Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, chtěla bych poradit, jak začít brát Staloral 300. Jsou tam 2 fialové lahvičky a jedna modrá. Chápu, že začnu brát modrou a každý den po dobu 6 dnů zvyčuju dávku, ale co pak? Jo a mimochodem v té modré asi zbyde roztok.
A tys nedostala podrobný rozpis od alergologa? staloral bere dcera a jestli si dobře vzpomínám (začínala to brát před rokem), tak pak měla nějakou dobu vyrovnanou dávku z té modré, a pak přešla na ty fialové. dcera bere třikrát týdně určenou dávku. zbytek z modré lahvičky jsem dala do lékárny.
ale jestli si nejsi jistá, tak si radši zavolej k lékaři, který ti to předepsal. každý mže mít individuálně nastavené dávkování. tahle vakcína se dělá přímo na míru podle typu alergie - dcera tam má třeba namíchanou břízu a trávy v poměru 70:30.
Syn taky bral Staloral, mimochodem mu to vůbec nepomohlo, ale měla jsem k tomu od dr přesně rozepsáno jak budeme dávat a tu modrou lahvičku jsem měla potom schovanou v lednici, kdyby se na delší dobu musela léčba přerušit, tak se začíná odznovu s tou modrou lahvičkou.
Syn to bere taky… nejdříve bereš modrou lahvičku, každý den zvyšuješ dávky po 6 dnů, ano v lavičce zbude a pak navazuješ fialové lahvičky,7 den 1 dávka atd, až do 11 dne, pak už bereš dávky udržovací,8 dávek 3× týdně
Jsem překvapená. Byli jsme dohodnuti, že si ještě rozmyslíme, zda Staloral ano nebo ne pro dceru. A přišel mi rovnou e-recept. Nyní si to ještě můžeme rozmyslet? Nevím přesně, jak se to bere, jak dlouho se to bere… Sama jsem to kdysi dávno brala a nedobrala (měla jsem jiné zdravotní potíže, u kterých jsem to nebyla schopna brát) a moc si to nepamatuji. Jaký je efekt? Nevím, na co má dcera největší alergii - nemá výrazné projevy - spíš byla často nemocná - rýma, kašel /nyní s léky v normě/. Každopádně má astma, bere denně léky na alergii a dvakrát denně na astma. Jaké máte zkušenosti? Jaký je doplatek? Ze zprávy od doktorky ani nevím, na co přesně má největší alergii. ![]()
@Anonymní píše:
Jsem překvapená. Byli jsme dohodnuti, že si ještě rozmyslíme, zda Staloral ano nebo ne pro dceru. A přišel mi rovnou e-recept. Nyní si to ještě můžeme rozmyslet? Nevím přesně, jak se to bere, jak dlouho se to bere… Sama jsem to kdysi dávno brala a nedobrala (měla jsem jiné zdravotní potíže, u kterých jsem to nebyla schopna brát) a moc si to nepamatuji. Jaký je efekt? Nevím, na co má dcera největší alergii - nemá výrazné projevy - spíš byla často nemocná - rýma, kašel /nyní s léky v normě/. Každopádně má astma, bere denně léky na alergii a dvakrát denně na astma. Jaké máte zkušenosti? Jaký je doplatek? Ze zprávy od doktorky ani nevím, na co přesně má největší alergii.
dcera brala kdysi před lety, skoro pět let, hodně jí to pomohlo na alergii na roztoče, měla i astma
Obnovuji diskuzi
Omlouvám se za anonym, ale samotné mi je teď trapně!!!
Můj syn (14 let) bere staloral, konkrétně na roztoče. Každý den 2 vstřiky pod jazyk.
Poprvé jsme začali brát v srpnu 2022.
Syn má v mobilu aplikaci na upozornění… Takže jsem ho opravdu nehlídala, jako malého, jestli si to opravdu bere. Vždy mi dal vědět, že dobírá lahvičku a já volala kvůli novému receptu. Vím, že mu poslední dobou vakcína nedělala dobře, párkrát se mi i pozvracel a pokaždé ho „nakopává“ na zvracení. Asi si to sám zošklivuje 🤦
Minulý týden jsme byli na kontrole, kde jsem to doktorce řekla. Ona mi dost rázně řekla, že jiná možnost krom injekcí každý měsíc není a že pokud teda nebral, vyhodili jsme z okna 1,5 roku léčby. Ať tedy zkusíme před aplikací vycucat xados, jestli to nebude lépe snášet.
Jenže po opuštění ordinace se mi syn přiznal, že to nebere od ledna, protože mu to opravdu nechutná.
Zdá se ale, že to s tím xadosem opravdu pomáhá 🙏 zatím ho od té doby nenavalilo.
Takže můj dotaz zní - pokud teď začne opravdu poctivě brát a budou mu za rok dělat krevní testy, projeví se to jeho a ano, i mé „flákání“??
Ještě chci říct, že od doby, co s vakcínou začal nemá téměř rýmu a kašel na který trpěl. Takže já výsledky opravdu vidím. Ovšem přijdu si vážně provinile a blbě 🤦 🤦 🤦
Děkuji za reakce