Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a poslední poznámka k mému „vyřizování si věcí“ přes emimino:
Můj partner je natolik rozumný člověk, že stojí za mnou i v této situaci. Moje příspěvky, který stalker zkopíroval a poslal, shledává jako normální vyjádření osobního názoru a postojů, což mu prý vždy na mě imponovalo ![]()
Howgh! ![]()
Ahoj, již začátkem roku jsem chtěla podat TO na stalking na ex - byla jsem v BKB, ale řekli že důkazů je málo - jen SMS (všechny mám), nyní to začalo znovu + obtěžuje i mé dvě známé - jedna mu napsala že pokud ji bude dále kontaktvat předá to policii - napsal at si to předá kam chce a napsal ještě román…Chci tam zajít zas, ale dost se obávám liknavého postoje policie - jaké máte zkušenosti? Jako důkazy mám SMS a od jisté doby si i nahrávám telefony.
Díky
@Anonymní píše:
Ahoj, již začátkem roku jsem chtěla podat TO na stalking na ex - byla jsem v BKB, ale řekli že důkazů je málo - jen SMS (všechny mám), nyní to začalo znovu + obtěžuje i mé dvě známé - jedna mu napsala že pokud ji bude dále kontaktvat předá to policii - napsal at si to předá kam chce a napsal ještě román…Chci tam zajít zas, ale dost se obávám liknavého postoje policie - jaké máte zkušenosti? Jako důkazy mám SMS a od jisté doby si i nahrávám telefony.
Díky
Ahoj ja mam zkusenost, take jsem stim byla na policii, ale tam bylo i fyzicke pronasledovani. Je to uz par let a to jsem jeste chodila na stredni. Nebyla jsem kvuli tomu mesic ve skole a byla jsem hlidana policii a musela jsem jim hlasit kamkoliv jsem sla. Mela jsem pritazeneho kriminalistu, ktery chodil i k nam domu. Tenkra jsem nela t-mobile a ten policii poskytl vektere vypisy volani z cisla a smsky. Psat jsem si je musela pak uz taky. Pomohla pak zmena cisla a dotycneho si predvolala police ba vypoved a mu prisla postou ma vypoved a me prisla od policie jeho vypoved a jakmile jsem ji videla tak tam byl naprosty opak toho co jsem tam vypovedela ja. Jenze chlapecek mel pekne tlustou slozku u policie a nastoupil na vykon trestu na 2 roky do vezeni, ten stalking byla posledni kapka a nakonec jsem se dozvedela, ze ho stejne pustili driv asi za slusne chovani na podminku. Me bylo vyhrozovani i smrti atd. Ale vim co ted prozivas a postoj policie je spatny. Nasbirej co nejvice dukazu a zkus tam jit jeste jednom. Nebo proste zmen cislo a kamaradky at zmeni take, vektere emaily a ucty zmen at nema sanci te kontaktovat.
Dobrý den, mám dotaz majitelka podnájmu odkud jsme se odstěhovali, tak furt vyzvídá kde budeme bydlet a že zrovna v den kdy jsem předávala byt jsem měla hodně vyřizování na úřadech jako OSPOD, úřad práce atd. A ona se vyptávala den před tím co budu dělat kam půjdu, proč zrovna nemám čas jak chce ona. Když jsem se jí to snažila vysvětlit tak ona na ten OSPOD a úřad práce volala a osočila mě že lžu a že si schůzku můžu přehodit na jiný den. Je to normální? Ještě na mě byla nepříjemná při předávání protokolu o převzetí bytu. Setkal se s tím někdo že by mu majitelka dělala takový trable. Partner mi řekl že to už může být stalking, když vyzvídá adresu, volá na OSPOD atd.
No stalking to není, ale zjevně je dobře, že jste pryč.
Zároveň nemáš povinost lidem cokoliv vysvětlvoat. Prostě nemám čas, navrhuju tenhle termín, nazdar.
Takže jsi byt předala dnes? Mohla jsi způsobit problémy majitelce a tak je naštvaná. Dnes už třeba měl bydlet někdo jiny
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dotaz majitelka podnájmu odkud jsme se odstěhovali, tak furt vyzvídá kde budeme bydlet a že zrovna v den kdy jsem předávala byt jsem měla hodně vyřizování na úřadech jako OSPOD, úřad práce atd. A ona se vyptávala den před tím co budu dělat kam půjdu, proč zrovna nemám čas jak chce ona. Když jsem se jí to snažila vysvětlit tak ona na ten OSPOD a úřad práce volala a osočila mě že lžu a že si schůzku můžu přehodit na jiný den. Je to normální? Ještě na mě byla nepříjemná při předávání protokolu o převzetí bytu. Setkal se s tím někdo že by mu majitelka dělala takový trable. Partner mi řekl že to už může být stalking, když vyzvídá adresu, volá na OSPOD atd.
Stacilo rict, mam nejake vyrizovani, ale muzeme se sejit tehdy nebo tehdy? Otazka je, jak dalece dopredu jsi treba o tom predavani vedela… to se neresi ze dne na den. Nechci krivdit, ale neco mi rika, ze s vami trosku mohly byt problemy nebo nerikas vse. Ale samozrejme je mimo, aby ona na urady volala - jak to vis? Za me nesmysl, urednice nemuze tyto informace poskytnout cizi osobe, u ktere jsi bydlela v podnajmu. Takze pokud to tak bylo, stezuj si.
