Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, pitomý dotaz, já vím, ale na netu jsem nějak nic nenašla ![]()
zvažuju jet o víkendu někam na Litoměřicko pro meruňky na marmeládu - už jsou? A na Moravě? Příští víkend se chystáme do Boskovic. My máme jeden malý strom a všechno letos zmrzlo ![]()
Meruňky už jsou, ale jsou to obalené pecky, protože bylo letos šílené sucho. A navíc stojí šílené peníze. Pokud nemáš nějakého známého se sadem meruňěk, na džem jich zděláš tak 10 kilo při letošní úrodě ![]()
U nás v Brně jsou, krásný, sladký, zrovna včera jsem si od babičky dovezla tašku meruněk ![]()
My meli merunky z Moravy a jsou perfektni
Velke, stavnate, sladke
Vyfotila bych, ale uz jaksi neni co
Ale pravda je ta, ze na dzemy a marmelady je to skoda, jsou fakt drahe ![]()
Minulý týden jsem na marmeládu kupovala, byly báječný, šťavnatý, sladký, prý z Moravy, ale pravda, i ty marmeládový za 40 Kč/ kilo. Ale tak marmeláda z kila a půl se dala.
Máme na zahradě jeden velkej, starej strom, je úplně obsypanej meruňkama a konečně začínají oranžovět
A rozhodně to nejsou jen obalené pecky
Zdraví Brno ![]()
Tady na Litoměřicku hodně pomrzly, tak si zkus někam zavolat, abys nejela zbytečně.
Jizni morava (breclavsko)…uz jsou ty rannejsi odrudy…my co mame pozdni tak jsou jeste zelene. jsou nakonec pekny protoze po obdobi silenyho sucha prisla 14 denni potopa ![]()
@ugluk ty vole..pardon..kilo za 40 korun? se tim zacnu asi zivit..tady se prodavaji za 7korun ![]()
Mikitaa: nám by se hodily nějaký na zavaření, já zvládám sníst celou sklínku na posezení…
někde tam k vám se chystáme, třeba ještě na nějaký narazíme…
@pavlinkap píše:
Mikitaa: nám by se hodily nějaký na zavaření, já zvládám sníst celou sklínku na posezení…někde tam k vám se chystáme, třeba ještě na nějaký narazíme…
jasne ze narazite…teprva to zacina…to az tak za 14 dni bude v plnym proudu ze to pujde koupit u kazdyho baraku ![]()
Opět zdraví Brno s velkýma, šťavnatýma, voňavýma, luxusníma meruňkama!
některý druhy už jsou, ale becha zrají neskutečně rychle v tom vedru, jeden den nebyly a teď trháme jak oteklý
![]()
Jéé dík moc všem. Tak to nechám na ty Boskovice, snad už se někde chytím. Tady jsou zatím za 69/kg za pěkné, džemové nemají vůbec.