Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Lizbeth píše:
Tak dcera má nakonec 1,75 a 1,5 dioptrie na dálku.
A zítra budou hotové brýle..
Díky poukazu od doktorky byla sleva 500,–..
Pááá
Ty bláho… ![]()
Já měla tyto dioptrie až někdy kolem 18-20 let…
Ale hlavně že už opravdu uvidí vše a bude v pohodce… ![]()
Ahoj, já začínala s 1,5 dpt. v první třídě a dneska mám 4,5 dpt + cylindr, takže to nutně neznamená, že se jí to bude dramaticky zhoršovat. Důležitý je podchytit to včas.
To jste dnes měly vidět ty udivené výrazy, co všechno doma na dálku přečte
![]()
Lizbeth píše:
To jste dnes měly vidět ty udivené výrazy, co všechno doma na dálku přečte![]()
Super=) Až když vidíš, tak ti dojde, jak moc jsi neviděla… ![]()
Lizbeth píše:
To jste dnes měly vidět ty udivené výrazy, co všechno doma na dálku přečte![]()
to věřím
Až já si jednou pro ty brýle dojdu, tak budu asi taky koukat jako blázen ![]()
Celý večer vykřikovala: Já vidím lampu ( venku), né jen světelnou kouli..Jé ty stromy mají listy..Jé na skříni je čára..Jé na gauči je vzor..Jé hodiny..Jé ja vidím lísteček na lednici..Jé na monitoru je napsáno Windows..atd.
![]()
Lizbeth píše:
Celý večer vykřikovala: Já vidím lampu ( venku), né jen světelnou kouli..Jé ty stromy mají listy..Jé na skříni je čára..Jé na gauči je vzor..Jé hodiny..Jé ja vidím lísteček na lednici..Jé na monitoru je napsáno Windows..atd.![]()
Příští pondělí jde k očařce znovu a tentokrát na rozkapání, takže šťastná domů asi nepůjde..bude ráda , když trefí ![]()
Ahoj, nosím brýle jen na tv a řízení…jenže už asi 14 dní je nemůžu najít, dnes jsem se objednávala na oční a doktorka mě vezme až za dva měsíce.
Stačí jen zajít do optiky? Problém je v tom, že si nepamatuju kolik dioptrií na jaké oko mám…Omlouvám sr za hloupý dotaz, ale já byla v optice jednou asi před 5 lety a nevím jak to funguje dnes ![]()
Stačí, minulý týden jsem to řešila
Zrak Ti tam přeměří sami. Akorát je někde třeba se objednat.
@uklidcb a máš ten papírek podle kterých ti ty brýle dělali? Popřípadě některé optiky mají smlouvu s očním doktorem, u nás to funguje tak, že se tam domluvíš, on ti zkontroluje oči a rovnou ti tam udělají brýle.
@uklidcb
Nestačí, v optice změří jen dioptrie. Oční se umí zaměřit i na cylindrické vady
Taky jsem si myslela, že bude stačit optika, věděla jsem na 100% že do dálky vidím prdlajs. Ale nedalo mi to, objednala jsem se na oční a mimo dioptrií naměřili i cylindry a přestože mám jen kolem 1 dioptrie a 0,5 cylindru na každé oko tak to je neskutečný rozdíl
Jsem ráda, že jsem nebyla líná, sama dr. mi řekla, že bez korekce právě té cyl. vady by mi dioptrické brýle byli docela k prdu
Brýle dneska stojí kopec peněz, tak když už tak ať k něčemu jsou ![]()