - takže cca v sedmým měsíci) tušim 6 a rodila jsme normálně. Na vyšetření před porodem jsem byla spíš shodou okolností - došly mi čočky :lol: A samotná krátkozrakost prej důvod pro císaře většinou nebývá, aspoň u těch 5, 6 dioptrií ne (naštěstí - kdybych bejvala po císaři toužila, možná by se to dalo nějak na ty oči uhrát, protože dr. se ptala, jestli mám v plánu rodit normálně). Teď bych se měla objednat zase na prohlídku, potřebuju nový brejle - a jsem zvědavá, jak ten prcek s dioptriema zatočil. Subjektivně mám pocit, že vidim o něco hůř :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
9.10.11 11:40

Ad úklid - já nosim většinou čočky, brejle mám už slabý a vidim s nima o dost hůř. A když se takhle ráno rozhlídnu po bytě jenom v brejlích, tak se mi to zdá docela v pohodě - pak je vyměnim za čočky a zhrozim se, obzvlášť nad podlahou v koupelně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.10.11 11:43
krtek93 píše:
Ad úklid - já nosim většinou čočky, brejle mám už slabý a vidim s nima o dost hůř. A když se takhle ráno rozhlídnu po bytě jenom v brejlích, tak se mi to zdá docela v pohodě - pak je vyměnim za čočky a zhrozim se, obzvlášť nad podlahou v koupelně :mrgreen:

No a s náma žijou v baráku 2 psi, chlupů všude… Takto je vidím, jenom když sedím na zemi (a to jsou černé chlupy na světlé podlaze), co když je pak uvidím i vestoje? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.10.11 13:18
Angua píše:
krtek93 píše:
Ad úklid - já nosim většinou čočky, brejle mám už slabý a vidim s nima o dost hůř. A když se takhle ráno rozhlídnu po bytě jenom v brejlích, tak se mi to zdá docela v pohodě - pak je vyměnim za čočky a zhrozim se, obzvlášť nad podlahou v koupelně :mrgreen:
No a s náma žijou v baráku 2 psi, chlupů všude… Takto je vidím, jenom když sedím na zemi (a to jsou černé chlupy na světlé podlaze), co když je pak uvidím i vestoje? :lol: :lol: :lol:

No to uvidíš. :-D Já mám brýle už od základky, ale nenosila jsem je, páč jsme viděla relativně dobře. Během těhotenství jsem zjistila, že vidím hůř (to když mě lidi začali pomlouvat, že neumím zdravit - já je nepoznávala), tudíž jsem si došla na oční, kde mi dioptrie doktorka pěkně zvedla, no a když jsem si pak vyzvedla nové brýle, tak jsem se nestačila divit, jak máme doma špinavý záchod (od vodního kamene). :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.10.11 14:06

To jsou teda vyhlídky… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
9.10.11 14:08

Anguo, cylindry jsou potvory. před pár lety jsem si nechávala dělat nové brýle podle poukazu od očařky ( zvyšovala mi dpt.) a po vyzvednutí jsem viděla výborně, ale nebyla jsem schopná se trefit např.do skřínky s nádobím a pár hrnků jsem rozbila. A takových nesrovnalostí bylo víc, ještě že jsem v tý době ještě neřídila auto :roll: . Už jsem o sobě začala pochybovat a myslela si, jak jsem nešikovná.Po roce jsem šla zase k dr na kontrolu a oči mi zůsatly stejný, jen mi po přeměření brýlí oznámila, že mám úplně jinak cylindry a proto jsem viděla šejdrem. Reklamaci v optice mi naštěstí uznali a brýle předělali. Takže cylindry rozhodně nepodcenuj.

• Citovat
  • Upravit
50725
9.10.11 14:12

No jo, ale zatím problém s trefováním nemám žádný a jak vás tak čtu, tak to pak mají lidi, až když si na to pořídí ty brýle :lol:

Ale teda vás asi poslechnu, už kvůli tomu řízení v noci, to fakt nevidím vůbec nic :oops: :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
9.10.11 16:43
Angua píše:
No jo, ale zatím problém s trefováním nemám žádný a jak vás tak čtu, tak to pak mají lidi, až když si na to pořídí ty brýle :lol:Ale teda vás asi poslechnu, už kvůli tomu řízení v noci, to fakt nevidím vůbec nic :oops: :roll: :lol:

Jj, to fakt pomohlo o sto procent, spíš o víc, ale cylindry mám jenom v brýlých v čočkách ne a po porodu nenosím skroro nic jiného než čočky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
9.10.11 18:54
Angua píše:
No jo, ale zatím problém s trefováním nemám žádný a jak vás tak čtu, tak to pak mají lidi, až když si na to pořídí ty brýle :lol:Ale teda vás asi poslechnu, už kvůli tomu řízení v noci, to fakt nevidím vůbec nic :oops: :roll: :lol:

Určo si zajdi, budeš mít jistotu… a pak kde máš naspáno, že musíš nosit brýle? Dneska už existují čočky, jak tady holky psaly, já sama je taky nosím a nemíním přestat ani po porodu… sice vyjdou trošku dráž než-li brýle, ale je to prostě pohodlí… a žádné omezené vidění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.10.11 19:10
Ropuška_M píše:
Angua píše:
Určo si zajdi, budeš mít jistotu… a pak kde máš naspáno, že musíš nosit brýle? Dneska už existují čočky, jak tady holky psaly, já sama je taky nosím a nemíním přestat ani po porodu… sice vyjdou trošku dráž než-li brýle, ale je to prostě pohodlí… a žádné omezené vidění…

Jj, kdyby to vypadalo, že je mám nosit furt, tak jdu rozhodně do čoček… Spíš si to zatím představuju tak do auta, jinak se mi zdá, že lidi zatím poznávám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí