Nejsou žádné tablety na potlačení žravosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
601
15.6.25 11:25

Tak ono nejlepší by bylo začít tak, že se zjistí příčina.. může to být z nudy, osamělosti, lenosti nebo stresu. Pokud žijete sama asi bych se tomu nějak nedivila. Kdyz jsem žila sama tak mě nějaký vaření vůbec nezajímalo a radši jsem si dala rohlík se šunkou a taky dost jedla blbosti okolo, protože jsem právě neměla to vařeny :lol: pak ale přišel vztah, sestěhováni a vařím, protože mám pro koho konečně. Taky jim jak prase ale ja mela vždycky váhu 50-52kg nikdy ne vic a nikdy ne méně. Zjistila bych teda tu příčinu a podle toho bych se zařídila. :palec: tak jeste aktualizuji po přečtení komentářů. Co takhle vyřešit ten špatný vztah? Příčina bude tam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.25 12:14

Protože stále nemám odhodlání to konečne ukončit, stále mu dávam šanci

• Citovat
  • Upravit
36034
15.6.25 12:38

Pokud nechceš jít do sr. aček jako je ozempic apod tak si musíš dát nejdřív do pořádku hlavu. Vystoupit z komfortní zóny a začít se sebou nebo dělat.
Pak ti mohou pomoc i třeba nějaké tablety na chutě, ale to je jen úplny doplněk. Ta dřina bude jen na tobě a nikdo jiný ji z tebe neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
15.6.25 12:39

Z tabletek tak max chrom, stabilizuje krevní cukr, ale zázrak to není. Hele já jídlo miluji, takže musím cvičit, hýbat se všeobecně, jinak bych byla jak koule… štíhlá nikdy nebudu, ale aspoň si tvořím kalorický deficit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
15.6.25 12:42
@Anonymní píše: Více

Ale ubližuješ pak sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.25 13:02

Je to v hlavě… Jsem hodně obézní a už asi 3 týdny jsem šla do sebe a alespoň trochu upravila jídelníček, porce a celkově přístup je stravě.
Všimla jsem si, že jakmile mám s dětmi psychicky náročný den (vzteklý předškolák a půlroční mimčo), tak jsem pak večer nedojezená a nebaví mě chystat si jídlo, takže volím rychle cukry, po kterých jsem ještě víc hladová.
Takže teď převažují dny, kdy je to dobrý a jím mnohem méně, lépe a nemám pocit hladu a jednou za několik dní přijde den, kdy mám chuť sežrat všechno. U mě to také souvisí i s PMS.
Taky pořád říkám, jak nemám silnou vůli a nemám tak, jak bych chtěla. Ale z méně úspěšného dnu se nehroutím a pokračuju dál. Musíš se vyhecovat.

• Citovat
  • Upravit
24735
15.6.25 13:55

Musíš nejprve vyřešit to, co ti v životě vadí a tyhle stavy způsobuje. Jinak můžeš hubnout, jak chceš, zobat pilule, ale dlouhé trvání to nikdy mít nebude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
15.6.25 14:09

Tohle je vše důsledek toho, že nemáš vyřešenou hlavu, nemáš vyjasněný, co chceš od života a dál se plácáš v nefunkčním vztahu, který tě vysává. Dokud si vše nevyjasniš, budeš dál" žrát a kynout", nenávidět se, brečet do polštáře a na střídačku si slibovat zázraky a pak jít na meníčko do mekáče.

Neexistuje žádná magická pilulka na „žravost“. Víš proč? Protože většinou nezačíná v žaludku, ale v hlavě. Jsi plná stresu, nejistoty a zklamání. Tak to zaplácneš pečivem a slibem, že zítra začneš zdravě a skutek utek

A upřímně pokud tě vztah vysává, dělá ti zmatek v hlavě, cítíš se v něm sama, nespokojená, nepochopená, tak z něj vystup. Bude to bolet? Jasně. Ale co je horší, pár týdnů nepohody, anebo zbytek života v kruhu frustrace, jídla a pocitu, že tě nic netěší?

