Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
holky díííííííííííky, na zítra jsem si domluvila kafe s kamarádkou a vykecáme se:-))))))))), kdyby ty chlapy věděli, co je za tím vším, aby bylo doma pěkně uklizeno, lednice plná, hrnce navařené a to bych se ještě měla večer převléknout do rajcovního prádla, nalakovat drápy (hahaha, od práce mám vše olámané), natřít ústa rudou rtěnkou a dělat dračici…hahahahahahaha a co oni????? to by byla diskuze, co?????
Můj se včera neskutečně divil, když byl se mnou v obchodě nakoupit, páč já už to neodtáhnu s břichem. On nemá vůbec tušení, kolik se sní a spotřebuje na domácnosti. Myslí si, že za pár stovek. Když jsem nechala v DMku přes 700kč (a to jsem ještě pár stovek ušetřila na probíhajících akcích k narozeninám DMka a slevových kuponech a to jsem ještě pořizovala jen fakt akutnosti a dalších 800kč v Hypernově a doma vlastně nic moc nepřibylo.. tak mu včera trochu sklaplo a když jsem mu oznámila, že cca 7000kč měsíčně projíme na potravinách, tak mu došla slova úplně. Jej já měla dobrý pocit.
@Anonymní píše:
holky díííííííííííky, na zítra jsem si domluvila kafe s kamarádkou a vykecáme se:-))))))))), kdyby ty chlapy věděli, co je za tím vším, aby bylo doma pěkně uklizeno, lednice plná, hrnce navařené.....
U nás to je tak,že chlap platí účty a já platím jídlo,oblečení pro malého - z mateřské 7600kč a on se mi každý měsíc diví,že před „výplatou“ žadoním o peníze…
Úklid se samo taky dělá sám a dítě se taky obstarává celý den samo… Jsem přece doma a ještě k tomu na dovolené,ne ?
![]()
No obcas to na me taky dolehne… Jsem s malym skoro 9-ti m. sama, bio-otec obcas chodi na spolecenskou navstevu a cicma se s malym, jako by nic, bydlim u rodicu, tata je vazne nemocnej, mam jeste dela na castecnej uvazek, moc toho nestiham, nasi jsou zlaty a snazej se, ale je to na ne nekdy moc, malej je broucek, ale strasne zivej, dava mi zabrat, ale hlavne, ze je vice mene zdravej…Ale obas mam taky strach, co bude. No musime zit v pritomnosti a snazit se uzivat si, co to jde! ![]()
Taky jsem měla v tejdnu tenhle stav - naprostý psychický vyčerpání. Jája nemocná, což znamená 13 kg permanentně mazlivě omotaných okolo krku, chlap na tři dny na služebce, takže sama, přes den jsem maximálně vyprala, jinak úklid, vaření a žehlení až po večerech. V pátek už jsem se tu mátožila, a tu přišel na návštěvu brácha, rozhlíd se po tom (v mých očích) jen lehce uklizeným bytě a řekl: „Teda, já tě stejně obdivuju, jak to všechno zvládáš. Děcko, práci, byt vysmejčenej… Jsi dobrá.“
A mě narostla ramena, že jsem skoro nemohla projít dveřma, vlila se do mě energie a dodneska mě to nepustilo. Že bych tohle někdy slyšela od manžela, to nedoufám, ale bylo to fakt milý. Takovej psychickej RedBull. ![]()
Chlapi by to měli mít ráno povinně - vyčistit si zuby, vzít si čistý prádlo, pochválit manželku. Jak by bylo krásně na světě.