Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda, je tu někdo s podobným problémem?
Kuba má od narození stále průjem.. nekaká víc jak 2× za den, ale nikdy nemá bobek..
Už sem to řešila i s dr a poradila zkusit týden bez mléka a mléč. výrobků.. tak sme to ted dodržovali a žádná změna,zítra to tam jdem dál řešit.. tak nevim ![]()
Jinak přibírá správně, jí skoro vše co my (krom kořeněných a slaných jídel).
nějaká rada nebo zkušenost???
Asi nic neporadím, ale měli jsme podobný problém kolem roku věku. Hodně měsíců kakání řídké, taky žádný bobek…pak se to samo od sebe změnilo (tak kolem roku a půl, možná déle) a teď pro změnu pravý opak…vůbec netuším, čím to může být, změny v jídle jsme nedělali, naopak jsem teď to jídlo uzpůsobila těm problémům a kakání tuhé a bolestivé…
takže to řídké bylo ještě fajn proti tomuto
takže to jen naše zkušenost, jak to taky může být.
Koupila jsem teda Laktobacílky, ty by tomu mohly pomoci, už jsme je dávali i dřív, bohužel si nevzpomínám už, zda to ten vliv mělo nebo ne ![]()
Laktobacílky jsme taky brali a zabrali skvěle.Malá měla taky dlouho průjem,byly jsme na výtěrech,tam nic nezjistili a tak jsme asi týden užívali laktobacílky a pomohly.
Mája dodnes mívá bobek zcela výjimečně a kaká několikrát za den. Anežka to tak měla taky. Doktorce jsem to řekla a ona mi na to odpověděla, že taky záleží, co jí (Anežka byla závislá na jablkách) a nijak to neřešila.
Mch jako průjem se prý bere stolice minimálně 5× denně, takže pokud kaká „jen“ dvakrát.. ![]()
A co se týká bezmléčné diety, tak její případný efekt by se za týden projevit ještě nemusel. Co vím, doporučuje se minimálně na 14 dní.
Kolik mu je ? Nám na tohle pomohl Nutrilon
Nutrilon low lactose.
Jogurty na tohle vliv nemají. Byli jste u alergoložky ?
U nás je to naopak - Helenka nikdy neměla řídkou stolici (jednou, když měla střevní chřipku), pokaždé tuhé bobky, jako králík. Třeba pětkrát denně z ní vypadne čtyři pět bobíků…
Ať děláme co děláme, nic nepomůže, jakákoli změna nebo úprava stravy, probiotika, nic z toho absolutně nemá vliv. Doktorka říkala, že je to zřejmě pro její tělíčko tak přirozené - že není tak důležitý „typ“ stolice, ale stálost, prostě že je to pořád stejné… Není žádná bolest, nemění se to, stolice je pravidelná, dítě se chová úplně normálně, prospívá, není nevrlé, atd. atd.
Tak možná by to mohlo být podobné i u Vás…?
tak zkuste vysadit UM, já na to přišla po několika měsících, ale bylo to peklo než jsem na to přišla několikrát za den průjmy až za krkem, do krve opruzený zade hrůza, vyzkoušela jsem snad všechny um a bohužel, pak jsem chtě nechtě vysadila um úplně a každý den se raduju jaký má klára krásný bobky
Ahoj, nemyslím si, že by to byl problém, můj syn měl tekutou stolici do dvou let. Pak se to změnilo ze dne na den.
mi měli taky stolici hodně řídkou až 6 krát denně,jedla dobře přibívala,tak jsem to tak moc neřešila,ale pak mě to nedalo a začala jsem zjištovat jestli to nemo z jídla,nakonec to bylo z jogurtů,nedávala jsem jí ho nikdy každý den jen párkrát do týdne ale na průjem to stačila,po 14 dnech se to srovnalo,teďjí ho babička dala páč to nevěděla a průjem měla 5 dní
ahojda,
tak dr to taky řešit nebude..prý je na nějaké zkoumání ještě malý a když přibírá roste a nic ho nebolí tak prý je to asi jen způsob chodu těla..a že se časem třeba upraví
ted nám budou 2 roky
Jinak všem díky za typy ![]()
tak uvidíme jak se naše kaku bude dál vyvíjet ![]()