Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A propos…taky jsme jedinacek. Ai z tohoto duvodu jsem chtela mit vzdy deti SEDM
![]()
@Ferrie píše:
Ahojky,
chci se zeptat, co je lepší: 2 nebo 3 děti?
V únoru byl naší Terezce 1 rok a letos v červenci budou Natálce 4 roky. Moje mamka s tchýní a taky někdy přítel na mě apelují, že bychom si měli pořídit ještě jedno dítě. Oba s přítelem jsme ze tří dětí. Finance nehrají žádnou roli, ale příjde mi to moc na dnešní dobu. Co vy na to?
záleží jak se cítíš ty s manželem
maldší dcerka je ještě malá, uvidíš za rok nebo 2, třeba po třetím dítku zatoužíte ![]()
Já jsem taky jedináček a vždycky jsem chtěla velkou rodinu. Bohužel fin.situace nás nutí zůstat u 2 dětí. Ale kdybych peníze řešit nemusela, tak bych chtěla min. 4 ![]()
ja som chcela vzdy max jedno ked sa narodila dcera, chcela som este moc kluka , ale podarili sa dvojcatka , zial o obe sme prisli, teraz mam toho vysneneho kluka a som rada ale tretie mi chyba, uz som sa stihla tak nejak nastavit ze budu deti tri.. chlap chce holku , ja kluka , takze uz vidim ze budu deti 4 , akurat musime kupit barak pretoze do prazskeho trojpokojaku by som viac ako dve deti asi netrufla dat koli priestoru
takze je to asi na tom ako to citis, ak sa citis na tretie, hura do toho , ak nie tak sa tchyni a mamou nenechaj dotlacit do toho ![]()
Mě je 22let, čekám miminko první, dvě dítka chci stopro, druhé by jsem chtěla počít ve 26letech:D
A o třetím dítku silně uvažuju taky:)) Pokud na to opravdu je, a v ničem neni problém tak rpoč ty děti nemít 3.:))
Já sem ze tří dětí, mamka taky, babička taky:D je to pak takový veselejší,:)
To si musíš vyřešit sama, jak to cítíš ty. Navíc když je mladšímu teprve rok, lehko se stane, že se na to necítíš. A za další rok nebo dva to bude jinak.
My máme dvě, čekáme třetí. Kdyby to dovolil můj zdravotní stav, měli bychom dětí klidně i pět, máme na to finance, zázemí, prarodiče atd. Ale už i tohle třetí bylo povoleno doktory jen s velkým vykřičníkem, že fakt poslední.
Pro mě jsou dvě děti málo, ale to není důležité. Jenom chci říct, že dvě a tři je veliký rozdíl.
Veselejší je to opravdu podstatně.
Je velký rozdíl mít dvě nebo tři děti, je to opravdu veselejší, ale práce je nejvíce s jedním samotným, se třemi už ne. My bychom chtěli 4 nebo 5 ![]()
Já mám čtyři, nejmladšímu je rok a půl a už se o mě zase pokouší mateřskej pud. Klidně bych si uměla představit ještě dva kousky. ![]()
@eva valoi píše:
Já mám čtyři, nejmladšímu je rok a půl a už se o mě zase pokouší mateřskej pud. Klidně bych si uměla představit ještě dva kousky.
ehm…
Nejsme my sestry???
![]()
EDIT: Ten pud je ale sFina
![]()
Příspěvek upraven 10.06.12 v 13:07
@Marie B. píše:
Je velký rozdíl mít dvě nebo tři děti, je to opravdu veselejší, ale práce je nejvíce s jedním samotným, se třemi už ne. My bychom chtěli 4 nebo 5
To je pěkně řečeno a musím to potvrdit. Starší s mladším si společně ohromně vyhráli v době, kdy ten starší byl sám, nudil se a se mnou ho to taky pořád nebavilo.
@farska píše:
ehm…
Nejsme my sestry???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
EDIT: Ten pud je ale sFina
Příspěvek upraven 10.06.12 v 13:07![]()
![]()
na ty mateřské pudy pozor !!
koukněte se na mě ,a bohužel pořád se vrací ,nic je nezastaví ![]()
@sophinka píše:
na ty mateřské pudy pozor !!koukněte se na mě ,a bohužel pořád se vrací ,nic je nezastaví
Vzdyt to pisu jasne
![]()