Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Já tedy ani nijak cíleně šetřit nezačala. Jasně člověk neutratí ani korunu za výlety, jídlo v restauraci atd. Ale třeba boty a oblečení, co jsme potřebovali, jsem přes eshopy nakoupila úplně normálně (ale to já běžně většinou nakupuji online, už mám osvědčené značky a typy i např. těch bot pro děti) a kupuji jen, to co je potřeba, ne blbiny, protože „se mi to líbí“. Roušky jsme šili z domácích zásob látek, možná utratíme víc za jídlo, ale třeba jsem zase teď neposlala platbu za školkové obědy, když už tam děti měsíc nebyly. Jo a super je ta levná nafta, na tom ušetřím dost při každodenním ježdění do práce ![]()
Příspěvek upraven 20.04.20 v 14:43
Nějak výrazně víc nešetřím. To, co jsem dřív utratila za výlety, tak jsem teď nacpala do knížek. A pak pomáhám místním, kteří mají ztížené podnikání. Takže si objednávám víc dovážku jídla, nakoupila jsem on-line kytky (žiju v zemi, kde jsou květinářství zavřená).
@Bábrdl S překvapením jsem zjistil, že jsem za měsíc utratil o 10tis méně. Tipoval bych, že je to kombinace méně jezdím, neutrácím za kulturu, a největší položkou asi ušetřené peníze za restaurace a kavárny.
Ale to cestování, restaurace a kavárny mi moc chybí.
@unuděná píše:
Nešetřím víc, než obvykle, ale ono to tak trochu šetří samo, když není kam chodit utrácetU nás třeba velká úspora - jídlo po restauracích na výletech, případně pak různé vstupy. Taky hadry si nikdo nekupujeme. Nad rámec potravin jsem po netu objednala akorát dětem nějaké věci na „výtvarku“ a podložky na lego
To jsem tím myslela. Ne že šetříš cíleně. ![]()
@Keyllah píše:
prvních pár týdnů, jsme ušetřili. Teď už je to mazec, protože doma každý den luxuju a vytírám, mám vybraný nový vysavač. Nový presovač. Na zahradu nové kytičky, k bazénu houpačku atd. Prostě moc volného času a vidím, co bych vylepšila…Do toho bych chtěla kolo, koloběžku, možná kolečkové brusle pro rodinu a už to jede…
Do toho eshopy s knížkama a kosmetikouTakže už jsem nakoupili věci za 10tis na za hradu (část oplocení, kytky, motyčku atd.) a já ujela v jednom eshopu s přírodní kosmetikou
Jo, to samé tady. Člověk se otřepe a už prachy lítaj ![]()
Taky jsem utrácela jen za jídlo. Rozhodla jsem se dětem rekonstruovat pokoj. Tak dost peněz zahučí právě tam.
Konečně jsme všichni doma (na HO), takže balíčky můžeme vyzvednout. Takže neušetřím, naopak, furt něco objednávám ![]()
a celkově si myslím, že spíš jídlo stojí více než za běžného provozu ![]()
Snažím se šetřit, nekupovat nic zbytečného, abych vykompenzovala útratu za zásoby potravin, dětské výživy, plen a dezinfekce, které jsme na začátku udělali. Čekala jsem, ze nás tu bude v diskuzi víc
Docela mám obavy, jak to bude dál, nezaměstnanost, inflace, sucho atd. Proto se snažím myslet na zadní vrátka…
@kaja00 píše:
Konečně jsme všichni doma (na HO), takže balíčky můžeme vyzvednout. Takže neušetřím, naopak, furt něco objednávám
a celkově si myslím, že spíš jídlo stojí více než za běžného provozu
No, to je mor. Většinu času na HO, v práci jen den dva v týdnu. Takže balíčky jen lítají.
Co ted neutratime v restauracich, benzinu a zabave co jinak delame, tak to jde do knizek, her, hadru, kosmetiky, veci na zahradu. Na nakupech nechavame tak o 1000 vic protoze navic varim obedy
Jo.
Nešetřím cíleně, ale prostě se neutrácí za cestování za kamarády, za hospody, kina, divadla… Jídlo teď nakupuju méně často, takže i za něj utratím o něco méně, když jsem chodila do obchodu třeba třikrát týdně, tak jsme snědli víc různých pochutin, oříšků a podobně. Když vařím a nekupujeme obědy, vyjde to o hodně levněji (nemáme ani já ani muž levné obědy v práci, takže nás za normálního provozu vyšly docela na dost). Sazeničky na zahradu jsem povyměňovala, nové oblečení a boty mi nechybí (děti zatím nemáme a mně noha neroste
). Na e-shopech jsem nekoupila nic ani nepamatuju. Takže ano, ušetříme stejně teď, jako na začátku karantény.
Jak jsme všichni doma, tak se pořád vymýšlí co ještě,, vylepšit" a to stojí taky paníze..
Dětska houpačku velkou, tandemuv sjezd, chlap potůček.. a pořád cosi na zahradě.
Usetrime myslim hodne. Za naftu, za zabavu - kina koncerty divadla, za vstupne a jidlo na vyletech, za ruzna kaficka, obcerstveni a blbosti kdyz jdem do mesta atd. koupila jsem jen nejake obleceni detem pres net, to bych koupila tak jako tak. Zvysily se vydaje na jidlo, ale vlastne nepatrne neb navic jsou jen obedy pro starsi dite a zas se neplati jidelna. Takze jo, my usetrime dost, ale ne ze by mne to tesilo.