Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Bábrdl Furt setrime.
Vylety porad nejsou (benzin, vstupy a to okolo), stanek se zmrzlinou taky zatim neotevrel, zadne placeni skolky, obedu, na stravenkove karte se mi hromadi prachy, do prace nic neprojezdim.
Za potraviny dame pri kazdodennim vareni samozrejme vic, taky jsem dokoupila dve deskovky, ale treba ten neprojety benzin tohle hrave zaplacne.
A hodne se usetrilo nekonanim narozeninove oslavy ditete. ![]()
@Bábrdl píše:
Zajímalo by mne, zda stále šetříte v časech koronaviru.
Na začátku karantény člověk neutrácel skoro nic, kromě nákupů jídla. Žádné kravinky, výlety atd.
Jenže teď už jsem se rozjela na eshopech, konečně jsem se rozhoupala nechat si seřídit kolo atd.A zas peníze lítají.
Utrácím mnohem méně, zato hledám několik knih od Lenky Lanczové, které nejdou již moc k sehnat, tudíž nabízím za jednu knihu až 250 Kč.
@Klopotkova píše:
Utrácím mnohem méně, zato hledám několik knih od Lenky Lanczové, které nejdou již moc k sehnat, tudíž nabízím za jednu knihu až 250 Kč.
databázi knih jsi zkoušela?
@Bábrdl
Nesetrime, ale nejsme zvykli, ze se utraci za blbosti. Oba jsme materialisti a stradatele
. Krome jidla a udrzby dvou aut, poplatku za barak a material na zahradu nemame, kde a proc utracet. Jo museli jsme koupit novou troubu.
Vypadl nam prijem ze zahranici, coz je znat. Ze je stahli, at pracuji tady. Nastesti ma chlap i tady velmi uchazejici plat. Ja taky. Takze spolecne dame porad velmi slusny prijem. Ale ten lepsi
bonus do strozochu neni
. Misto planovane dovolene bude v lete Zahradosmaltos. Nevadi. Alespon si udelame dalsi prace. Jestli nam daji povoleni na zahradni domek, tak si budeme hrat v lete stavenim, kdyz budeme cekat na povoleni dyl, tak se bude predelavat plot. Ted nekolikaty den ve volnu ma hracku ryc a rotavator. Kus zahrady se mu zdal krivy, tak krtkuje, prevazime hlinu (chystame na odvoz). Ze se to srovna a zasadi nova trava.
Neutracim, nemam chut ani duvod. Nafta minimum, jidla kupujeme min. Z eshopu jsem objednala jen jednou skolni potreby pro kluky. Nikam nejezdime, dovolena nula, takze zadne s tim souvisejici vydaje. Planovala jsem predelat kuchyn, to je taky pase. Potrebuju teda rolety na stresni okna, ale ty byly v planu bez ohledu na koronu. Knizek mam kvanta ve fronte na precteni, nove nepotrebuju. Atd.
@Bábrdl píše:
Na začátku karantény člověk neutrácel skoro nic, kromě nákupů jídla. Žádné kravinky, výlety atd.
Jenže teď už jsem se rozjela na eshopech, konečně jsem se rozhoupala nechat si seřídit kolo atd.A zas peníze lítají.
My nejvíc ušetříme na benzínu asi
hrubým odhadem bych tipla že minimálně ty 2 nádrže se ušetří, spíš možná 3. Ale veškeré nakupování jsme stejně zvyklí jet převážně online
na druhou stranu u oblíbených obchodů pozoruju častější slevové akce.
@Klopotkova píše:
Ani v elektronické podobě nejsou?
@Bábrdl Nešetřime, ale ani na začátku karantény jsme nešetřili. Naopak teď máme docela vysoké výdaje. Nakoupili jsme teď spoustu hraček, nějaké věci do kuchyně, nějaký ten nábytek do dětského a obývacího pokoje… Asi mám nákupní horečku. A potravin sice kupujeme méně, ale vyjde nás to stejně, protože jídlo nějak podražilo.
Já šetřím pořád a jaksi už nechtěně. Ušetříme za jídlo, fitness, kultura, oslavy, výlety, vstupné, sauna, bazén, školní akce, oblečení a boty, kadeřnice, pedikérka atd.atd.. Staršímu dítku jsem ani nekupovala boty na jaro, koupím rovnou letní a to samý jarní kabáty a bundy. Jaro už prostě ani není. Já už ani nemám chuť nakupovat. Až jsem byla zaskočená kolik to dělá za měsíc aniž bych se zvlášť snažila. No ale po karanténě to roztočím původně jsem myslela, že pojedeme na welness nebo na hory, ale roztočím to u zubaře. Krom plánovaných ale odložených dodělávek mě praskly dva zuby.
Jo a ještě jsem ušetřila tak, že jsem rozprodala vytříděné věci. Byl čas se s tím crcat. A to hodilo taky dost.
@Bábrdl píše:
To protože se nudíš a utrácet prachy za voloviny je to první co tě napadlo no.
Ja ted usetrim dost diky tomu ze nikam nechodime.
Z meho platu 25k ušetřím asi 15k mesicne… coz je super
driv to bylo kolem 8k max
Anonym kvuli financim
@Lexter píše:
To protože se nudíš a utrácet prachy za voloviny je to první co tě napadlo no.
To nebude úplně ono ![]()
Já normálně pracuju, ale víc z domova, takže je i víc času zařídit ty resty, typu seřízení kolo, objednání policek atd. ![]()