Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
nechci zakládat novou diskuzi, spíš se chci zeptat co s nima? Máme na zahradě strom, teď mi babička dovezly další 3 kila ale co s tím? Marmeládu moc rádi nemáme, máme doma 8 měsíční holčičku a ta je jí jenom tak, takže přesnídávku taky ne, jediné co mě napadá je zavařit, ale zase je tam cukr a to moc nechcu aby zatím jedla.. Nemáte někdo nápad, jsou v takovém stavu, že vydrží tak 2 dny max.
Děkuji moc ![]()
@soleile
do sudu a na slivovicu ![]()
Nevím, skoro vše jsi už vyjmenovala, napadá mě ještě upéct buchtu, nebo s nimi naplnit koláče… Nebo udělat ovocné knedlíky - ty se dají i zamrazit a když bude chuť, tak si je dáte ![]()
@Lejaa tak to já bráním právě zuby nehty, manžel by to hned uklidil
Ale máme teď třešňovou, bude hrušková, tak jsem si ty meruňky chtěla nechat (hlavně jich není zase tolik), ale teď nějak nevím co s tím:D
Tak pro vás knedlíky, můžeš taky odšťavnit, udělat dřeň teď v létě je to dobrý osvěžení
snad někdo poradí mě moc krom kalsikých knedlíků, buchty, nebo zavaření nenapadá…domácí přesnídávku pro malou ![]()
@soleile já bych udělala knedlíky, a šup s nima do mrazáku, v zimě, nebo až nebudeš mít čas přijdou vhod ![]()
@soleile
to je přesně jak u nás ![]()
Já bych udělala ty knedlíky..:-)
@soleile zrovna jsem dodělala merunkové chutney ke grilovanému masičku, pak marmeládu se zázvorem, a ještě se vrhnu na knedliky mela jsem toho 15 kg
![]()
Hned bych je brala. ![]()
Co to někde nabídnout k odprodání, pokud to všechno neupotřebíte?
Když je zavaříš, tak se ti budou v zimě hodit. Na koláč nebo jen jako kompot k jídlu. Však za půl roku mládě vyroste a trocha cukru ho nezabije. A taková šťáva z kompotu se dá naředit a pít. ![]()
Udělala bych meruňkové knedlíky, zmrzlinu, koláč, něco nechala na jídlo a zbytek zavařila.
Já bych je vypeckovala a zamrazila… Pokud máte dost místa v mrazáku ![]()
Já je mám vypracované a zmrazené, pak z nich budu dělat koláč až do zimy ![]()
Zkusila bych to zavařit i bez cukru. S třešněma jsem to zkoušela a ok.
Holky, nevíte kam vyrazit na meruňky? Seženu ještě někde za rozumný peníz?