Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ![]()
Uvažujeme o koupi bazénu na zahradu pro děti, ale protože se nám nechce investovat do něčeho stálého, uvažujeme o nadzemním bazénku, který po sezóně uklidíme a koncem jara zase vytáhneme.
Docela mě zaujal bazén tohoto typu:
http://www.bv-dum-zahrada.cz/…3221_mid.jpg
Co myslíte, uvítám každou zkušenost ![]()
Už jsem na webu zjistila, že potřebuji podložku a krycí plachtu, schůdky a nějaké další menší příslušenství.
Také jsem objevila, že se bazén prodává se dvěma typy filtrací - kartušovou a pískovou - písková je o cca 4000 Kč dražší (s náplní) - je i o tolik lepší?
Díky za vaše zkušenosti ![]()
L.
Tento bazen jsme měli a docela spokojenost. každopadně jsem udělala asi cca 10 cm pískové dno, protože mě pak vadilo, jak smrděla trava. plachta pod bazena na bazen. my měli set a vše tam bylo i schudky atd. pískova filtrace je určitě lepší.
no jinak my teda už mame bazen do země, právě to uklizeni a sušení bylo otravny. my ten bazen měli velky a ja se pěkně nadřela. tet si uživam
,ale stačil nam, to joooo
Rozhodně pískovou filtraci - ta kartušová je na nic. Schůdky podle mého nepotřebuješ. Když byly děti malé, tak jsme alespoň měli kontrolu, kdo jde kdy do vody - děti jsme tam přendávali a zhruba od 5ti let tam jsou schopné vlézt samy. Dospělý to překročí (měli jsme ten vyšší bazén), dál musíš mít tester na to, jestli máš v pořádku PH a chlor - tedy pokud chceš používat chlor, malou síťku na nečistoty… a podle toho, co budeš používat jestli chemii nebo se vrhneš na nějakou alternativu ala český člověk
Tchyně ho má-teda už ne. Protože jim ten nafukovací okraj propíchla nějaká kočka. Lepila to asi 3roky ale teď už se na to vyprdla.
Rozhodne bych volila ten největší v rozměru 4,57×1,22 a piskovou filtraci. Všechno bylo v setu, dokupovali jsme jen solarni přikryvaci plachtu, protoze ta klasicka, co byla v setu nam nevyhovovala.. Za mne schudky ano - kdyz nechci, aby holky lezly do bazénu, tak jim je jednoduše vyndam, navíc v tomhle udělá i pět temp dospelak. Ono by téhle velikosti by to bez schůzku ani neslo..,
Nam slouží uz čtvrtý rok a stejne plánujeme bazén do země, tak uvítám tipy na firmy…
Ahoj,
my ho meli loni, ale nemame rovny pozemek, tak to nebylo k tomu, voda v jedny pulce byla az po okraj a v druhy byla do poloviny, takze ho mame momentalne na pude a vali se ladem. Kdyby si mela zajem prodam
byla k tomu kryci plachta a kartusova filtrace a bohate to stacilo. Pro deti idealni, dospely si do toho tak akorat sednou. Voda se ohrala pomerne rychle
je pravda, ze pod bazen bych doporucila dat pisek, jak se bazen uklidil, trava smrdela jak hnuj.
Hanka1, mrkni jeste na www.albixon.cz ty maji taky obrovskou nabidku bazenu i zastreseni ![]()
AHoj, píši moje poznatky o Bazénu: Pro zapuštěné bazény je jednoznačně lepší pískové filtrační zařízení. Kartušové filtrační zařízení je vhodné pro nadzemní bazény do objemu.
Tak hodně legrace s dětičkama ![]()
Ahoj, mohu se zeptat, kdo máte zapuštěný bazén ( laminátový s vnitřními schody ) na cca kolik vás vyšla stavební příprava pro zapuštění, resp. vložení komplet do země? Máme možnost koupit bazén výhodně, ale bylo mi řečeno, že zapuštění by nás stálo 3 x víc než samotný bazén
( cca přes 70 tisíc!) To bychom nemohli.
Nas vykop, deska, betony okolo a zpětna udržba terenu atd. stala 100 tis. a to jsme si nevyskakovali.bagr a deska jen 50 tis.,dělal to znamy a dal nam cenu. vyšlo nas to dráž než samotny bazen
@mucinka2 píše:
Nas vykop, deska, betony okolo a zpětna udržba terenu atd. stala 100 tis. a to jsme si nevyskakovali.bagr a deska jen 50 tis.,dělal to znamy a dal nam cenu. vyšlo nas to dráž než samotny bazen
No těbůh, takže je to pravda. A jak byl ten bazén velký? Tento je 6×3, hl 150.
Mame 7,5*4 hl 120 naš je o něco větší
tak to si myslim, že kolem těch 70tis. celkově
by vam to dělalo, žadny laco to neni
Ahoj, mohu poprosit o názor, kam by jste v našem případě umístili zapuštěný bazén 6×3m? Zítra nám přijede bagr, a my se nemůžeme rozhodnout, protože to není věc, která by šla pak přemístit. Na obrázku jsou dvě varianty - ta č.1 má výhodu, že je to již u zámkové dlažby a sezení, takže snadný přístup rovnou z dlažby a ne po trávě, je na něj dobře vidět z obýváku ( v budoucnu malé děti )a nerozbije se velká travnatá plocha. Ale na druhou stranu nám to přijde hrozně " na ráně ". ( podzim, zima nevyužité ) a bez soukromí, sezení je dost využívané, tak tam skoro vždy někdo sedí. Ta varianta č 2 je víc schovaná, ale rozpůlí to jakoby zahradu, rozbije to tu plochu a ta část za ním nebude využitá. Co vám přijde lepší? Bazén by měl mít v budoucnu zastřešení ale zatím nízký plůtek kvůli psům. Ty modré linky jsou okna a u toho sezení je vstup velkými franc. okny, jinak vstup do domu je z druhé strany. Poradíte? Díky.