@Stará známá píše:
Stacilo rict, mam nejake vyrizovani, ale muzeme se sejit tehdy nebo tehdy? Otazka je, jak dalece dopredu jsi treba o tom predavani vedela… to se neresi ze dne na den. Nechci krivdit, ale neco mi rika, ze s vami trosku mohly byt problemy nebo nerikas vse. Ale samozrejme je mimo, aby ona na urady volala - jak to vis? Za me nesmysl, urednice nemuze tyto informace poskytnout cizi osobe,u ktere jsi bydlela v podnajmu. Takze pokud to tak bylo, stezuj si.
To si myslím taky. Moc nevěřím tomu, že by si tohle někdo dovolil.
Celé to působí dost divně a nevěrohodně.
@Stará známá ona volala na OSPOD a jen se informovala zda-li návštěva OSPODu jde odložit, o návštěvu na OSPODu a úřadu práce jsem měla domluvenou dřív než předání bytu. Ale prostě majitelka nikdy nebyla extra vstřícná. Vždy jsem jí psala pravdu ale ona prostě obvolávala. Vyzvídala mou novou adresu, chtěla i screen smlouvy z bytu kde budeme bydlet.
No houby nekam volala, a i kdyby jo, dost pochybuji, ze ji cokoliv rekli, to prece nesmi. Nejspis te jen chtela primacknout k casu, ktery ji vyhovoval
Jednodenni pruzeni tezko nekdo definuje jako stalking, byt jsi predala, nic ji vysvetlovat povinna nejsi, hod to za hlavu ![]()
@Stará známá píše:To si myslím taky. Moc nevěřím tomu, že by si tohle někdo dovolil.
Stacilo rict, mam nejake vyrizovani, ale muzeme se sejit tehdy nebo tehdy? Otazka je, jak dalece dopredu jsi treba o tom predavani vedela… to se neresi ze dne na den. Nechci krivdit, ale neco mi rika, ze s vami trosku mohly byt problemy nebo nerikas vse. Ale samozrejme je mimo, aby ona na urady volala - jak to vis? Za me nesmysl, urednice nemuze tyto informace poskytnout cizi osobe,u ktere jsi bydlela v podnajmu. Takze pokud to tak bylo, stezuj si.
@Anonymní píše:
@Stará známá ona volala na OSPOD a jen se informovala zda-li návštěva OSPODu jde odložit, o návštěvu na OSPODu a úřadu práce jsem měla domluvenou dřív než předání bytu. Ale prostě majitelka nikdy nebyla extra vstřícná. Vždy jsem jí psala pravdu ale ona prostě obvolávala. Vyzvídala mou novou adresu, chtěla i screen smlouvy z bytu kde budeme bydlet.
@Anonymní píše:
Jo no, tak ohledne takove obecne informace si muze volat, kam chce asi
Proste ji nejak s*al ten termin a asi ma cas se tim moc zabyvat. Screen smlouvy bych ji nedavala ani nahodou, zdvorile bych ji poslala nekam ![]()
@beruska9 píše:
Jo no, tak ohledne takove obecne informace si muze volat, kam chce asiProste ji nejak s*al ten termin a asi ma cas se tim moc zabyvat. Screen smlouvy bych ji nedavala ani nahodou, zdvorile bych ji poslala nekam
No a navic, nektera navsteva uradu jde odlozit a nektera ne, ze jo. Zalezi, co zrovna resis a jak je to pro tebe zrovna akutni
to je podobne, jako bys volala k nejakemu doktorovi, jestli u nej nejaky pacient muze navstevu odlozit. Cele je to blaznive.
Cele je to divne a divim se, ze to resis, proc ji vubec rikas co mas, proste nemuzu a domluvme si jiny termin a nazdar, vyzvidat si muze, ale kdyz ji nic nereknes, bud asertivni, ja bych se s ni vubec nebavila, proste tento termin mi nevyhovuje a hotovo a nejaky screen smlouvy? Tak to jako sorry, to neni jeji vec, stejne tak to jam se stehujete, se divim, ze se s ni o zom vubec bavis.
@Anonymní píše:
@Stará známá ona volala na OSPOD a jen se informovala zda-li návštěva OSPODu jde odložit, …
Takže se ptala obecně, jestli lze odložit návštěvu, kterou má domluvenou, a úřad jí odpověděl. Vůbec tě nejmenovala a úřad tě taky nejmenoval. Ověřila si, že jsi jí lhala, to není stalking.
@Anonymní píše:
o návštěvu na OSPODu a úřadu práce jsem měla domluvenou dřív než předání bytu. Ale prostě majitelka nikdy nebyla extra vstřícná. Vždy jsem jí psala pravdu ale ona prostě obvolávala. Vyzvídala mou novou adresu, chtěla i screen smlouvy z bytu kde budeme bydlet.
Návštěvu na úřadech už jsi měla domluvenou, a na stejný den sis domluvila předání bytu? Proč?
To, kde budete bydlet ji zřejmě zajímá proto, že kdyby v bytě byla nějaká škoda anebo kdybys jí zůstala dlužit na nájemném, tak aby věděla, na jakou adresu má posílat výzvy a kterou adresu má uvést na žalobu. Čili na tom má legitimní právní zájem, to taky není stalking.@PAN66 píše:
Tak to jako sorry, to neni jeji vec, stejne tak to jam se stehujete, se divim, ze se s ni o zom vubec bavis.
Neřekl bych, že to není její věc, kam se stěhuje. Její věc by to nebyla, kdyby měla vyrovnané všecky závazky a pohledávky. Když nemá, tak má legitimní právní zájem na tom vědět, na kterou adresu jí má posílat upomínky a kterou adresu uvést do žalob. V opačném případě by totiž tu adresu musela zjišťovat kriminálka při vyšetřování trestného činu podvodu (obohacení na úkor někoho jiného, které nelze řešit prostředky civilního práva).