Stále mokré kalhotky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
28.8.08 22:10

Stále mokré kalhotky

Ahoj holky!
Potřebovala bych poradit. Máme skoro tříletou dcerku (za 2m) a stále několikrát denně řešíme počůrání. Teda spíše si pokaždé „učůrne" :oops: a pak teprve zahlásí „já chci čůrat", je to na převlečení kalhotek někdy i kalhot.
Nemůžeme jí nijak naučit, aby si říkala včas. Máte nějaké finty, jak toho docílit? Chápu,že někdy si „zahraje"tak, že na nějaké čůrání zapomene, ale bohužel učůrávání se stalo už pravidlem.
Zkoušeli jsme všechno možné: chválit, chválit, když se povede, dát za odměnu bonbónek nebo naopak úplně zrušit bonbónky, nechat jí v počůraném oblečení - to si sama sundá, říkat jí ať se vyčůrá nebo to nechávat jenom na ní, chodit na veliký záchod jako velká holka, … ale bohužel nic nezabralo.
Myslím, že žádné trauma z toho nemá, nezkoušeli jsme to na ní všechno hned, ale postupně, jen si prostě zvykla, že si učůrne, pak se teprve dovyčůrá do nočníku, převléknou se kalhotky… :roll:
Má teď nově 3.měsíčního bratříčka, ale to s tím myslím zas až tak nesouvisí, „učůrávala" už před jeho narozením. Teda občas se počůrá úplně a to je poznat, že to udělala naschvál, aby získala naší pozornost :twisted: , ale to se stává naštěstí jenom vyjímečně.
Přes noc to bývá v pohodě, počůrá se tak jednou za 2-3 týdny, jinak vydrží být „suchá". Tak kdyby jste měly nějakou radu, budu ráda. Jo trvá to tak půl roku…
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
28.8.08 23:13

A zkusit odesílat na záchod v pravidelných intervalech?

L.

PS: Přesunuji do nočníkových hrátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
29.8.08 13:58

My měli to samé. Holka už měla přes 3 roky a taky jsme řešili mokré kalhotky-odpustila trochu moči a pak se už dočurala na WC. Bohužel u nás pomohl jen čas. I když jsem se jí ptala, zda chce na WC, tvrdila že ne a za 10 minut už byla část v kalhotkách.
Možná má někdo lepší radu, ale nám pomohl čas. Ve 3,5r už to bylo OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
31.8.08 14:49

Ahoj,
mám uplně stejnou zkušenost s oběma holkama. Časem to prostě přejde, nepomáhá nic. Taky jsme měly různá období, někdy tři měsíce mokré a pak najednou nic. Prostě to chce čas.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
3.9.08 21:21

Ahoj, to jste mě docela uklidnily. Už jsem si začínala myslet, že je něco v nepořádku. Asi to chce opravdu jenom čas. Teď momentálně pár dnů praktikujeme „když se sama vyčůráš a budeš mít suché kalhotky, tak dostaneš bonbónek (Lipo)" :twisted: a zatím to docela funguje. tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
22.9.08 20:44

tak se přidávám do klubu máme sice kluka, ale je to to samé - ale nejhorší je, že asi 4 měsíce, co se naučil chodit sám na nočník byl úplně v pohodě a najednou začal mít ve slipech mokré kolečko. už to trvá skoro 3 měsíce a vyzkoušeli jsme taky všechno možné. za měsíc má 3 a nastupuje do školky tak doufám, že ho to přejde. Docela jste mně uklidnily, protože už jsem to chtěla řešit s doktorkou …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
2.11.08 18:18

Ahoj holky,

tak tohle téma je u nás aktuální už snad přes půl roku. Poté, co se chlapeček naučil v 1,5 roce na nočník (podotýkám, že sám už nechtěl plínu, prostě řekl, že ji nechce, že to vydrží na nočník), byl pár měsíců veliký šikula a po druhých narozeninách najednou nejmíň desekrát denně převlékáme nejen slipy, ale občas i tepláky. Když někam jdeme, beru s sebou skoro celý šatník (a to opravdu bez legrace) :roll: Prostě sem zapadáme úplně stejně jako děti v ostatních přispěvcích. Teď už jsme to ale s manželem nevydrželi a navštívili pediatra, takže mu odebíráme moč, děláme stěry apod., aby byl aspoň vyšetřený, jestli to není nějakým zánětem. My už jsme z toho opravdu zoufalí, protože malý je velice šikovný, krásně povídá, je hodně na svůj věk vyzrálý, a tak i sám je z toho smutný, když se při/počůrá. To nás samozřejmě o to více děsí, ale tady jsme našli aspoň malé povzbuzení v tom, že nejsme sami, a že se to snad časem vyřeší. V to opravdu doufáme, jinak změním povolání na „pradlenku slipů“. :twisted:

Tak držím pěstí nám všem, aby naše ratolesti objevily ten úžasný komfort suchých slipů/kalhotek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze