Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Koupila jsem cca před rokem a půl v Ikea tento bonsai, lépe řečeno jeho napodobeninu. Stále mi opadávají listy
Rosím ho, což mu prospívá, listy stále dorůstají, ale zase opadají a teď v těch vedrech ještě víc. Nevím, jak poznat, zda má dost vody, substrát je suchý pořád, ale bojím se, aby neuhnívaly kořeny. Čím by to mohlo být? Je téměř u okna na západ.
Já můžu akorát poradit, že to není ficus benjamina…
Tomu by vadil průvan, přemisťování… ![]()
Skoro u okna na západ - to je docela málo světla, ne ![]()
Já mám taky tuto kytku. Je to ficus benjamin. Potřebuje dost světla, ale ne průvan. Zalévám ho každé tři dny a to dost tak, aby měl mokrou zeminu a aby voda prosákla dolu do kalíšku a stál v ní (ne moc samozřejmě, aby nebyl přechlastaný) Teď v těch vedrech je důležité, aby nebyl na úplně přímém slunci, ale měl dostatek světla a každé tři dny zalít. Nebo zkusit hnojivo spešl.
Není to benjamín…
ten má takovéhle listy…
http://www.cuyamaca.net/…0-01__44.jpg
Mám doma dva a jeden má takové a druhý takové listy. Tak mě buď balamutili, nebo je opravdu více druhý. Každopádně péče by měla odpovídat.
Nebylo na něm napsané co to je právě, ale benjamínů je vícero druhů, ale fakt nevím, a listy že by padali z málo světla? V zimě měl listů víc a to je přece víc světla. Zalívám jednou týdně, bojím se, aby neuhnily kořeny, mám o ve velkém keramickém obalu, tak nevím, kolik je vody na dně květináče.
Zespoda by měl právě dýchat. Zkus mu dát větší květináč, v těhle vedrech určitě více zalívej a uvidíš ![]()
Ho právě nemůžu vytáhnout
jedině, že bych ho vytáhla za ten kmen ![]()
Jo ty ho máš jen v tom obalu? To je ale fakt blbě, je neprodyšný, nemá odtok…
Nech ho trochu vyschnout, líp půjde vytáhnout a přesaď ho do obyčejného keramického květináče s dírou vespod a miskou. Jestli se vzpamatuje, tak potom můžeš pořídit velký obal na květináč a do něj ho dát i s tím obyčejným květináčem (obal bude místo misky)…
Takhle se kytkám nikdy moc nedaří…
edit - podle fotky zkoumám, že je asi v plastovém květináči a pak v obalu? no ale i tak bych ho přesadila do obyč hliněného a pak koupit tak velký obal, aby bylo kolem ještě trochu místa a mohlo to dýchat.
Mám ho v plastovém květináči a bambusový květináč kolem je místo misky. krásně může dýchat
Já ho mám v plastovém a to celé v keramice, tak vyzkouším to. Díky holky.