Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zajímalo by mne, zda stále šetříte v časech koronaviru. ![]()
Na začátku karantény člověk neutrácel skoro nic, kromě nákupů jídla. Žádné kravinky, výlety atd.
Jenže teď už jsem se rozjela na eshopech, konečně jsem se rozhoupala nechat si seřídit kolo atd.
A zas peníze lítají.
A to nemluvím o tom, že už mi bylo trapné brát si roušky zdarma, takže jsem si nějaké nakoupila. ![]()
@Bábrdl no konečně. Já jedu na eshopech již nekolik let, kamenné obchody nepotřebuji, takže u nás žádné úspory nebyly. Jen tedy nádrž na benzín je bezedna, to neznám.
Jo, snažím se. Ale zdá se mi, že celou výplatu prožereme.
Nic jiného než jídlo nekupuju.
@Bábrdl píše:
Zajímalo by mne, zda stále šetříte v časech koronaviru.
Na začátku karantény člověk neutrácel skoro nic, kromě nákupů jídla. Žádné kravinky, výlety atd.
Jenže teď už jsem se rozjela na eshopech, konečně jsem se rozhoupala nechat si seřídit kolo atd.A zas peníze lítají.
Nešetřím víc, než obvykle, ale ono to tak trochu šetří samo, když není kam chodit utrácet
U nás třeba velká úspora - jídlo po restauracích na výletech, případně pak různé vstupy. Taky hadry si nikdo nekupujeme. Nad rámec potravin jsem po netu objednala akorát dětem nějaké věci na „výtvarku“ a podložky na lego ![]()
@Bábrdl my hodně jezdíme normálně po výletech, fesťácích, koncertech - takže ano, šetřím, protože jedem na kole na dětské hřiště nebo k rodičům na trampolínu, což je obojí zadarmo
Tak na něčem šetříme, na něčem ne. Víc utracime za jídlo ( ale trvanlivé věci jsme kupovali už v únoru, takže nemusíme teď dělat velké a časově náročné nákupy, což je fajn), víc vařím, protože děti nejí ve škole. Ušetřím za svačiny, děcka později vstávají a snídají, takže svačinu nepotřebují. Ušetří se za blbosti, které si člověk nakoupil když už do obchoďáku šel, za občasné schůzky s kámoškou, a taky za různé pečivo, kafe, zmrzku když chodil s kočárkem po venku. A taky padly výdaje na zábavu ( bowling, kino..) Oblečení přes net koupit moc nedokážu. Musela jsem nejmladšímu botičky, seděla jsem u toho týden a budu se modlit, ať mu jsou.
Dost jsme utratili za ochranné pomůcky a dezinfekci.
My jsme zatím ok, jsem na RD, takže učení zvládáme, a manžel zatím normálně pracuje.
Ušetřila jsem na benzínu…a tím to končí. Sníme toho o třetinu víc, když je doma celá rodina a pro děti nakupuju pořád nějaký blbosti na tvoření, abych je zabavila.
No taky už jen nenakupuju jenom jídlo a dezinfekci ☺️️, o víkendu jsem u pojizdneho stánku na zmrzlinu koupila dětem zmrzliny, pomalu koukám po oblečení a botech pro děti, protože v něčem v létě chodit musí… A dovolila jsem si 3× objednat oběd domů, protože už mě fakt nebaví každý den vařit ![]()
Já ale Teda ušetřím dost na benzínu a pochutinkach pro děti, kaficku v parku, když někam jdeme, protože ty věci beru s sebou z domova nebo to oželim…
Šetřím trochu na naftě, jinak nevidím rozdíl. Jo, vlastně vidím, utrácím za roušky a ústenky, nic takového jsem dřív nepotřeboval ![]()
Sice nejdu tak často, ale utratím víc. Benzín je levnější a autobusy jezdily zdarma. To už skončilo. Z e-shopu jsem objednala látky na roušky, protože mě deptaly ty fronty u galanterie.
@Bábrdl píše:
Zajímalo by mne, zda stále šetříte v časech koronaviru.
Jenže teď už jsem se rozjela na eshopech, konečně jsem se rozhoupala nechat si seřídit kolo atd.A zas peníze lítají.
prvních pár týdnů, jsme ušetřili. Teď už je to mazec, protože doma každý den luxuju a vytírám, mám vybraný nový vysavač. Nový presovač. Na zahradu nové kytičky, k bazénu houpačku atd. Prostě moc volného času a vidím, co bych vylepšila…Do toho bych chtěla kolo, koloběžku, možná kolečkové brusle pro rodinu a už to jede…
Do toho eshopy s knížkama a kosmetikou
Takže už jsem nakoupili věci za 10tis na za hradu (část oplocení, kytky, motyčku atd.) a já ujela v jednom eshopu s přírodní kosmetikou ![]()