Bazén na zahradu

9867
25.6.12 09:15

Bazén na zahradu

Ahoj :)

Uvažujeme o koupi bazénu na zahradu pro děti, ale protože se nám nechce investovat do něčeho stálého, uvažujeme o nadzemním bazénku, který po sezóně uklidíme a koncem jara zase vytáhneme.

Docela mě zaujal bazén tohoto typu:
http://www.bv-dum-zahrada.cz/…3221_mid.jpg

Co myslíte, uvítám každou zkušenost :)

Už jsem na webu zjistila, že potřebuji podložku a krycí plachtu, schůdky a nějaké další menší příslušenství.
Také jsem objevila, že se bazén prodává se dvěma typy filtrací - kartušovou a pískovou - písková je o cca 4000 Kč dražší (s náplní) - je i o tolik lepší?

Díky za vaše zkušenosti :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26653
25.6.12 09:35

Tento bazen jsme měli a docela spokojenost. každopadně jsem udělala asi cca 10 cm pískové dno, protože mě pak vadilo, jak smrděla trava. plachta pod bazena na bazen. my měli set a vše tam bylo i schudky atd. pískova filtrace je určitě lepší.

no jinak my teda už mame bazen do země, právě to uklizeni a sušení bylo otravny. my ten bazen měli velky a ja se pěkně nadřela. tet si uživam :mrgreen:,ale stačil nam, to joooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
25.6.12 09:44

Rozhodně pískovou filtraci - ta kartušová je na nic. Schůdky podle mého nepotřebuješ. Když byly děti malé, tak jsme alespoň měli kontrolu, kdo jde kdy do vody - děti jsme tam přendávali a zhruba od 5ti let tam jsou schopné vlézt samy. Dospělý to překročí (měli jsme ten vyšší bazén), dál musíš mít tester na to, jestli máš v pořádku PH a chlor - tedy pokud chceš používat chlor, malou síťku na nečistoty… a podle toho, co budeš používat jestli chemii nebo se vrhneš na nějakou alternativu ala český člověk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
25.6.12 10:02

U nás všichni známý, co ho měli, tak ho hned zničili :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
25.6.12 10:08

Máme třetí sezonu a naprostá spokojenost.

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
25.6.12 10:09

Tchyně ho má-teda už ne. Protože jim ten nafukovací okraj propíchla nějaká kočka. Lepila to asi 3roky ale teď už se na to vyprdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.6.12 10:17

Rozhodne bych volila ten největší v rozměru 4,57×1,22 a piskovou filtraci. Všechno bylo v setu, dokupovali jsme jen solarni přikryvaci plachtu, protoze ta klasicka, co byla v setu nam nevyhovovala.. Za mne schudky ano - kdyz nechci, aby holky lezly do bazénu, tak jim je jednoduše vyndam, navíc v tomhle udělá i pět temp dospelak. Ono by téhle velikosti by to bez schůzku ani neslo..,

Nam slouží uz čtvrtý rok a stejne plánujeme bazén do země, tak uvítám tipy na firmy…

http://www.marimex.cz/…ou-filtraci/

• Citovat
  • Upravit
9226
25.6.12 10:45

Ahoj,
my ho meli loni, ale nemame rovny pozemek, tak to nebylo k tomu, voda v jedny pulce byla az po okraj a v druhy byla do poloviny, takze ho mame momentalne na pude a vali se ladem. Kdyby si mela zajem prodam ;) byla k tomu kryci plachta a kartusova filtrace a bohate to stacilo. Pro deti idealni, dospely si do toho tak akorat sednou. Voda se ohrala pomerne rychle :) je pravda, ze pod bazen bych doporucila dat pisek, jak se bazen uklidil, trava smrdela jak hnuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
25.6.12 10:46

Hanka1, mrkni jeste na www.albixon.cz ty maji taky obrovskou nabidku bazenu i zastreseni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.12 14:22

Filtrace

AHoj, píši moje poznatky o Bazénu: Pro zapuštěné bazény je jednoznačně lepší pískové filtrační zařízení. Kartušové filtrační zařízení je vhodné pro nadzemní bazény do objemu.
Tak hodně legrace s dětičkama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
3.8.12 21:01

Ahoj, mohu se zeptat, kdo máte zapuštěný bazén ( laminátový s vnitřními schody ) na cca kolik vás vyšla stavební příprava pro zapuštění, resp. vložení komplet do země? Máme možnost koupit bazén výhodně, ale bylo mi řečeno, že zapuštění by nás stálo 3 x víc než samotný bazén :roll: ( cca přes 70 tisíc!) To bychom nemohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
3.8.12 21:14

Nas vykop, deska, betony okolo a zpětna udržba terenu atd. stala 100 tis. a to jsme si nevyskakovali.bagr a deska jen 50 tis.,dělal to znamy a dal nam cenu. vyšlo nas to dráž než samotny bazen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
4.8.12 08:30
@mucinka2 píše:
Nas vykop, deska, betony okolo a zpětna udržba terenu atd. stala 100 tis. a to jsme si nevyskakovali.bagr a deska jen 50 tis.,dělal to znamy a dal nam cenu. vyšlo nas to dráž než samotny bazen

No těbůh, takže je to pravda. A jak byl ten bazén velký? Tento je 6×3, hl 150.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
4.8.12 14:30

Mame 7,5*4 hl 120 naš je o něco větší
tak to si myslim, že kolem těch 70tis. celkově :think: by vam to dělalo, žadny laco to neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
7.8.12 07:45

Ahoj, mohu poprosit o názor, kam by jste v našem případě umístili zapuštěný bazén 6×3m? Zítra nám přijede bagr, a my se nemůžeme rozhodnout, protože to není věc, která by šla pak přemístit. Na obrázku jsou dvě varianty - ta č.1 má výhodu, že je to již u zámkové dlažby a sezení, takže snadný přístup rovnou z dlažby a ne po trávě, je na něj dobře vidět z obýváku ( v budoucnu malé děti )a nerozbije se velká travnatá plocha. Ale na druhou stranu nám to přijde hrozně " na ráně ". ( podzim, zima nevyužité ) a bez soukromí, sezení je dost využívané, tak tam skoro vždy někdo sedí. Ta varianta č 2 je víc schovaná, ale rozpůlí to jakoby zahradu, rozbije to tu plochu a ta část za ním nebude využitá. Co vám přijde lepší? Bazén by měl mít v budoucnu zastřešení ale zatím nízký plůtek kvůli psům. Ty modré linky jsou okna a u toho sezení je vstup velkými franc. okny, jinak vstup do domu je z druhé strany. Poradíte? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí