Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Malé je pět měsíců takže neřeším , že chce na výlet s tátou, ale trochu se obávám, že to přijde. Taly si občas přijdu nedocenitelná, ale z větší části to prostě beru jako svoje zaměstnaní, peorože přítel taky pracuje od rána do noci a občas mě uspokojí, že přijde domu a má přichystanou svačinu a kafe
a že chce na výlet s tátou? Ber to tak, že si aspon odpočineš…
Takové pocity moc nemám, mám zase jiné
. Ale myslím, že základ je v tom nedělat vše jen pro rodinu, ale taky pro sebe a hlavně se dokázat ocenit sama a nečekat, že to udělají ostatní
Protože to by se člověk kolikrát hooodně načekal ![]()
na mě to padá, když se chlap vylejvá někde s kamarádama, já horkotěžko uspím malou a pak se na mě zašklebí neuklizená kuchyň…to mám potom pocit zmaru, většinou to řeším tak, že místo úklidu kuchyně si naleju čistého vína a pak jdu spát
Je to takový můj „odboj“, protože kuchyň je večerní úkol, ale já se na ni stejně vykašlu
blbost, já vím, ale pomáhá mi to ![]()
Mě pomáhá vypadnout od všeho a všech
Prostě jít někam na tah
Vidět zase jiný lidi, „dokázat“ si , že nejsem jen hospodyně, chůvat, uklízečka, vychovatelka, krotitelka divé zvěře..... Když byl malý menší tak jsem takové pocity měla velmi často ![]()
Největší sranda je, že ono když se ženská může přetrhnout v domácnosti, tak on o tu ťipťop domácnost většinou nikdo moc nestojí. Rozhodně ne děti a dospělí členové domácnosti jen v omezené míře… Domácnost počká, nemá nožičky, nikam ti neuteče, ale děti jsou malé jen jednou…
Znám, furt je to něco. Musím vydělávat, abych honem poplatila tamto a hento, do toho se věnovat pětileté dceři, doma tři kočky, takže každou chvilku vytírám, vysávám, kuchyň umývám každý den „zhora po podlahu“, praní, žehlení, na to těhotná, občas bych se opravdu nejradši rozvedla i s klikou od dveří a emigrovala na havaj. Potřebuju chatu uprostřed lesa bez lidí a aspoň na týden tam vypadnout s plátny, barvama, deníkem atd.. a být prostě jenom sama pro sebe. ![]()
@Etcetera78 píše:
na mě to padá, když se chlap vylejvá někde s kamarádama, já horkotěžko uspím malou a pak se na mě zašklebí neuklizená kuchyň…to mám potom pocit zmaru, většinou to řeším tak, že místo úklidu kuchyně si naleju čistého vína a pak jdu spátJe to takový můj „odboj“, protože kuchyň je večerní úkol, ale já se na ni stejně vykašlu
blbost, já vím, ale pomáhá mi to
Mám to naprosto stejně ![]()
Jo jo, dneska je tento pocit jak vyšitý … pubertální dítě mě štve od rána, sotva otevřelo oči… počasí na prdlačku, doma binec kam se podívám a co uklidím, můžu obratem uklízet znovu (nevím kdo tady pořád dělá binec) A od rozchodu s partnerem se na mě lepí samí magoři a blbounci, takže to taky nepřidává na dobrém pocitu ![]()
Ale ono bude líp ![]()
Holt děti někdy řeknou něco, co tak ani nemyslí a nedojde jim, že tak trošku raní naše mateřská srdíčka ![]()
Tak já někdy mám pocit že nikdo mou práci neocenuje.Dneska sem například šla spát ve 12 v noci.V 5 sem kojila a už sem nemohla usnout.Až do pul 7 jsem vytírala aby tady bylo čisto a šla si ještě lehnout.Chlap vstával brzo a vypustil psa do toho bahna a deště a nechal jim proběhnout celej barák.Nevěděla sem koho zabít dřív.To se mi až chtělo brečet
.
On jen pokrčil ramenama stylem tak co se to vytře znovu.
Když chce ject na výlet jen s nim tak si skvěle odpočinu.S miminkem doma je pohodička to furt spí
.
Když je mi ouvej a mám pocit že sem jen služka na všechno se vy… zbalim chlapovo peníze a jdu je pěkně za trest utratit
.Pak mi je líp
.Pomstim se i udělám sobě radost ![]()
Tak přesně tenhle pocit mám dneska. Děkuju, že v tom nejsem sama
![]()
Jestli to není tím, že u nás je to naopak. Za přísného je tatínek, já jsem ten, kdo v rámci svého mentálního klidu hranice jaksi zrušil a žije v unii …
(neberte to doslova. Kluci teď čučí na Šmouly a v osm spát!)
holky díííííííííííky, na zítra jsem si domluvila kafe s kamarádkou a vykecáme se:-))))))))), kdyby ty chlapy věděli, co je za tím vším, aby bylo doma pěkně uklizeno, lednice plná, hrnce navařené a to bych se ještě měla večer převléknout do rajcovního prádla, nalakovat drápy (hahaha, od práce mám vše olámané), natřít ústa rudou rtěnkou a dělat dračici…hahahahahahaha a co oni????? to by byla diskuze, co?????
Dneska mám taky takovej den…a když už to alespoň vypadalo na hezkej večer, tak přítelovi zavolal bejvalej spolužák, že mají slučák a jaktože to neví…no, takže odjel. Tak jsem si tu nad tím pobrečela jak malá holka, jdu uspat dítě a žehlit ![]()
ahoj holky, také máte někdy pocit, že je vše na prd…? Žiju pro rodinu, pořád něco dělám, úklid, vaření, péče o dítě, o domácnost, no vždyť to znáte…a stejně to nikdo neocení…dneska mi bylo líto, že dcerka chce na výlet jen s tátou, no znáte to, tatínek je vzácný, vše dovolí, koupí a maminka jediná zakazuje, určuje hranice, vše nekoupí…nějak mám dneska den blbec.....