Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky jsem začala asi v půlroce, jen tak v rámci hygieny při koupání, žádný násilí. Doktorka říkala, že dobře, jen aby se to umylo a nehromadil se tam maz, co se pak může zanítit. Na roční mu předkožku kontrolovala a prý ji má hezky volnou, což se ani nedivím, když si za něj pořád tahá, div ho neutrhne ![]()
Tak Vojtovi taky přetahování nešlo a vlastně ještě ani nejde,naše doktorka říkala,že do zatím do 5 let nebude řešit,ale ať to zkoušíme,takže zkoušíme,ale zatím bez úspěchu,problémy při čuraní ale nemá,takže zatím se nad tím nestarám.
Ahojík. Jak tu holky píšou co dr a mamina to jiný názor. Mi úplně přetahujemeta od půl roku. Ale co sem slyšela tak jakmile začneš přetahovattak už musíš furt. Což podle názoru znamená každej den. Mi to děláme každej den při koupání vždycky ke konci když už je kůžička odmočená (nevim jak to napsat)
A pak při sušení ještě přetahnem a pořádně osušíme. No a když se pokaká do polenky tak i ve dne aby se mu tam něco nedostalo. Tak asi tak ![]()
Je pravda, ze kazdy ma na to jiny nazor, ale cetla jsem o tom studie, kde bylo dokazane, ze deti u kterych se pockalo do tech 5-6 let se opravdu sama predkozka uvolnila a nemuseli to nijak resit lekari, kdezto v opacnem pripade, kdyz se do toho zasahuje vic jak 80% chlapecku musi s tim k lekari. Nevim, ale ja jsem s tim zacala v 1/2 roce a nerekla bych, ze to bylo dobre muj ted 8 lety syn to stale nema uplne v poradku. U druheho syna rozhodne pockam a necham to, aby se to uvlonilo prirozene, pokud by to presto neslo coz si nemyslim pak bych to teprve resila. Kamaradka ma 3 syny a vsem to nechala tak a ani jeden z nich s tim nema problem.Ale kazdeho je to vec samozrejmne.