Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
chci se zeptat, co je lepší: 2 nebo 3 děti?
V únoru byl naší Terezce 1 rok a letos v červenci budou Natálce 4 roky. Moje mamka s tchýní a taky někdy přítel na mě apelují, že bychom si měli pořídit ještě jedno dítě. Oba s přítelem jsme ze tří dětí. Finance nehrají žádnou roli, ale příjde mi to moc na dnešní dobu. Co vy na to?
Mám jedno.....doufám,že se poštěstí a bude ještě další
a je mi líto,že jsem stará,nedaří se a kdyby bylo na mě…měla bych děti 3 ![]()
Pokud na to máte a oba chcete,tak proč ne.V diskuzi napsat můžeme,ale rozhodnutí je na vás jak vy se cítíte. ![]()
Já se právě nemůžu rozhodnout, jestli doopravdy chci tři děti. Jak jsem psala, příjde mi to moc a taky má Tery jen 1 roček.
Kdyby moje mladší dítko bylo zdravé a finačně bysme byli na tom líp,jdu do třetího.
Podle mě jsou taky tři hodně. My máme jedno a já bych chtěla ještě jedno, ale víc už vážně ne. Mě přijde někdy i to jedno až, až ![]()
tak u nás kdyby nehráli finance roli,měla bych klidně děti 4,ale bohužel
je mi 29,podařilo se nám po pěti letech snažení počít holčičku,která bude mít za týden rok a pokud příroda dovolí,chtěli bychom ještě jedno.
já bych třetho prcka ještě brala, ale fin. situace a zázemí tomu moc nepřeje, takže až možná za pár let… Ale to si zas říkám, že to bude v podstatě jedináček, takže leda zase dvě děti
![]()
@Ferrie píše:
Ahojky,
chci se zeptat, co je lepší: 2 nebo 3 děti?
V únoru byl naší Terezce 1 rok a letos v červenci budou Natálce 4 roky. Moje mamka s tchýní a taky někdy přítel na mě apelují, že bychom si měli pořídit ještě jedno dítě. Oba s přítelem jsme ze tří dětí. Finance nehrají žádnou roli, ale příjde mi to moc na dnešní dobu. Co vy na to?
tři nebo čtyři?
čtyři nebo pět? to je přeci podle toho jak cítíš ty s manželem,ne máma nebo tchýně.
Já bych na tvém místě neváhala
jsem taky ze tří dětí a lepší dětství si nedovedu představit i teď jsme velká a semknutá rodina
já bych teda ještě chvilku počkala až by malá povyrostla ale jsem pro tři. Uvidíme jak na tom s financema budeme my ale každopádně bych chtěla taky min tři
ale je to pouze můj názor, rozhodnutí je na vás ![]()
Kdybych nemusela řešit finance, tak jdu určitě do třetího a klidně i do čtvrtýho, ale řešit finance musíme, takže mám smůlu. Nicméně, každý to cítí jinak, pokud si nejseš jistá, tak to zatím odlož a uvidíš, jestli do toho časem budeš chtít jít. V tohle směru to musíš chtít hlavně ty a manžel, na ostatní bych se neohlížela.
tak ono taky záleží, jak to celé zvládáš - tj. těhu, děti, domácnost atd. pokud v pohodě, financí je dost popř. na paní na úklid atd, tak proč nééé…já bych do toho taky šla. zatím máme jedno, ale máme velký dům, tak bych si u sebe taky dedla představit 3 děti. jen mám občas pochybnosti, zda jsem dobrá matka, ale to už je jiná…
@Nancynka píše:
Já bych na tvém místě neváhalajsem taky ze tří dětí a lepší dětství si nedovedu představit i teď jsme velká a semknutá rodina
já bych teda ještě chvilku počkala až by malá povyrostla ale jsem pro tři. Uvidíme jak na tom s financema budeme my ale každopádně bych chtěla taky min tři
![]()
ale je to pouze můj názor, rozhodnutí je na vás
To se moc krasne cte.....
![]()
Já jsem jedináček a chtěla jsem mít vždy víc dětí. Máme 3 (7l a 2l dvojčata) a a jsem spokojená
Ale 4 už bych nechtěla, na jednu stranu jsem ráda, že už jsou děti trošku odrostlý ![]()
Jestli se na tři děti cítíš, jdi do toho. Ale jestli máš mít tři děti jen proto, že by se to líbilo tchánovcům a vašim, tak se na to vyprdni.....Za mě můžu říct, že by se mi velká rodina líbila.....bohužel, víc dětí než dvě už asi nestihneme:-(