Místo toho, abys dál rok za rokem zabíjela sebe v tomhle chaosu, jsi se mohla konečně naučit plavat, voda je neskutečně terapeutická.
Nebo začít tančit ( latino, pole dance, zumba, cokoli tě vtáhne a rozhýbe tělo i emoce).
Nebo zkusit TRX nebo box, fyzický výdej = méně stresu = méně chutí.
Nebo… jit na kurz vaření, keramiky, digitálního designu, jazyků, focení…Či začít cestovat, klidně i po Česku

Takže ne… nechápu, že dál dáváš šanci vztahu, který tě dusí, místo abys dala šanci sobě. Ty jsi jediná osoba, která to může změnit. :nevim:

Tak si dej pár facek pravdy, zvedni se, přestaň čekat na zázrak a začni si konečně budovat život, ze kterého nebudeš chtít utéct k rohlíkům s pomazánkou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2530
15.6.25 14:57

Taky mám v posledním roce podobný problém..a 4 kg nahoře. Ale já vím čím to je. Stresující práce kde jsem na pokraji vyhoření. V kanceláři vlastně pořád jen jím, abych zahnala pocit"nenaplnění" :?. Ještě překlepu léto a začnu se ohlížet po něčem novém a doufám že se vše upraví. Ta hlava je mrcha no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
15.6.25 14:59

Nejsou žádné tablety na potlačení žravosti? Je akorát pevná vůle a motivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
15.6.25 15:01

Chlapovi zamávat, stres odejde s ním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
15.6.25 17:10

Alkohol jsou sacharidy, rohlíky/chlebíčky jsou sacharidy.

Vždycky, když jsem si srovnala jídelníček a pak jsem si ho rozbila, mohly za to sacharidy. Dala jsem si jednu nekvalitní čokoládu a už to jelo. Chtěla jsem další.

Jediné, co pomůže, je vědomě se najíst kvalitním jídlem. Potřebuješ bílkoviny a vlákninu a ne moc zpracované/dochucované jídlo. Musíš si zvyknout na jednoduché chuti. Pak tolik nebudeš chtít sacharidy, po kterých bys chtěla jen další sacharidy.

Taky s jídelníčkem pomáhá fyzická aktivita. Když budeš cvičit, tak přirozeně začneš mít jiné chutě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.25 17:41

To je úplně jedno, protože čím víc má člověk pohybu, tím větší má hlad. Navíc pokud je tvůj problém v hlavě a ty se budeš nutit do něčeho, co tě nebaví, budeš se cítit o to hůř a nejspíš o to víc to budeš zajídat. Vidím to na sobě, já to mám taky v hlavě a pohyb mi ke zhubnutí pomohl jednou a to ve chvíli, kdy jsem ani hubnout nechtěla (respektive nemyslela jsem na to, že bych mohla zhubnout). To jsem běhala a hrozně mě to bavilo, ale tedy zhubla jsem jenom v prvních asi třech měsících. Pak už ani ťuk, i když jsem se zlepšovala co do rychlosti i výdrži. Naopak, když jsem pak běhala přestala, všechna shozená kila byla zpátky a ještě něco navíc. Když jsem pak znova začala běhat jenom proto, abych se těch kil navíc zbavila, už to nefungovalo, běh mě nebavil, psychicky jsem trpěla od vyběhnutí do doběhnutí a na hmotnost to efekt nemělo žádný. Nemůžu se zbavit pocitu, že psychika v pohodě je pro hubnutí klíčový prvek. Jídlo, pohyb, to už pak vychází z té psychiky.

• Citovat
  • Upravit
408
15.6.25 17:46

Tahle zena se vyzrala az ke 136 kg. V tom jejim stavu ji pak po 5 minutach chuze bolelo telo. Chlapa nemela. Sla tedka do sebe a shodila 48 kg.

Načítám video...
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast