Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mile damy pokusim se jeste o posledni moznost najit pricinu toho co me trapi. Abych to shrnula cca pred 1,5 rokem jsem zacala se zdravou stravou ne zadne diety jen pravidelne jidlo piti pohyb atd. par kilo jsem zhubla postavu pekne vytvarovala i nabrisku se po ranu rysujou svaliky ale behem dne se zacinam nafukovat a odpoledne ci na vecer jsem fakt jak v 5-6 mesici. bricho je na omak tvrdsi citim tlak dost poboliva jakoby zaludek neumim to popsat. zacala jsem cca 3 tydny pit ruzne bylinkove caje, vyradila mleko kdyby nahodou nesnasenlivost na mleko, koupila jsem si ty kapsle na zaludek a proste niiiiic
nemate nekdo tip cim by to mohlo byt popropade podobnou zkusenost? Jeste jsem chtela dodat ze uz rok beru hormonalni antikoncepci injekcne.
Tak jestli máš injekčně Depo - proveru, tak to je dost slušný hormonální dryák. Řada žen po ní přibírá…Jinak nevím, jak to máš se stravou, některá zelenina dost slušně nafukuje, někdo zas špatně toleruje sladké, jiný bílkoviny…To se různí…
@kakamilka ahoj jako bych to psala ja. nicmene me po case zacal k tomu nafukovani bolet i zaludek. takze me to po case dohnalo k lekari. musela jsem na hadici a vysledek chronicky zanet zaludku. takze prisna dieta u ktere jsem i hodne tenkrat zhodila. nafukovani bylo stale, tak jsem zase otravovala doktora.uz me vsichni strasili ze mam neco ze strevama. doktor me ujistoval ze kdybych mela ze strevama neco tak jsou dalsi priznaky jako jsou prujmy nebo zacpy.ja jsem teda mela stolici jednou tak za 4 dny.tak doktor mi rikal jeste dalsi variantu ze streva jsou premnozena kvasinkami.tak jsem musela vysadit uplne mouku, cukr atd. koupila jsem si probiotika. brala jsem dlouhodobe hlivu ustricnou a svete div se zabralo to. brala jsem ji ale snad pul roku.pak jsem otehotnela a po porodu klid i s nafukovanim i se zaludkem. jasny ze mam vecer taky veliky bricho ale hodne zalezi na strave.me tedy ale hodne i bolel pri tom nafouknuti podbrisek a pravy bok.tak to byly jasne streva.
@kakamilka Mě ještě napadá, jestli nemáš problém se syrovou stravou, co zeleninu třeba trošku povařit nebo aspoň blanšírovat (spařit vodou)? Nebo zjistit další intolerance, může ti vadit i něco jiného ![]()
Ale jak to mam vse testovat?
To jsou bilkoviny zelenina mleko chjo
Je tedy pravda ze salaty ze vsech moznych zelenin mam denne a jsem schopna sezrat celou velou misu
![]()
@kakamilka píše:
Ale jak to mam vse testovat?To jsou bilkoviny zelenina mleko chjo
existuje eliminační dieta. Nějakou dobu jsi tuším na rýži a ještě pár věcech a následně přidáváš další a další věci a čekáš, která věc ti neudělá dobře. ![]()
@kakamilka A zrovna tohle může být zátěž. Ono dost záleží na tom, s čím to jíš?
@kakamilka píše:
No samotny:-D
Zkus k tomu sníst trošku pečiva, případně kus sýra, aby to pro žaludek nebyla taková zátěž.
Co zkusit něco na zažívání? Na to se ty doplňky a přípravky prodávají? ![]()