Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
děláme na zahradě pergolu a chceme tam i krb. Zedník chce nějaký nákres, jak má vypadat a já vůbec netuším, na co koukat a co je důležité. Třeba - má mít popelník??? Nemohli byste mi prosím poradit a napsat vaše zkušenosti? Rošt bude 40×60cm a nebude rohový. To je tak všechno, co vím, dál jsem bezradná.
Díky moc,
Halka
My máme rohový. Jen ti teď nemuzu hodit foto. Nejdříve zítra odpoledne.
Ahoj, já nejsem odborník, ale vím, že postavit dobře funkční krb není žádná sranda.Je lepší si najít přesné plánky s rozměry a nestavět ho od oka, my ho stavěli doma vevnitř a špatně nám táhnul, tak jsme pak museli dělat úpravy, aby dobře fungoval.
No a na zahradě máme tenhle http://www.norman-cz.cz/…i-krb-laguna, ten si jenom sestavíš.
Popelníky mají oba, řekla bych, že kvůli tahu je potřeba. ![]()
My teda máme v rohu, ale to je celkem jedno…
Rozměry jsou o dost větší, než ten váš, tak to ani nejdu měřit.
Jen by bylo ideální, kdyby někdo měl krb podobných rozměrů jako ten váš a vy ho mohli okopírovat, my třeba máme na ten rozměr moc úzký komín a trochu to kouří i dovnitř (až se zahřeje a je dobré dřevo, tak skoro vůbec.
Vespod té horní díry jsou naskládané železné trubky s mezírkama mezi sebou - na tom se dělá oheň, popel propadává dospod - tam je i trubka kouřovodu z ohniště vedlejšího, když se udí (celé se to zavře deklama a topí se vedle a tady je navěšené maso na uzení).
To je fotka ještě nedokončeného úplně, jsou tam navíc přidělané patky pro položení grilovacího roštu pro maso - do různých výšek nad oheň, nebo se vyndá úplně když se dělají buřty na vidličkách, nebo se jen tak topí…
Na obě ty díry jsou udělané dřevěné dekly a dají se zavřít. (leze tam s oblibou kočka a tak…)